به گزارش خبرنگار مهر، مسلم پورقاسمیان ظهر سه شنبه در اولین جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه قاچاق کالا و ارز استان مرکزی ظهر امروز در استانداری مرکزی افزود: قاچاق کالا و ارز ریشه و بنیان اقتصاد کشور را نشانه گرفته است؛ لذا مبارزه جدی برای از بین بردن این تهدید در کشور نیازمند عزم جدی تمامی مسئولان و مردم است.
مدیر کل امنیتی انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی به لحاظ نزدیکی با تهران یکی از استان های امن برای بارانداز قاچاق کالا و ارز بشمار می رود.
پورقاسمیان با اشاره به عملکرد شش ساله گذشته کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی بیان داشت: در این مدت این کمیسیون موفق به برگزاری 623 جلسه در این زمینه شده است.
وی افزود: کارگروه های تخصصی این کمیسیون نیز طی این شش سال موفق به برگزاری 137 جلسه با 682 مصوبه و اجرایی شدن 85 درصد مصوبات شده است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی ادامه داد: طی مدت مذکور این کمیسیون 240 جلسه با 105 مصوبه را نیز در شهرستان های استان مرکزی برگزار نموده است.
پورقاسمیان فعال کردن کمیسیون های مبارزه با قاچاق کالا و ارز در شهرستان های استان را از اهم فعالیت های این کمیسیون در این مدت اعلام و عنوان کرد: راه اندازی کمیته ها و کارگروه های تخصصی، اجرای دستورالعمل مبارزه با قاچاق مشروبات الکلی، اجرای دستورالعمل مبارزه با قاچاق اقلام دارویی، آرایشی و بهداشتی، اجرای دستورالعمل مبارزه با قاچاق اجزای خارج از شبکه پزشکی و اجرایی کردن قانون مبارزه با قاچاق کالا از دیگر اهم فعالیت های صورت گرفته این کمیسیون در این مدت قلمداد می شود.
وی در خصوص عملکرد این کمیسیون در سال جاری نیز گفت: این کمیسیون در سال جاری موفق به برگزاری 4 جلسه با 37 مصوبه شده که از این تعداد 27 مصوبه اجرایی شده است.
مدیرکل امنیتی انتظامی استان مرکزی و دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی در ادامه پرونده های مهم این کمیسیون را برشمرد و ابراز کرد: لیست قاچاق مشروبات الکلی و دارویی جزو مهمترین پرونده های این کمیسیون بشمار می روند و شهرستان های ساوه، دلیجان، شازند و اراک به عنوان شهرستان های سطح اول در ترانزیت و کشف کالاهای قاچاق تلقی می شوند.
پورقاسمیان بیان داشت: ارائه فرمولی برای مبارزه با قاچاق کالا در استان های مرزی و غیر مرزی باید در اولویت کارها قرار بگیرد و استان مرکزی به عنوان الگو در این زمینه مطرح شود.
افزایش 55 درصدی کشفیات فرآورده های نفتی
مدیرکل امنیتی انتظامی استان مرکزی و دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی در ادامه از افزایش کشفیات فرآورده های نفتی استان طی چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و اظهار داشت: در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش کشف 100 درصدی بنزین، کاهش 40 درصدی کشف نفت سفید، کاهش 61 درصدی کشف نفت گاز و افزایش 100 درصدی نفت کوره مواجه بوده ایم.
مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان مرکزی در این جلسه ابراز داشت: در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه قبل این سازمان با 400 پرونده در این مواجه بوده است که از این تعداد برای 257 فقره با 9 میلیارد و 300 میلیون تومان حکم صادر شده است.
علی اکبر مختاری افزود: آغاز کشف کارت های سوخت در این مدت از طریق حراست شرکت نفت استان یکی از کارهای خوب در جهت مبارزه با قاچاق کالا بوده است.
قاچاق حیات وحش سومین قاچاق در کشور است
مدیر کل محیط زیست استان مرکزی در ادامه جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه قاچاق کالا و ارز استان بیان داشت: قاچاق حیات وحش سومین قاچاق در کشور است که منجر به مخاطره انداختن محیط زیست می شود.
امیر انصاری افزود: استان مرکزی به لحاظ تنوع زیست محیطی از جاذبه های خوبی برخوردار است که در حال حاضر به دلیل قاچاق پرنده های شکاری، وجود سلاح های غیر مجاز و ورود حیوانات قاچاق بیمار با مشکلات زیست محیطی مواجه شده است.
وی تاکید کرد: ورود کالاهای نامرغوب قاچاق به استان و معدوم سازی غیر استاندارد این کالاها نیز دلیلی دیگر برای به مخاطره انداختن شرایط زیست محیطی استان می باشند.
اجرای قانون بهترین فرمول برای مبارزه با قاچاق کالا است
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه قاچاق کالا و ارز استان، اجرای قانون را بهترین فرمول برای مبارزه باقاچاق کالا و ارز دانست و بیان داشت: اتخاذ سیاست های اقتصادی صحیح در کنار این قانون می تواند ما را در اجرای صحیح قانون و دست یابی به اهدافمان در این زمینه یاری نماید.
کمال فدایی فروتن خاطرنشان ساخت: اجرایی شدن درست این قانون در کشور نیازمند یک عزم ملی و جدی است.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی هم در این جلسه گفت: مبارزه با رویکرد دانه درشت ها از اولویت های این فرماندهی در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
سردار عزيزالله ملكی افزود: در تیرماه جاری این فرماندهی موفق به کشف کالاهای قاچاق به ارزش 17 میلیارد و 930 میلیون تومان شده که نسبته به مدت مشابه قبل با افزایش 20 درصدی در این زمینه مواجه بوده است.
وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر هفت دستگاه کانتینر با ارزش بالغ بر یک میلیارد تومان در استان مرکزی توقیف شده است.
نظر شما