۳۰ مرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۳۴

فرهمندپور:

سند ملی امنیت زنان و کودکان 2 ماه آینده به معاون رئیس جمهور ارائه می شود

 سند ملی امنیت زنان و کودکان 2 ماه آینده به معاون رئیس جمهور ارائه  می شود

اراک – خبرگزاری مهر: مشاور وزیر کشور با بیان اینکه سند ملی امنیت زنان و کودکان 2 ماه آینده به معاونت راهبردی رئیس جمهور ارائه می شود، گفت: ماده 227 برنامه پنجم توسعه یکی از برنامه های حوزه زنان است که طبق آن دولت ملکف شده با همکاری دستگاه ها سند ملی امنیت زنان و کودکان را در روابط اجتماعی تدوین کند.

به گزارش خبرنگار مهر، فهیمه فرهمندپور شامگاه چهارشنبه با بیان این مطلب در نشست با خبرنگاران افزود: سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی، برنامه ای است که تا قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم روی زمین مانده بود چون فعالیت زنان در کشور جدی گرفته نمی شد.

وی افزود: خوشبختانه این برنامه از دیماه گذشته به جد در دستور کار دفتر امور بانوان و خانواده وزارت کشور قرار گرفت و موفق شدیم در سال پایانی برنامه این مهم را با 85 درصد پیشرفت فیزیکی پیش برده و قول می دهیم ظرف 2 ماه آینده به معاونت راهبردی رئیس جمهور ارائه گردد.

مشاور وزیر کشور در ادامه به ماده 230 برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: این ماده نیز که در حوزه بانوان نگارش شده متاسفانه به خاطر نواقص موجود قابل اجرا در کشور نیست.

فرهمند پور وجود 14 عنوان کلی در یک ماده سه خطی را غیر قابل اجرا دانست و گفت: اجرای این برنامه در گام نخست نیازمند رفع ابهامات و ایجاد بستر برای اجرا در برنامه ششم توسعه است.

چارت و تشکیلات حوزه بانوان در کشور فعال و قابل قبول نیست

مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور در ادامه انتقادی هم بر چارت حوزه تشکیلات بانوان کشور داشت و گفت:  این چارت و تشکیلات یک چارت غیر فعال و غیر قابل قبول است.

فرهمندپور افزود: توجه به این مهم باعث شده تا برگزاری دوره های توانمند سازی مدیریتی برای مدیران و فعالان عرصه زنان و خانواده در استانها در اولویت کاری دفتر امور بانوان و خانواده وزارت کشور قرار بگیرد.

وی ادامه داد: این طرح برای کارشناسان دفتر امور بانوان و خانواده 31 استانداری استان کشور و 430 فرمانداری کشور برگزار می شود تا شاهد فعالیت کارشناسان مقتدر در این حوزه باشیم.

وی با اظهار تاسف از خالی بودن پست مشاور بانوان در دستگاه های اجرایی گفت: متاسفانه این پست در کشور یا خالی است یا توسط کارشناسان دیگر اداره می شود.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با انتقاد از نوع انتصاب افراد برای تصدی این پست بیان داشت: صرف خانم بودن این افراد برای تصدی این پست کافی نیست چرا که بسیاری از منصوبین حتی با فعالیت های حوزه زنان بیگانه اند.

فرهمندپور تاکید کرد: طرح ارتقا توانمندی مدیران کل، مدیران میانی و فعالان حوزه زنان با هدف بازسازی، بهسازی، تکمیل و ارتقا تشکیلات بانوان در استانداریها، فرمانداریها و دستگاه های اجرایی با تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف برگزار خواهد شد طرحی که باید از آن به عنوان یک حرکت جدی در کشور یاد کرد.

 

 

مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور درادامه از عدم تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه کشور در حوزه بانوان اظهار تاسف کرد و گفت: متاسفانه تمامی تلاشهای صورت گرفته در راستای تدوین این برنامه در حوزه زنان مورد کم لطفی و بی توجهی در این سالها قرار گرفته است.

محرومیت حوزه زنان و خانواده از فعالیت پژوهشی تاسف بار است

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: محرومیت حوزه بانوان و خانواده کشور از فعالیت های پژوهشی تاسف بار است.

فرهمندپور ادامه داد: متاسفانه در سالهای گذشته علیرغم پیگیری های صورت گرفته هیچگونه اقدام پژوهشی ارزشمندی در حوزه زنان صورت نگرفته و این فقر پژوهشی آسیب های جدی را به حوزه زنان کشور وارد کرده است.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای پروژه های تحقیقاتی در حوزه زنان گفت: طبق دستورالعمل ابلاغی از وزارت کشور به دفاتر استانداریهای کشور اولویت های پژوهشی حوزه بانوان باید پژوهشهای کاربردی و قابل اجرا باشد چرا که بودجه های کشور محدود است و کسی حق ندارد این بودجه محدود را صرف یک کار بلااستفاده کند.

مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور در ادامه از برگزاری دوره های آموزش مربیان زوجهای جوان در کشور خبر داد و گفت: بعد از برگزاری دوره مطلع مهر برای زوجهای جوان که در راستای تحکیم خانواده برگزار شد

وزیر کشور درامور بانوان و خانواده در ادامه از روند رو به رشد نرخ اعتیاد زنان در کشور خبر داد و گفت: اعتیاد یکی از چالشها و آسیب های اجتماعی مهم کشور است که این آسیب درحوزه زنان طی سالهای اخیر متاسفانه در حال رشد است.

هیچ بانک اطلاعاتی زنان در کشور وجود ندارد

مشاور وزیر کشور در ادامه از نبود بانک اطلاعاتی در حوزه زنان انتقاد کرد و گفت: نبود این بانک اطلاعاتی دست و پای ما را برای برنامه ریزی می بندد.

فرهمندپور ادامه داد: نبود بانک اطلاعاتی در حوزه زنان کشور باعث شده تا اولا امار و اطلاعاتی دقیق از این حوزه در اختیار ما نباشد از سوی دیگر امکان برنامه ریزی دقیق وجود نداشته باشد.

وی با بیان این که توانمند سازی حوزه زنان امری زمانبر است افزود: این مهم درگرو تقویت زیرساختها و حساس شدن نگاه مسئولی استانی به حوزه زنان است.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده موازی کاریهای صورت گرفته در حوزه بانوان را یک آسیب جدی در سالهای گذشته برشمرد و گفت: این موازی کاریها هیچ برایندی جز اتلاف سرمایه های کشور را در برنداشته است.

فرهنمند پور آسیب جدی پیش روی حوزه زنان را انجام فعالیت های بدون مطالعه و خرج اعتبارات بی هدف برشمردو گفت: از کارهای بی مطالعه و بودجه های بی هدف خسته ایم.

آمار طلاق استان مرکزی از متوسط کشور بالاتر است

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده  در بخش دیگری از سخنان خود به با اشاره به مشکلات زنان استان مرکزی گفت: متاسفانه طلاق به عنوان یکی از آسیب های فرا روی این حوزه است.

فرهنمندپور افزود: آمار طلاق در استان مرکزی اندکی بالاتر از میانگین کشوری است و این مهم بر ضرورت تقویت تلاشها در حوزه تحکیم خانواده می افزاید.

وی گفت: مسئولین استانی باید مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره قبل از طلاق، آموزش جوانان آماده برای ازدواج و... را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانند ضمن توقف رشد طلاق در استان زمینه کاهش آنرا نیز فراهم آورند.

وی با اشاره به بافت مهاجر پذیری استان مرکزی و کلان شهر اراک گفت: بافت اجتماعی مهاجر پذیر این شهر به دلیل ماهیت صنعتی آن مصائب خاصی را پیش روی اراک قرار داده که آسیب های اجتماعی بخشی از آن است.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده درادامه از کمبود امکانات رفاهی در شهر اراک به عنوان یک کلان شهر صنعتی انتقاد کرد و گفت: در حالی که بسیاری از شهرهای کشور امروز از دو تا سه پارک ویژه بانوان برخوردارند متاسفانه در این کلان شهر حتی یک پارک ویژه بانوان نیز وجود ندارد.

فرهمندپور در کنار تمام گلایه هایش از وضعیت خوب تشکلهای مردمی و سمن ها در استان مرکزی تعریف کرد و گفت: وضعیت کمی و کیفی سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی در مقایسه با سایر استانهای کشور قابل قیاس نیست و باید از آن به عنوان یک بستر خوب مشارکت اجتماعی زنان در استان یاد کرد.

وی با بیان این که رفع آسیب ها از بدنه اجتماعی جامعه نیازمند آگاهی بخشی به مردم است گفت: اگر خواهان رفع آسیب ها از بدنه جامعه هستیم باید ضمن آگاهی بخشی به برنامه ریزی پیرامون پر کردن اوقات فراغت بانوان، تقویت کانونهای فرهنگی و هنری بانوان به عنوان پاتوقهای فعالیتی زنان و... در دستور کار استانها قرار بگیرد.

کد خبر 2354341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha