به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران نشست «سینمای لهستان؛ کریشتف کیشلوفسکی» را 8 شهریور در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میکند. در این نشست که با همکاری انجمن دوستی ایران و لهستان و خانه هنرمندان ایران برگزار میشود، خسرو سینایی نویسنده، کارگردان و مترجم، جواد فندرسکی پژوهشگر فلسفه هنر، مهدی ملک پژوهشگر سینما، علیرضا دولتشاهی لهستانشناس و رئیس هیات مدیره انجمن دوستی ایران و لهستان درباره «سینمای کیشلوفسکی»، «تحلیل اگزیستانسیالیستی شخصیتهای 10 فرمان»، «تفسیر هرمنوتیکی از تریلوژی 3 رنگ» و «نیمنگاهی به پیدایی سینمای لهستان از 1895 تا 1939» سخنرانی میکنند.
کریشتف کیشلوفسکی کارگردان و فیلمنامهنویس لهستانی، علاوه بر تعدادی آثار مستند، با ساخت فیلمهایی مانند «آبی»، «سفید»، «قرمز»، «زندگی دوگانه ورونیک» و «ده فرمان» به یکی از بزرگترین کارگردانان عصر حاضر تبدیل شد.
دفاع مقدس به فرد یا گروه خاصی تعلق ندارد
فخرالدین صدیق شریف بازیگر سینما و تلویزیون درباره جشنواره مقاومت و فیلم های حوزه دفاع مقدس گفت: عرصه دفاع مقدس عرصه بین المللی است و به فرد یا گروه خاصی اختصاص ندارد و ملت غیور ایران با مذهبها و قومیتهای مختلف موجب تاریخی شدن و ماندگاری آن شده اند.
وی افزود: تا به امروز آثار با کیفیت و ممتازی در حوزه دفاع مقدس ساخته شده است و با حمایت از فعالان این حوزه و واگذاری کار به افراد خلاق و واقف به موضوع وضعیت بهتر از این هم میشود.
صدیق شریف در ادامه حرف هایش عنوان کرد: سریال های «خاک سرخ» و «درچشم باد» با به تصویر کشیدن زندگی طبقات مختلف جامعه و حس وطن دوستی، آثاری فاخری در این حوزه به شمار میآیند زیرا نشان دادند که معیارهای ذهنی انسانها و ارزشهای ایرانی با زندگی در خارج از کشور تغییر نمیکند.
وی با بیان این که امروز رسانههای بیگانه منتظر خدشهدار شدن اتحاد ملت ایران و ایجاد اغتشاش در آن هستند، گفت: جامعه هنری باید با دست برداشتن از تنگ نظریهای هنری و ایجاد و انسجام در تمامی حوزهها آثار فاخر بسازند زیرا همه ما میدانیم که موفقیت در هر عرصه در سایه وحدت و یکدلی اعضا به دست میآید.
این هنرمند عرصه بازیگری متذکر شد: متاسفانه سياست در فرهنگ سينمای دفاع مقدس نفوذ کرد بنابراین وظيفه ما است که هر گونه سينمای دارای مفاهيم انسانی را به مردم منتقل کنيم. در زمان جنگ اين ويژگی پر رنگ بود اما اکنون در فرهنگ و هنر به بيراهه رفته ايم. اميدوارم با مديريت درست فرهنگی و هنری اين مسئوليت سنگين به سرانجام برسد و آثار ارزنده ای در شأن دوران دفاع مقدس توليد شود.
صدیقشریف جشنواره مقاومت را جشنوارهای پویا و فعال دانست که نسبت به اتفاقات واکنش نشان می دهد و در حد مطلوبی به محورهای با ارزش که کلیتی از فضای موضوعی داشته باشند می پردازد.
بازیگر «ابراهیم خلیل الله» با بیان این که فیلم های ما در زمینه دفاع مقدس بسیار کم است، گفت: در این زمینه باید آسیب شناسی شود و جشنواره در بحث عقیدتی بررسی کند که چرا تا به امروز فیلم های ما در این زمینه کم بوده است و در جهت رفع آن برآید.
صدیق شریف ادامه داد: جنگ و بالطبع سینمای دفاع مقدس و جشنواره مقاومت برای ما اهمیت زیادی دارد بنابراین مسئولین نیز باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند تا هر سال بهتر از سال قبل برگزار شود.
تجلیل از دوبلورهای فیلم «محمد رسول الله» در خانه هنرمندان ایران
شصت و یکمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران پنجشنبه 6 شهریورماه به نمایش فیلم «رازهای شطرنج» ساخته نیروان غنی پور اختصاص دارد.
نیروان غنی پور در این فیلم از دوبلورهای باسابقه برای نریشن خود بهره برده است و به همین بهانه و به مناسبت به مناسبت سی و پنجمین سال دوبله فیلم «محمد رسول الله» از 23 نفر از صداپیشگانی که در این فیلم تاریخی به جای شخصیتهای صدر اسلام صحبت کردهاند، تجلیل به عمل میآید.
در این مراسم از منوچهر اسماعیلی، ناصر طهماسب، احمد رسول زاده، نصرالله مدقالچی، رفعت هاشم پور، جلال مقامی، آرشاک قوکاسیان، ناصر ممدوح، شهروز ملک آرایی، محمدعلی دیباج، بهرام زند، ایرج رضایی، جواد پزشکیان، ظفر گرایی، غلامعلی افشاریه، مهدی آرین نژاد، تورج مهرزادیان، دکتر محمود فاطمی، سعید مظفری، ولی الله مومنی و سیامک اطلسی که در دوبله فیلم تاریخی «محمد رسول الله» حضور داشتهاند قدردانی میشود.
نظر شما