دکتر پرویز گرشاسبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر در پی خشکیدگی دریاچه ارومیه 300 هزار هکتار بیابان جدید در اطراف این دریاچه تولید شده که بنا به درخواست کارگروه نجات دریاچه ارومیه قرار است در سال 93 یک دهم این میزان بیابان زدایی شود.
به گفته وی، برای این اقدام در سال جاری اعتباری معادل 120 میلیارد تومان پیش بینی شده که البته هنوز از طرف دولت هیچ مقداری از آن اختصاص نیافته است.
وی با بیان این که افزایش میزان گرد و غبار به دلیل این بیابانزایی در اطراف دریاچه ارومیه و احتمال بروز طوفان های نمکی از ناحیه این بیابان ها ضرورت اختصاص هرچه سریعتر 120 میلیارد تومان از 1034 میلیارد تومانی که برای احیا و نجات دریاچه ارومیه تخصیص داده شده دو چندان میکند.
معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها و مراتع افزود: چنانچه 120 میلیارد تومان اعتبار تامین شود می توانیم در سال جاری 34 هزار هکتار از بیابان های اطراف دریاچه ارومیه را تحت پوشش عملیات بیابانزدایی قرار دهیم.
گرشاسبی اظهار داشت: بیشتر این مناطق مراتع درجه سه بوده اند که در اثر خشکسالی تخریب شده و به اراضی بیابانی تبدیل شده اند لذا برای احیای آنها از گونه های مرتعی مانند آتریپلکس، تاق، گز و قره داغ که مقاومت زیادی به خشکی، کم آبی و شوری دارند استفاده میشود.
-وی افزود: البته در اراضی که میزان شوری آنها بسیار بالا است هیچ گونه ای قابلیت احیا کردن به صورت دستپاش را ندارد و نمی توان برای این اراضی کاری کرد.
گرشاسبی در پاسخ به این که در حال حاضر شرایط دریاچه ارومیه به گونه ای نیست که میزان آبی برای آبیاری این اراضی در نظر گرفته شود، گفت: البته این گونه ها نیاز آبی کمی دارند و در سال 93 تنها یک مرحله و در سال 94، 16 مرحله آبیاری خواهند شد.
معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها و مراتع تصریح کرد: البته با توجه به این که میزان بارش در حوزه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به نیاز آبی این گونه ها بسیار بالاتر بوده و حدود 320 میلیمتر است احتمال دارد که اصلاً نیازی به آبیاری آنها نباشد.
وی در پاسخ به این که طرح بیابانزدایی اطراف دریاچه ارومیه دقیقاً از چه زمانی آغاز میشود، تاکید کرد: به محض این که هیات دولت و کارگروه نجات ارومیه این بودجه با مصوب کند و سازمان مدیریت مبانی مالی آن را تایید و موافقتنامه آن را فراهم کند عملیات بیابانزدایی آغاز میشود.
به گفته گرشاسبی حداکثر زمانی که برای آغاز این عملیات در سال جاری وجود دارد آبان ماه تا پایان اسفندماه است که بایستی پس از تصویب اعتبار آن نهال های لازم برای کشت در این 34 هزار هکتار تولید شده و یا سفارش داده شوند.
نظر شما