به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین مقیمی صبح روز یکشنبه با بیان این مطلب در دیدار با محیط بانان استان مرکزی به مناسبت روز محیط بان افزود: جایگاه محیط زیست و ضرروت حفاظت از آن در کشور جمهوری اسلامی ایران برکسی پوشیده نیست و تشکیل سازمانی مستقل تحت عنوان سازمان حفاظت محیط زیست در کشور بیانگر جایگاه واقعی این حوزه است.
وی ادامه داد: توجه به مقوله محیط زیست در تدوین برنامه توسعه 20 ساله کشور و تهیه پیوست زیست محیطی برای طرح های عمرانی و تولیدی حکایت از این مهم دارد.
استاندر مرکزی با بیان این که چالش های زیست محیطی فرا روی استان مرکزی حاصل بی توجهی به حوزه محیط زیست در سالیان دور گذشته است گفت: بخش قابل توجهی از معضلات و مشکلات زیست محیطی فراروی استان مرکزی ناشی از یک تصمیم نابجاست که حالا باید برای جبرانش سالها وقت و هزینه صرف شود.
مقیمی برشمرد و گفت: استان مرکزی به لحاظ برخورداری از موقعیت خاص صنعتی و استقرار صنایع بزرگ و کوچک در حوزه محیط زیستی هموراه با چالشهایی دست و پنجه نرم می کند که رفع آنها علاوه بر همت مسئولان و مدیران مجموعه صنعتی صعه صدر مردم را می طلبد.
وی با بیان این که آلودگی های زیست محیطی موجود در استان مرکزی تنها متوجه بخش صنعت نیست گفت: بخش قابل توجهی از این الودگی به فرسودگی سیستم ناوگان حمل و نقل و سوخت خانگی برمی گردد.
شرایط استان مرکزی کار محیط بانان را سخت کرده است
استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به سختی کار محیط بانان گفت: شرایط خاص حاکم بر استان مرکزی کار محیط بانان را بسیار سخت کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشت با اشاره به شرایط ویژه استان مرکزی گفت: استان مرکزی با قرار گرفتن در زاويه برخورد دو رشته كوه البرز و زاگرس و مسير مهاجرت پرندگان ( اروپا -آسيا و آسيا – افريقا ) دارای 360 هزار هکتار منطقه حفاظت شده است که این رقم معادل 5.12 درصد مساحت استان است.
امیر انصاری ادامه داد: در استان مرکزی 335 گونه جانوری، 54گونه پستاندار ، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 4گونه دوزيست، 19 گونه ماهی شناسایی شده و 25 گونه جانوری در آن در معرض خطر انقراض قرار دارند.
وی یادآور شد: علاوه بر گونه های جانوری یک هزار و 336 گونه گیاهی، 144گياهان دارويی و 10 گونه انحصاری در بخش گونه های گیاهی استان مرکزی موجود است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکی تعداد مناطق حفاظت شده استان مرکزی را 11 منطقه برشمرد و گفت: استان مرکزی جز 23 استان درگیر با پدیده گرد و غبار، یکی از 18 استان مطرح در حوزه تلابهای بین المللی و مرکز استان به عنوان یکی از 8 کلانشهر آلوده کشور مطرح است.
محیط زیست استان مرکزی تنها در 4 شهرستان استان دفتر نمایندگی دارد
انصاری ادامه داد: متاسفانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تنها در 4 شهرستان استان دفتر نمایندگی دارد و مابقی شهرستانهای استان توسط نیروهای ستادی اداره می شوند.
وی با اشاره به وجود 15 پاسگاه محیط بانی در استان مرکزی گفت: متاسفانه از این تعداد 12 پاسگاه به دلیل نبود نیروی انسانی تعلیل است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: در حالی که اداره کل حفاظت محیط زیست استان باید به ازای هر سه هزار هکتار وسعت استان یک نیرو در اختیار داشته باشد متاسفانه الان به ازای هر 40 هزار هکتار یک نیرو دارد که این مسئله مشکلات بسیار را فراروی این مجموعه قرار داده است.
انصاری در ادامه با اشاره به سختی کار محیط بانان گفت: متاسفانه علیرغم سختی کار پیش روی محیط بانان حقوق و مزایای دریافتی پاسخگوی حداقل نیازهای این قشر نیست.
وی با بیان این که میانگین دریافتی محیط بانان استان کمتر از کارمندان دیگر دستگاه های اجرایی استان مرکزی است گفت: محیط بانان استان از دریافت اضافه کار، حق مسکن و تسهیلات رفاهی دیگر محرومند.
فرسوده بودن تجهیزات محیط بانان استان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی درادامه از فرسوده بودن تجهیزات در اختیار محیط بانان استان خبر داد و گفت: خودروهای فرسوده سرعت کار را از محیط بانان می گیرد.
انصاری افزود: 12 پاسگاه محیط بانی استان که با پول بیت المال آماده و تجهیز شده اند امروز به دلیل نبود نیرو در معرض تهدیدات جدی قرار دارند و سرقت تجیهزات موجود در آنها خسارات بسیاری را به حوزه محیط زیست استان مرکزی وارد می کند.
وی در ادامه خواستار تعیین تکلیف نیروهای فعال در حوزه محیط زیست استان شد و گفت: بخش قابل توجهی از پرسنل فعال در این حوزه بعد از گذشت 15 سال از خدمت مستمر هنوز در انتظار تبدیل وضعیت شدن هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به وجود 430 فارغ التحصیل محیط زیست در استان مرکزی گفت: باید بستر بکارگیری این نیروها در صنایع استان فراهم شود تا بتوانند به عنوان بازوان کاری محیط زیست در راستای حل مشکلات زیست محیطی فعال شوند.
نظر شما