به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار که ظهر دوشنبه در جلسه شورای اداری استان قم در تالار معصومیه فرمانداری صحبت میکرد با اشاره به معضلات موجود زیست محیطی در استان قم و مسئله ریزگردها اظهار داشت: لایحه هوای پاک که در هیئت دولت تدوین شده برای ارائه راهحلهایی در این زمینه دیروز به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. مسئول ملی آلودگی هوا هم با دستور رئیس جمهور شروع به کار کرده است.
وی با اشاره به صحبتهای استاندار قم در جلسه شورای اداری گفت: جای خوشبختی است که در دولت یازدهم استاندارانی داریم که نگاه جامع و درک عمیق دارند و این بسیار مهم است برای دولتی که با معضلات عدیده زیست محیطی روبهرو است و بنا دارد به طور جدی در این عرصه برنامهریزی کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همکاری مجلس و دولت و کنار گذاشتن مسائل حاشیه ای در سامان دادن به معضلات محیط زیستی را بسیار مهم ارزیابی کرد.
وی گفت: در حال حاضر روند کاهش بارندگیها، وضعیت بد منابع آبی و فقدان مدیریت صحیح موجب شده شرایط بسیار دشواری را در کشور تجربه کنیم.
ابتکار با اشاره به وضعیت بد دشت مسیله در قم گفت: در بسیاری از نقاط کشور با چنین مشکلاتی مواجه هستیم.
وی با اشاره به مسائل پیش روی دولت یازدهم اضافه کرد: از یک طرف کشور باید به هر صورتی از این شرایط رکود اقتصادی بیرون بیاییم و از طرف دیگر مسئله محیط زیست را نمیتوان نایده گرفت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بحران محیط زیست امروز یک بحران اقتصادی شده و کشاورزی اشتغال و آینده سرزمین ما و سلامت شهروندان را تهدید میکند.
سجده حقیقی احترام به محیط زیست است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به رویکرد دولت یازدهم در زمینه محیط زیست عنوان کرد: با توسعه هیچ مشکلی نداریم اما توسعهای که سهم طبیعت در آن دیده نشود، محکوم به شکست است.
وی با بیان اینکه در مقابل نعمات الهی باید سجده کرد گفت: سر به مهر گذاشتن در نماز محترم است اما سجده واقعی احترام گذاشتن به طبیعت و ادای حق او است.
ابتکار افزود: مهمتر از شکرگزاری ظاهری در برابر خداوند این است که به سنتهای الهی احترام بگذاریم و بدانیم که اگر حق طبیعت را ادا نکنیم، به بدترین صورت حقش را از ما خواهد گرفت.
ارزیابی زیست محیطی طرحهای عمرانی
وی با اشاره به تصویب قانون ارزیابی زیست محیطی طرحهای عمرانی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر این قانون در گذشته وجود داشت، اینهمه سد بدون برنامهریزی ساخته نمیشد و تالابها خشک نمیشدند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: باید سنت های الهی را به رسمیت بشناسیم قانون ارزیابی زیست حیطی همین حرف را به زبان علمی میگوید .
وی از شورای اداری استان خواست در برنامهریزیهای خود به حق طبیعت اهمیت دهد. ابتکار با اشاره به اهمیت مسئله آمایش سرزمین گفت: جانمایی واحدهای صنعتی و کشاورزی در مقابله با مخاطرات زیست محیطی بسیار مهم است.
ضرورت اصلاح الگوی کشت
ابتکار اصلاح الگوی کشت در کشاورزی، اصلاح روشهای آبیاری، و کاهش مصرف در تمام حوزهها را از مهمترین مسائل در زمینه مقابله با ریزگردها دانست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ارتقای سطح مناطق حفاظت شده از موضوعاتی است که در استان باید جدی گرفته شود چرا که در استان 3 درصد از این مناطق داریم در حالیکه متوسط جهانی 17 درصد است.
وی با اشاره به مفهوم توسعه مناطق حفاظت شده گفت: در دنیا میگویند از 17 درصد منابع طبیعی باید به طور کامل حفاظت کرد تا نسلهای بعد یک حداقلی را در اختیار داشته باشند.
ابتکار به دیگر نیازمندیهای محیط زیست استان قم اشاره کرد و افزود: محیط بانان و روشهای حفاظت از محیط زیست هم باید تقویت شوند و همکاری خوب با اداره کل منابع طبیعی و امور اراضی از دیگر نیازهای محیط زیستی در قم است.
نظر شما