به گزارش خبرنگار مهر مراسم رونمایی از کتاب تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر عصر امروز با حضور امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم دریادار سیاری در سخنانی با تشکر از مسئولان برگزاری این مراسم اظهار داشت: برنامه هایی از این دست مصداق عینی زنده نگاه داشتن یاد شهدا است و موجب اقتدار و افتخار ما نیز هست چرا که همه ما اذعان داریم شهدای ما خون خود را دادند تا عزت ما و سربلندی مان باقی بماند.
وی ادامه داد: هر ساله در نمایشگاه کتاب از این موضوع که چرا در مورد نیروی دریایی کتابی منتشر نشده است خجالت میکشیدم و امروز با انتشار این خاطرات خوشحالیام را ابراز می کنم که این اتفاق همانند نیروی هوایی و زمینی درباره نیروی دریایی نیز آغاز شده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به یکی از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نیروی دریایی میتواند در سیاستهای کلی کشور تاثیر بگذارد، گفت: باید به این جمله فکر کنیم که سیاستهای کلی کشور چیست؟ و نیروی دریایی چگونه می تواند در آن تاثیر بگذارد.
سیاری ادامه داد: در ابتدای جنگ تحمیلی نیروی دریایی توانست راهبرد دشمن را تغییر دهد و این به معنای شکست دادن فکر دشمن بود. شکست دادن دشمن در خرمشهر و زمینگیر کردن آن باعث شد که دیگر به این فکر نکند که میتواند سه روزه خوزستان را فتح و یک هفتهای به تهران برسد. از سوی دیگر ما با این حرکت برای نظام نوعی راهبرد مقاومت طراحی کنیم به این معنا که میشود با همت و البته امکانات کم جلو هر دشمنی ایستاد.
سیاری ادامه داد: درباره نیروی دریایی حرفهای نگفته زیاد است. همه گفتهاند و شنیدهایم که ما در سال ابتدای جنگ کار خاصی نکردیم و تنها شکست خوردیم اما چرا کسی نمیگوید در شصت و هفتمین روز جنگ این نیروی دریایی بود که توانست نیروی دریایی عراق را شکست و تمامی اقتصاد دشمن را تعطیل کند. نیروی دریایی بود که توانست در همان موقعیت دشمن را محاصره دریایی کند و تمامی صادرات و واردات دریایی او را تعطیل کند و این ما بودیم که از نظر سیاسی در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس ثابت کردیم که چه توان بالایی داریم.
وی ادامه داد: بعد از شکست نیروی دریایی عراق همه به صدام کمک کردند که بندر امام را محاصره کند تا ما نتوانیم صادرات داشته باشیم، اما اسکورت نیروی دریایی 10 هزار کشتی را در طول دفاع مقدس مورد پوشش خود قرار داد و موجب شد 300 میلیون تن اقلام به کشور وارد شود و حتی یک روز هم صادرات نفت ما قطع نشود این در حالی بود که در این 8 سال تنها در جزیره خارج 2 هزار و 800 وضعیت قرمز اعلام شد.
سیاری افزود: اگر در خلیج عدن از سال 87 تا اکنون 2 هزار و 400 عملیات اسکورت کشتی انجام نشده بود بدون شک صادرات و واردات کشور با مشکل روبرو می شد. حال سئوال این است چه کسی میتواند سکوهای نفتی ما را در خلیج فارس حفظ کند و سیادت ما را بر آن خلیج همیشه فارس بیان کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: مقام معظم رهبری چندی پیش در گرمترین روز سال به جنوب آمدند تا ضمن دیدار با سربازان نیروی دریایی با آنها خدا قوت بکند. ایشان در آن دیدار گفتند وقتی که شما به کشورهای آن منطقه می روید در حالی که قصد حمله ای ندارید آنها به جوش و خروش می افتند و همین مسئله موجب انتقال فرهنگ اسلامی میشود.
بر پایه همین نکته است که باور داریم که نیروی دریایی نیرویی سیاسی، نظامی، بین المللی و علمی است و مانند وزارت خارجه می تواند در توسعه دیپلماسی موثر باشد.
سیاری ادامه داد: من البته کمی از مسئولینی که به فعالیت های هنری و تلویزیونی می پردازند گله مندم. خانواده شهدا مکرر از ما سئوال می کنند که چرا مردم درباره شهدای نیروی دریایی کمتر اطلاع دارند البته الان موضوع دریا و اهمیت آن در کتابهای درسی ما بسیار وارد شده است اما به آن اندازه که با ابزار سینما و تلویزیون در باره نیروی هوایی و زمینی سریال ساخته شده درباره نیروی دریایی کار نشده است البته شاید علتش این است که در جنگ دریایی جز ما کسی حاضر نبود که البته علت آن تجهیزات محور بودن این نوع نبرد است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: وقتی می گوییم که چرا درباره نیروی دریایی سریالی ساخته نمی شود می گوید وقتی می توانیم در یک آبادی با یک ماشین و چند سلاح سریال بسازیم برای چه باید خودمان را به سختی بیاندازیم و در گرما و شرجی جنوب به این کار وارد شویم. من هم تصریح می کنم که این کار سخت است و هزینه می خواهد و نمی گویم که همه هزینه آن را پرداخت می کنیم اما هر چه داریم را برای این کار در طبق اخلاص می گذاریم.
نظر شما