به گزارش خبرگزاری مهر، موفقیت رویایی ورزشکاران چین در بازی های آسایی و المپیک ها نتیجه برنامه ریزی بلندمدت و نگاه جدی و اجباری دولتی به ورزش های پایه در این کشور است. در کشور چین با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت، این نتایج بر اساس یک جهش یا اتفاق غیر قابل پیش بینی به دست نیامده و آنها نتیجه برنامه ریزی بلندمدت ورزشی از دوران طفولیت تا سنین جوانی ورزشکاران را در بازی های آسیایی و المپیک ها مشاهده می کنند.
بی تردید برای ما جای شگفتی است که بدانیم در مدارس ابتدایی چین، رشته بیلیارد در گروه ورزشهای اجباری دولتی است و در یکی دو سال گذشته این ورزش به دلیل نقش مهم آن در مدال آوری در کنار رشته های پایه دیگر مانند شنا، ژیمناستیک تنیس روی میز، تیراندازی و تیر و کمان در ردیف ورزشهای اجباری مدارس قرار گرفته است و دانش آموزان ابتدایی با توجه به مدال آوری بیلیارد و توان افزایش کارآمدی ذهن در طراحی سایر ورزش ها به ویژه ورزش های گروهی مانند فوتبال لازم است در سنین طفولیت این ورزش را فراگیرند.
برنامه ریزان این ورزش پیش بینی کرده اند که با توجه به قرار گرفتن 20 اسنوکر باز چینی در رده 100 بازیکنان برتر جهان، تا سال 2025 میلادی نفرات اول تا شانزدهم این رشته از کشور چین خواهند بود و این نتیجه یک برنامه ریزی بلند مدت با توجه به ایجاد مسیر توسعه و ارائه و راهکارهای تعریف شده برای نیل به هدف قهرمانی است.
سهم رشته های بیلیاردی در بازی های آسیایی 32 مدال است و در رشته بولینگ 52 مدال در این مسابقات توزیع می شود. 84 مدال توان و ظرفیت مدال آوری دو رشته در یک دوره از بازیهای آسیایی است و این نکته اصولی را یادآور میشود که در برنامه کلان و جامع ورزش ما توجه ویژه و برنامه ریزی اصولی و عملیاتی در ورزش بسیار ضروری به نظر می رسد.
نگاهی واقع بینانه به موقعیت ورزش های مدال آور که بالارفتن جایگاه کشورها را در رنیکینگ بازیهای آسیایی موجب میشود و ورزش کشور را از انتظار طولانی برای تک مدال های رشتههای مدال آور انفردی خارج خواهد کرد.
نظر شما