۸ مهر ۱۳۹۳، ۱۳:۵۰

در نشست جشنواره «تئاتر شهر» مطرح شد:

امسال پرچم جشنواره در دست جوانان است/ تلاش برای فرهنگسازی با زبان هنر

امسال پرچم جشنواره در دست جوانان است/ تلاش برای فرهنگسازی با زبان هنر

در نشست رسانه ای سومین جشنواره تئاتر شهر که صبح امروز برگزار شد مسائل مختلفی از جمله حمایت جشنواره از هنرمندان جوان و تلاش برای فرهنگسازی با زبان هنر در این رویداد تئاتری مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای سومین جشنواره تئاتر شهر صبح امروز سه شنبه 8 مهرماه با حضور شهرام کرمی دبیر جشنواره و عبدالحسینی برگزار شد. اجرای این مراسم نیز بر عهده مهدی فروتن بود

در ابتدای این نشست رسانه ای امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اهداف این سازمان در پرداختن به مسائل فرهنگی گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران سه کلید واژه فرهنگ، هنر و شهر را در دستور فعالیتهای خود قرار داده است. در واقع قصد ما این است که رویدادها به گونه ای پیش بروند که فرهنگسازی به زبان هنر صورت گیرد و بتوانیم گستره مخاطب را نیز در نظر بگیریم.

تاثیر تئاتر در ارائه سبک زندگی به شهروندان

وی با اشاره به اینکه محتوای تئاتر تقلیدی از زندگی واقعی است، ادامه داد: مطمئنا تئاتر تصویرگر وقایع زندگی است و در ارائه سبک درست زندگی نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود. برگزاری جشنواره تئاتر شهر از چند منظر برای ما اهمیت دارد؛ اول حضور استادان و کارشناسان شناخته شده عرصه هنر کشور در کنار جشنواره است. دومین نکته استقبال گروه های جوان و آماتور در کنار هنرمندان حرفه ای از این جشنواره است که باعث گسترش اندیشه های مختلف در این رویداد هنری شده است.

عبدالحسینی درباره اهداف این جشنواره یادآور شد: حمایت از گروه های جوان و بهره گیری از ظرفیت آنها و همچنین توسعه هنرهای نمایشی در سطح کلان شهر تهران و بالفعل کرن مکان ها و فرهنگسراهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری از جمله اهداف ما در برگزاری جشنواره تئاتر شهر است.

در ادامه شهرام کرمی دبیر سومین جشنواره تئاتر شهر با تشکر از شهاب مرادی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و معاون هنری وی متذکر شد: جمع بزرگی از هنرمندان در برگزاری این جشنواره به ما کمک کردند که از جمله آنها می توانم به علی نصیریان رییس جشنواره که حامی همیشگی ما بودند، اشاره کنم. حضور این هنرمند نعمت بزرگی محسوب می شود و وی با وجود مشغله کاری و گرفتاری های شخصی مدام و مستمر پیگیر این جشنواره بود و به ما مشاوره می داد.

وی افزود: سومین جشنواره تئاتر شهر با شعار «تهران شهر مهربانی» برگزار می شود که در این دوره 1266 گروه نمایشی متقاضی سرکت بودند که به دلیل استقبال زیاد هنرمندان مجبور شدیم نهایتا به جای 55 گروه میزبان 69 اثر نمایشی در بخش های مختلف باشیم. در این دوره تلاش کردیم سالن هیا فرهنگسراها را درگیر جشنواره کنیم و در همین راستا 11 مرکز فرهنگی هنری با ما مشارکت کرده اند.  همچنین باید از محسن مومنی شریف و رحمت امینی نیز سپاسگزاری کنم که سالن های مهر و ماه حوزه هنری را در اختیار ما قرار دادند. آخرین سالنی که به جمع تالارهای این دوره از جشنواره اضافه شده سالن استاد سمندریان دانشگاه تهران است.

توجه به گروه های جوان تئاتری در این دوره از جشنواره شهر

دبیر جشنواره تئاتر شهر در ادامه متذکر شد: رویکرد این دوره از جشنواره توجه به گروه های جوان است، افرادی که کمتر فرصت حضور در عرصه های مختلف تئاتری را دارند. همچنین اساتیدی چون هما جدی کار و مجتبی مهدی نیز از جمله هنرمندانی هستند که با این گروه های جوان کار می کنند. جزو تعهدات دوره سوم جشنواره این است که این رویداد بتواند خروجی مناسبی داشته باشد. بنابراین بعد از پایان جشنواره از میان گروه های شرکت کننده 40 اثر نمایشی در طول یکسال آینده به اجرای عمومی می روند که ما نیز طبق اعلام قبلی همه گروه ها را مورد حمایت قرار می دهیم.

این کارگردان تئاتر متذکر شد: همچنین در این دوره از جشنواره برای اولین بار بخش باران به بخشهای جشنواره اضافه شده است که اختصاص به نمایشهای دینی دارد. به دلیل استقبال هنرمندان از این بخش تعداد گروه های شرکت کننده از 7 اثر به 10 نمایش رسید که جای خرسندی دارد. یکی از ضعفهای ما در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فعالیتهای چند منظوره فرهنگسراها است که خوشبختانه قرار شده طی یکسال آینده حدود 12 - 13 مجموعه تئاتیر به ظرفیت سالن های شهرداری تهران اضافه شود.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره نیازمند محیطی ثابت برای اجرا است، عنوان کرد: طبق فراخوان این دوره قرار بود جشنواره تئاتر شهر در یک پایگاه ثابت در پردیس خاوران که 7 سالن نمایش دارد، برگزار شود اما متاسفانه به دلیل آماده نشدن این مکان این اتفاق به سال آینده موکول شد. در این دوره تلاش کردیم جدا از فعالیتهای اجرایی کارگاه های آموزشی نیز با حضور اساتید و هنرمندان جوان برپا کنیم. بر همین اساس 10 کارگاه آموزشی تئاتر تشکیل شد که بیش از 250 هنرجو در آن شرکت کردند.

کرمی درباره بخش بزرگداشت این جشنواره، گفت: جشنواره تئاتر شهر در این دوره قرار است از اسماعیل خلج تجلیل کند. رویکرد و نگاه ما در تقدیر و توجه به هنرمندان برجسته ای است که در حوزه ادبیات و فرهنگ شهر تهران فعالیت کرده اند به همین دلیلی در این دوره نکوداشت اسماعیل خلج به عنوان هنرمندی که در حوزه فرهنگ شهر تهران فعالیت می کند، برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به حضور پررنگ گروه های جوان در این دوره از جشنواره، متذکر شد: مسئله ای که به عنوان اصلی ترین هدف جشنواره در دوره های بعدی باید مد نظر قرار گیرد نگاه به حوزه های بین المللی و استفاده از تجربیات گروه های خارجی است. همچنین معتقدم مشارکت کلان شهرهای دیگر ایران در این جشنواره نیز در دوره های بعدی ضروری به نظر می رسد.

رونمایی از پوستر جشنواره

کارگردان نمایش «خانه خورشید» با اشاره به اینکه افتتاح جشنواره همزمان با اتمام اجرای نمایش برگزیده دوره قبل خواهد بود، تصریح کرد: متاسفانه سالن های فرهنگسراهای ما به شکل چند منظوره اداره می شوند و به شکل تخصصی مختص تئاتر نیستند به همین منظور ما در فراخوان جشنواره تاکید می کنیم که گروه ها با حداقل امکانات فنی در فرهنگسراها اجرا می روند.

وی در پایان صحبتهایش گفت: البته در این دوره آثار بخش صحنه ای و باران در سالن های حرفه یا مثل تالار مهر و ماه حوزه هنری به صحنه می روند و فقط نمایشهای کودک که قرار است در فرهنگسراها به اجرای عمومی گذاشته شوند، در این مکان ها اجرا می شوند.

در پایان این نشست رسانه ای از پوستر سومین جشنواره تئاتر شهر که توسط مازیار تهرانی طراحی شده است، رونمایی شد.

 

کد خبر 2380940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha