۲۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۳:۵۰

آغاز دور جدید مذاکرات برقی ایران-ارمنستان/ 3 محور مذاکراتی برقی تهران

آغاز دور جدید مذاکرات برقی ایران-ارمنستان/ 3 محور مذاکراتی برقی تهران

دور جدید مذاکرات برقی جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان امروز بعدازظهر با حضور وزرای نیرو و انرژی دو کشور با سه محور احداث نیروگاه مشترک مرزی، افزایش تهاتر برق و گاز و ساخت خط جدید انتقال انرژی در تهران آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دور جدید مذاکرات برقی جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان امروز بعد از ظهر با حضور وزرای نیرو و انرژی دو کشور در تهران آغاز می شود.

آذر ماه سال گذشته با حضور حمید چیت چیان و آرمن موسیسیان وزرای برق و انرژی ایران و ارمنستان دوکشور مذاکرات و توافق‌های مقدماتی درباره ساخت نیروگاه مشترک برق آبی بر روی ارس، تهاتر برق و گاز طبیعی و ساخت یک خط جدید انتقال بین دوکشور انجام شد.

با گذشت نزدیک به یکسال از انجام این مذاکرات امروز دور جدید رایزنی های دوکشور در حوزه برق، انرژی و تهاتر گاز با انرژی الکتریکی در تهران انجام می شود.

علاوه بر این، موضوع ترانزیت برق ایران و اتصال شبکه برق از مسیر ارمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان به روسیه از دیگر محورهای مذاکرات دو جانبه در تهران بود، ضمن انکه قرار بود مقامات ارمنی اقداماتی به منظور کاهش آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از ناشي از كارخانه مس آتاراك ارمنستان در حوزه آبی ارس را در دستور کار قرار بدهند.

در آستانه برگزاری این نشست دو جانبه برقی در تهران، رسانه های ارمنستان روز گذشته با انتشار گزارشی، اعلام کردند: " هویک آبراهیمیان نخست وزیر ارمنستان در آینده ای نزدیک به تهران سفر و با مقامهای ایرانی دیدار می کند که موضوع اصلی این مذاکرات افزایش تهار گاز و برق بین دو کشور خواهد بود."

این در حالی است که آرمن موسیسیان، وزیر انرژی ارمنستان تابستان سال جاری اعلام کرده بود: ایروان آماده خرید سالانه حدود دو میلیارد مترمکعب گاز از ایران است.

به گزارش مهر، ايران و ارمنستان سال 1383 قراردادي به منظور تهاتر گاز و برق امضا کردند که مطابق با اين توافق، قرار بود حجم صادرات گاز ايران تا سال 2010 ميلادي به يک ميليارد متر مکعب در سال افزايش يابد.
 
براساس این قرارداد، به‌طور متوسط روزانه باید بيش از يک ميليون متر مکعب گاز طبيعي از طريق تاسيسات مرزي نوردوز به اين کشور همسايه صادر شود که براي انتقال گاز طبيعي به ارمنستان خط لوله اي به قطر 30 اينچ و به طول 113 کيلومتر حدفاصل تبريز تا مرز ارمنستان ساخته شده است.

مدت قرارداد تهاتر گاز ايران و برق ارمنستان را 20 ساله بوده که قرارداد صادرات گاز ايران به ارمنستان يک قرارداد چهار جانبه ميان شرکت ملي صادرات گاز ايران، شرکت توانير، شرکت ايروان تي پي پي و شرکت برق ارمنستان است.

کد خبر 2391193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha