به گزارش خبرگزاری مهر، زنگ افتتاح «فصل جوان تیاتر» در تماشاخانه ایرانشهر روز گذشته 28 مهرماه توسط علیرضا نادری نمایشنامه نویس و مدرس دانشگاه با ستایش از نواندیشی سه کارگردان جوان حاضر، زده شد.
در ابتدای مراسم، جابر رمضانی که نمایش «صدای آهسته برف» را در سالن ناظرزاده روی صحنه میبرد ضمن تشکر از اعتماد مجید سرسنگی به او و دو کارگردان جوان دیگر گفت: از اعتمادی که به ما برای سپردن سالن حرفهای شد، تشکر میکنیم و امیدوارم بتوانیم جواب این اعتماد را با کیفیت اجرا و رضایت تماشاگر، بدهیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود از حضور علیرضا نادری تشکر کرد و عنوان کرد: افتخار اولم این است که زنگ افتتاح نمایشمان توسط علیرضا نادری نواخته میشود و افتخار دومم همراهی عوامل گروهی بود که پا به پای من زحمت کشیدند و در تجربه من سهیم شدند.
اشکان خیلنژاد کارگردان جوان دیگری که پیش از این با اجرای نمایش «پچ پچههای پشت خظ نبرد» در تالار مولوی، توانایی خود را در کارگردانی، به اثبات رسانده است؛ در ادامه سخنان رمضانی گفت: ذهن من الان مشغول نمایش جابر رمضانی است؛ این خصلت جوانانه است که نگران نمایش یکدیگر باشیم. نسل ما دوست دارد دیده شود و مورد نقد قرار گیرد.
کارگردان نمایش «بالاخره این زندگی مال کیه؟» ضمن برشمردن دیگر خصلت همنسلانش یادآور شد: عوامل گروه من و دو کارگردان دیگر، پای ایدههای خود ایستادند؛ تمرین کردند و تلاشی که گاه خارج از حد توانشان بود به خرج دادند تا بتوانیم جواب اعتماد مجید سرسنگی را به درستی بدهیم.
خیلنژاد ضمن اشاره به علیرضا نادری گفت: همچنین از اعتماد و حضور علیرضا نادری که من و همه اعضای گروهم، عاشقانه دوستش داریم، تشکر میکنم. استادی که قبلا، جازه داد نمایشنامهاش را روی صحنه ببرم.
محمد مساوات نیز که قرار است از 23 آبانماه با نمایش «خانواده» ادامه دهنده اجرای فصل جوان تماشاخانه ایرانشهر باشد به ابراز خوشحالی از حضور اساتید، هنرمندان و خبرنگاران و عکاسان بسنده کرد.
مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و تماشاخانه ایرانشهر با حضور رو به روی حاضرین، اظهار داشت: خوشحالم که یکی از آرزوهای من در اجرای جوانان خلاق در این تماشاخانه محقق شد و من بخشی از این اتفاق هستم.
وی در ادامه ضمن تأکید این نکته که فاصله هنرمندان تیاتر، نسبت به گذشته کم شده است، تصریح کرد: فاصله هنرمندان تئاتر در گذشته 20 سال یا بیشتر بود یعنی دو دهه طول میکشید تا کارگردان جدیدی در عرصه تیاتر، قد علم کند، اما در چند سال گذشته ما شاهد فاصله کم ظهور کارگردان جدید، پرشور و خوش قریحه در تیاتر هستیم که امشب درها به رویشان باز میشود. امیدوارم در سالنهای دیگر هم روی جوانان خوش ذوق باز شود.
سرسنگی در بخش دیگری از سخنان خود، کارگردانان جوان حاضر را دارای اخلاق حرفهای برشمرد و ادامه داد: به عنوان مدرس دانشگاه، قبل از اجرای فصل جوان، نگران اخلاق حرفهای کسانی بودم که از بدنه تیاتر دانشگاهی قرار بود به سالنی حرفهای قدم بگذارند؛ بودم اما پس از ملاقات و آشنایی بیشتر متوجه شدم این سه کارگردان علاوه بر اثر حرفهای، دارای فهم بالایی در کار هستند. جالب است بدانید نگران کیفیت نمایش یکدیگر هستند و به یکدیگر کمک زیادی کردند.
مدیرعامل خانه هنرمندان متذکر شد: این نسل، بیشتر از سنش میفهمد و حرفهایی دارد که باید اجازه داد روی صحنه، حرفش را بزند.
سرسنگی در پایان سخنانش بر ادامه اجراهای جوانان تأکید کرد و گفت: با اجرای جوانان خلاق، اتفاقی در تیاتر کشور رخ داده که قبلا وجود نداشته است. قطعا چنین روندی ادامه و گسترش پیدا خواهدکرد و من به عنوان نماینده دانشگاهیان باید سهم خود را نسبت به گروههای جوان خلاق، ادا کنم.
علیرضا نادری نمایشنامه نویس و مدرس دانشگاه قبل از نواختن زنگ افتتاح دو نمایش «صدای آهسته برف» و «بالاخره این زندگی مال کیه؟» خطاب به مجید سرسنگی گفت: تبریک میگویم به خاطر حسن انتخابتان. من دو بار پای نمایش محمد مساوات که کلاسی بودند، نشستهام و از شاگرد محمد چرمشیر، جابر رمضانی آموختهام، با اشکان خیلنژاد در بدترین دوران زندگیم، پای نمایشش خندیده و گاه در خلوت گریستهام. دریافتم که آنها بالا رفتهاند؛ نه به چپ و نه راست رفتهاند. این بالارفتن را تبریک میگویم.
کارگردان «کوکوی کبوتران حرم» در ادامه خواستار توجه جوانان به موضوع تِم و تایم برای رشد در تئاتر و زندگی شد و اینگونه توضیح داد: هر کسی تمی دارد که باید آن را در زندگی پیدا کند، با یافتن تم میتوان محدودیتها را برداشت. باید علت حضور خود در دنیا را بیابیم. همچنین به موضوع تایم و زمان دقت کنیم نه در گذشته بمانیم و آنتیکباز شویم و نه رویاپرداز شویم؛ زمان حال را درک کنیم.
علیرضا نادری در پایان از مجید سرسنگی به دلیل اینکه مصور لحظههای حال هستند، تشکر کرد و زنگ افتتاح سه نمایش «فصل جوان تئاتر» را نواخت.
نمایش «صدای آهسته برف» نوشته مشترک پیام سعیدی و جابر رمضانی و دراماتورژی محمد چرمشیر با بازی فربد فرهنگ، افسانه ماهیان، محمدصادق ملکی و مریم نورمحمدی ساعت 18:30 اجرا خواهد داشت.
همچنین نمایش «بالاخره این زندگی مال کیه؟» نوشته برایان کلارک و کارگردانی اشکان خیل نژاد با بازی نوید محمدزاده، هومن كیایی، معصومه رحمانی، محمد هادی عطایی، الهه شهپرست، ندا گلرنگی، كیوان ساكتاف، فرانك كلانتر، روزبه حصاری، محمد اشکانفر، نگین خامسی و ارنواز صفری ساعت 20 روی صحنه میرود.
نظر شما