شیوا اسپری، ایده پرداز نانو داربست های دوبعدی، سه بعدی زیستی جهت استفاده در سوختگی های عمقی و زخم های دیابتیک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه در سوختگی های درجه دو عمقی و درجه سه و همچنین زخم های دیابتیک، علاوه بر لایه اپیدرم، لایه درم و هیپودرم از بین می رود، به فکر ساخت داربست هایی از جنس نانو افتادیم تا با استفاده از آن به مرحله بازسازی پوست بدن برسیم.
وی با بیان اینکه معمولا این افراد به دلیل از دست دادن قسمت عمیقی از بافت پوست، عدم اکسیژن رسانی مناسب و عفونت، دچار مرگ می شوند، افزود:در این طرح از فناوری های موجود در ایران و فناوری مهندسی بافت پیشرفته استفاده شده است.
اسپری اظهار داشت: جهت ایجاد بافت جدید و سه بعدی بدون بافت فیبروزی از آنالیزهای درون شیشه ای و درون تنی حیوانی، که برای آسیب های بسیار عمیق و اسکارهای شدید سودمند است، استفاده شده است.
وی در خصوص مزیت های این طرح توضیح داد و گفت: این نانوداربست ها کاملا از مواد طبیعی و در دسترس ساخته شده که با پوست انسان سازگار است و علائم پاتوفیزیولوژیک را بدن افراد ایجاد نمی کند.
اسپری افزود: علاوه بر مقرون به صرفه بودن، روند بهبودی با استفاده از این روش نسبت به روش های درمان عادی بسیار سریع تر است.
وی خاطر نشان کرد: این سازه نانو داربستی در آسیب های بافتی نظیر آسیب های عمیق پوستی از جمله سوختگی های عمیق و زخم های دیابتیک کاربرد های فراوانی دارد که ما در آزمایشگاه توانستیم آن را اجرایی کنیم.
اسپری با اشاره به اینکه قابلیت انعطاف جهت استفاده در سایر حوزه ها را دارد، اظهار داشت: با کمی تغییر درساخت این نانو سازه، می توان آن را در زمینه های ترمیم و زیبایی پوست، جراحی پلاستیک و یا آسیب های بافتی بدن انسان نظیر آسیب های کبدی، کلیه ای و مثانه نیز به کاربرد.