به گزارش خبرنگار مهر، محمود بهمنی امروز در مراسم امضای توافقنامه همکاری به منظور تولید خوراک ویژه ماهیان خاویاری بین موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و بخش خصوصی کاهش چشمگیر ذخایر ماهیان خاویاری طی سالیان اخیر را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: پیش بینی میشود وضعیت این ذخایر تا سال 1400 بحرانی شود.
رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر با بیان اینکه دو حرکت مهم و دانش بنیان در این راستا مورد توجه قرار گرفته است، افزود: توسعه آبزیپروری ماهیان خاویاری در آبهای داخلی و امکان حفظ ذخایر در دریای خزر مورد توجه قرار گرفته و در زمینه پرورش ماهیان خاویاری غذا و تامین احتیاجات غذایی مورد نیاز این آبزیان مهمترین مبحث است.
بهمنی با اشاره به اینکه در طول بیش از یک دهه فعالیت محققان موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر حدود 12 طرح تحقیقاتی انجام شد، گفت: ماحصل این طرحها تعیین فرمولاسیون مراحل مختلف رشد ماهیان خاویاری و احتیاجات غذایی مرتبط با آن است.
وی با بیان اینکه در حال احضر غذایی که به عنوان خوراک ماهیان خاویاری مصرف میشود عمدتا غذایی است که برای قزل آلا تولید شده است، افزود: با توجه به سیستم بدنی و دهان زیر بودن ماهیان خاویاری شناور بودن غذا در سطح آب برای تغذیه این نوع ماهیان مهم است.
بهمنی تولید حدود 600 تن گوشت ماهی خاویاری طی سال 92 در کشور را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: برای این میزان روزانه حدود 12 تن باید غذا مصرف شود ضمن اینکه پیشبینی میشود در افق چشم انداز 1404 بیست هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شود که این رقم بالایی است.
رئیس موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر با اشاره به واردات غذای ماهیان خاویاری از خارج از کشور گفت: قیمت این غذاها بسیار گران است؛ ضمن اینکه هم اکنون تولید گوشت ماهیان خاویاری در جهان حدود 100 هزار تن است که 50 هزار تن از آن در کشور چین تولید میشود.
بهمنی با بیان اینکه برند خاویار در جهان بهنام ایران است، افزود: اگر ما بتوانیم فرمول خوراک بدست آمده را در کشور نهادینه کنیم و تغذیه ماهیان خاویاری از طریق تولیدات داخلی تأمین شود، بطور حتم در سطح جهانی هم تولید غذای ماهیان خاویاری با استقبال مواجه میشود.
وی با اشاره به قدمت 250 میلیون ساله ماهیان خاویاری ادامه داد: این ماهیان به فسیل زنده معروف هستند. تصور ما این است که این ماهیان در محدوده دریای خزر پرورش داده میشوند اما درحال حاضر تولید آنها در بیش از 19 استان کشور از جمله خوزستان، یزد و قم انجام میشود.
بهمنی دانش بنیان کردن تولید خوراک ماهیان خاویاری را امر بسیار مهمی دانست و اظهار امیدواری کرد: بتوانیم پروژههای تحقیقاتی تکمیلی را انجام دهیم ضمن اینکه معتقدیم که در افق سند چشمانداز صاحب توسعه دانشبنیان صنعت آبزیپروری در کشور میشویم.