به گزارش خبرنگار مهر، هر چند در سالهای اخیر تلاشهای بسیار زیادی به منظور توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی صورت گرفته است ولی شاهد دستیابی به اهداف مورد نظر در این زمینه نیستم و شاید یکی از مهمترین عوامل آن، عدم برخورداری از زیرساختهای مورد نیاز است.
وجود کتابخانههای متعدد با تعداد کتاب مناسب و همچنین فضای مناسب برای حضور و فعالیت علاقمندان به کتاب یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید پیش از ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مورد توجه قرار بگیرد.
هر چقدر که مردمی علاقمند به کتاب داشته باشیم، ولی وقتی این افراد دسترسی مناسبی به کتابخانه و کتاب مورد نظر خود نداشته باشند، این علاقهها هم ارزشی ندارد و لازم است که این فضا برای افراد ایجاد شود.
استان بوشهر در زمینه کتاب و کتابخانه با مشکلات و کمبودهای بسیار زیادی روبرو است و نیاز است که تلاشهای بسیار زیادی به منظور رفع این کمبودها و تامین نیازهای استان بوشهر صورت بگیرد.
هماکنون از نظر تعداد کتاب و همچنین فضای کتابخانهها در مقایسه با وضعیت استاندارد، استان بوشهر دارای 25 درصد وضعیت مطلوب است و این موضوع شاید عاملی برای پائین بودن سرانه مطالعه باشد.
تعداد کتابها 17 درصد وضعیت استاندارد/ فضای کتابخانهای 25 درصد وضعیت استاندارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از راهکارهای مناسب برای توسعه کتاب خوانی در استان بوشهر، استفاده از کتابخانههای مشارکتی است که تاکنون 12 کتابخانه مشارکتی در استان بوشهر ایجاد شده است.
سید علی هاشمی اضافه کرد: کتابخانههای مشارکتی با همکاری نهادها و موسسات مختلف ایجاد میشود که آخرین کتابخانه مشارکتی استان بوشهر روز گذشته با همکاری سازمان گردشگری و میراث فرهنگی استان بوشهر راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه بر اساس استاندارد برای هر 100 نفر جمعیت باید هشت متر مربع فضای کتابخانهای داشته باشیم، افزود: برای یک میلیون نفر جمعیت استان بوشهر باید 80 هزار متر مربع فضای کتابخانهای وجود داشته باشد که تنها 20 هزار متر مربع فضا داریم و 60 هزار متر مربع کم داریم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر با بیان اینکه تعداد کتابهای موجود در استان بوشهر تنها برابر با 17 درصد وضعیت استاندارد است، خاطرنشان ساخت: برای جمعیت یک میلیون نفری استان بوشهر باید چهار میلیون جلد کتاب موجود باشد که در حال حاضر تنها 700 هزار جلد کتاب در استان موجود است.
وی با اشاره به اینکه مرکز استان بوشهر دارای 250 هزار نفر جمعیت است، افزود: این میزان جمعیت نیازمند 20 هزار متر مربع فضای کتابخانهای است که تنها دو هزار متر مربع فضای کتابخانهای در بوشهر داریم و فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر تاکید کرد: در مرکز استان با توجه به جمعیت آن باید یک میلیون جلد کتاب داشته باشیم که در حال حاضر تنها 70 هزار جلد کتاب در کتابخانهها موجود است.
ایجاد کتابخانه مرکزی در شهر بوشهر و مراکز شهرستانها
استاندار بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: افزایش سطح مطالعه افراد جامعه کمک بسیار زیادی به توسعه خواهد کرد و برای دستیابی به پیشرفت و توسعه باید فضا را برای افزایش طح مطالعه مردم فراهم سازیم.
مصطفی سالاری ادامه داد: در استان بوشهر کمبودهایی در زمینه فضاهای کتابخانهای و همچنین کمبود منابع کتاب وجود دارد که تلاش داریم تا حمایتهای لازم را در این زمینه داشته باشیم و به حد استاندار برسیم.
وی تاکید کرد: از همه ظرفیتها برای بهبود وضعیت کتابخانههای استان استفاده خواهیم کرد و طرحهای مناسبی نیز در این زمینه در نقاط مختلف استان بوشهر به مرجله اجرا در میآید.
استاندار بوشهر با تاکید بر لزوم ایجاد کتابخانه مرکزی در شهر بوشهر و همچنین مراکز شهرستانهای استان، خاطرنشان ساخت: دو میلیارد تومان به منظور تجهیز و توسعه و نوسازی کتابخانههای عمومی استان اختصاص یافته است.