۵ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۷

نهمین دور گفت‌وگوی دینی اسلام و مسیحیت/5

یونسی: دین برای مقابله با بی‌دینی و شرك است نه مبارزه با ادیان دیگر

یونسی: دین برای مقابله با بی‌دینی و شرك است نه مبارزه با ادیان دیگر

دستیار ویژه‌ رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، گفت: دین در مقابل دین نیست؛ بلكه مقابل شرك است. یعنی رسالت دین برای مقابله با بی‌دینی و شرك است؛ ولی متأسفانه در طول تاریخ، این رسالت تحریف شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام یونسی، دستیار ویژه‌ رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، در آیین افتتاحیه‌ نهمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با كلیسای واتیكان که عصر سه شنبه 4 آذرماه در این سازمان برگزار شد، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت برگزاری گفت‌وگوهای دینی واقف است و هم دولت و هم شخص آقای دكتر روحانی، رییس جمهور ایران، انجام این گفت‌وگوها را تأیید و بر استمرار آن تأكید می‌كنند.

وی ادامه داد: قرآن آیاتی دارد كه مفادش این است: دین در مقابل دین نیست؛ بلكه مقابل شرك است. یعنی رسالت دین برای مقابله با بی‌دینی و شرك است؛ ولی متأسفانه در طول تاریخ، این رسالت تحریف شده است و دین بیش از هر چیزی با دین به مقابله پرداخته است.

یونسی افزود: طبق فرمایش قران بین اهل كتاب مشتركاتی وجود دارد و دقیقاً به توحید اشاره می‌كند؛ یعنی در صدر اسلام، مسلمانان خود را در یك سطح و جهت با مسیحیان می‌دیدند كه نباید با آنها نزاع و درگیری داشته باشند.

وی در توضیح این بخش از سخنان خود اظهار كرد: متأسفانه متدینین هر دو دین، به گونه‌ای جریان را تحریف كردند كه اسلام برای براندازی مسیحیت و مسیحیت برای براندازی اسلام آمده است. در حالیكه قرآن می‌فرماید كه مسلمانان و مسیحیان در یك جهت هستند.

یونسی همچنین با بیان اینكه خطر اصلی برای دین‌داری، شرك نوین است، گفت: شرك نوین در قالب مكاتب و ایدوئولوژ‌های جدید با عنوان‌های ایسم‌دار و سلطه‌ی استكباری، نمود پیدا كرده است. این شرك، اسلام و مسیحیت را هدف قرار داده و با هر دوی آنها مخالف است.

وی افزود: خطر بزرگی كه امروزه دیانت را تهدید می‌كند، اخلاق بدون دین و دین بدون اخلاق است. اگر اخلاق را از دیانت حذف كنیم، خشونت‌هایی را شاهد خواهیم شد كه نمونه‌اش در دنیای امروز، داعش و طالبان به نام اسلام و خشونت علیه مسلمانان در شرق دور و آفریقا به نام مسیحیت است.

نهمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیكان با عنوان «‌گفت‌وگوی سازنده‌ مسلمانان و مسیحیان برای مصلحت جامعه» به ریاست ابوذر ابراهیمی‌تركمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و كاردینال ژان لویی توران، مشاور ‌عالی و مسئول گفت‌وگوی دینی پاپ فرانسیس رهبر كلیسای جهانی كاتولیك، عصر  سه‌شنبه چهارم آذر در حسینیه‌ الزهرای (س) این سازمان برگزار شد.

کد خبر 2429201