۱۰ آذر ۱۳۹۳، ۹:۱۸

مهر گزارش می دهد؛

افزایش مهاجرت منفی در خمین/ طلایی که به کام مردم نیست

افزایش مهاجرت منفی در خمین/ طلایی که به کام مردم نیست

اراک - شهرستان خمین هم اکنون چهارمین شهر پرجمعیت استان مرکزی به حساب می آید اما عدم توسعه خمین موجب کاهش جمعیت این شهرستان نسبت به دهه ۳۰ شده و این روند همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان خمین در قسمت جنوبی استان مرکزی واقع شده و همسایه اراک صنعتی می باشد؛ اما به رغم مسافت کوتاهی که بین این دو شهر وجود دارد متاسفانه خمین از توسعه صنعت بازمانده و کشاورزی این شهر هم نتوانسته به موفقیت چندانی دست یابد.

به دلیل نبود توسعه پایدار اقتصادی جمعیت جوان و استعدادهای پویای ساکن در این شهر مجبور هستند برای یافتن شغلی مناسب رهسپار دیگر شهرهای استان و کشور شوند و افراد باقی مانده هم با غول بیکاری و تورم دست و پنجه نرم می کنند.

فرماندار شهرستان خمین در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین دلیل مهاجرت مردم ساکن خمین را بیکاری برشمرد و اضافه کرد: شهرستان خمین از جمعیت جوان و پتانسیل انسانی بالایی برخوردار است؛ اما به دلیل بیکاری گسترده و نبود اشتغال پایدار در این شهر، نسل جوان در حال مهاجرت و به نوعی فرار از شرایط سخت هستند.

سید مهدی ساداتی گفت: در اکثر موارد وقتی فرد جوانی از خمین خارج می شود خانواده وی هم پس مدتی تن به مهاجرت داده و همین امر باعث کاهش جمعیت خمین شده است.

ساداتی با تاکید بر اقتصاد کشاورزی محور خمین، اظهار کرد: بخش بزرگی از اقتصاد خمین و روستاهای اطراف این شهر بر پایه کشاورزی بنا شده است؛ اما به دلیل ضعف بزرگی که در کشاورزی وجود دارد، این بخش هم تاکنون موفق نبوده از بیکاری و فقر فزاینده جلوگیری کند.

وی ادامه داد: در سال های گذشته به دلیل خشکسالی گسترده و رویکردهای غلط، بخش کشاورزی با چالش های فراوانی روبرو بوده است و امیدوار هستیم با تبدیل شدن خشکسالی به آبسالی و تغییر سیاست ها در بخش کشاورزی رونق به مزارع خمین و روستاهای اطراف بازگردد.

خمین در حال تبدیل شدن به کارگاه بزرگ منسوجات و پوشاک

فرماندار شهرستان خمین با تاکید بر ضرورت ایجاد اشتغال در این منطقه، گفت: پارسال بیش از هزار شغل خانگی در مناطق روستایی خمین به وجود آمد که عمده محصولات آنها در عرصه پوشاک می باشد.

وی ادامه داد: همچنین مسئولین شهر خود را آماده می کنند تا بسترهای مناسب برای بخش کشاورزی ایجاد کرده و در صورت بارش رحمت الهی زمینه حضور روستاییان در اقتصاد منطقه فراهم شود.

ساداتی گفت: از دیگر اقدامات انجام شده قرار دادن کلیه اماکن بلااستفاده همچون مدارس، خانه های بهداشت یا ساختمان های بلااستفاده بهزیستی در اختیار بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال و کارگاه های کوچک می باشد.

صنعت بالقوه خمین در انتظار حضور بخش خصوصی و سرمایه گذار

وی با بیان لزوم توسعه بخش صنعت در خمین، افزود: یکی دیگر از رویکردهای مسئولین شهرستان توسعه و پیشرفت بخش صنعتی خمین می باشد و به همین منظور پیگیری های زیادی برای ایجاد پتروشیمی و کارخانه سایپا و سایر کارخانجات کوچکتر صورت گرفته است.

ساداتی ادامه داد: مجوزهای لازم برای احداث و راه اندازی کارخانه ها داده شده و فرمانداری آمادگی خود را برای بسترسازی های لازم اعلام کرده است؛ اما مشکل بزرگ جذب سرمایه می باشد و هم اکنون صنعت بالقوه خمین در انتظار سرمایه گذار به سر می برد.

وی بیان کرد: فعال شدن شهرک صنعتی می تواند چشم انداز مثبتی برای توسعه خمین به وجود آورد و به همین منظور مجوزهای متعددی در عرصه صنعتی به صاحبان کارگاه های کوچک داده شده است.

فرماندار شهرستان خمین در مورد وجود معادن متعدد در اطراف خمین گفت: معادن موجود در اطراف خمین عمدتا در دست بخش خصوصی قرار دارند و ظرفیت اشتغال این معادن توان برطرف کردن معضل بیکاری در خمین را ندارد و نمی تواند جایگزینی برای نبود بخش صنعتی در این شهر باشند.

فاجعه خاموش؛ مهاجرت منفی جمعیت خمین

در ادامه نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی مهاجرت منفی در شهرستان خمین را یک فاجعه عظیم و خاموش برشمرد و افزود: جمعیت خمین در پایان دهه ۳۰، ۱۴۷ هزار نفر بوده و این جمعیت امروز به جای اینکه به ۳۰۰ هزار نفر رسیده باشد به ۱۰۴ هزار نفر تقلیل پیدا کرده است.

محمدابراهیم رضایی با تاکید بر از بین رفتن ۶۶ درصدی منابع انسانی خمین، اضافه کرد: نباید فراموش کرد که اکثر مهاجرین نسل جوان و خلاق شهر هستند، نسلی که اگر امکان ماندن را داشت قطعا می توانستند افتخارات بزرگی را برای این خطه به ارمغان بیاورند.

با سیاسیت های غلط دولت های قبل، کشاورزی به خاک سیاه نشسته است

رضایی با تاکید بر ضعف گسترده بخش کشاورزی، اظهار کرد: با سیاست های غلط دولت های گذشته کشاورزی در کل کشور به خاک سیاه نشسته و با بحران های بی شماری برای سرپا ماندن روبه رو شده است.

وی ادامه داد: خمین هم که قرار بود قطب کشاورزی استان باشد از این سیاست های غلط و نابجا در امان نمانده و حالا تنها یک کشاورزی زانو زده را در دستان خود می بیند.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرر دوچندان خمین از نبود توسعه در بخش کشاورزی گفت: از آنجا که قرار بود خمین قطب کشاورزی باشد به بخش صنعت آن اهمیتی داده نشد و حالا شهری از اینجا مانده و از آنجا رانده به حساب می آید که نه صنعت رو به پیشرفتی دارد و نه کشاورزی پررونقی را تجربه کرده است.

 ضعف مدیریتی و شعار گرایی مهمترین دلیل عقب ماندگی خمین

محمدابراهیم رضایی با اشاره به نبود یک عزم جدی و راسخ در بین مسئولین برای حل مشکلات خمین، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات موجود نبود روحیه و انگیزه جهادی برای حل مشکلات در بین مسئولین استانی و کشوری می باشد.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه کارخانه سایپا نزدیک به ۱۲ سال است که با سرانجامی نامشخص رها شده و همه مسئولین قول راه اندازی آن را می دهند؛ اما هنوز پس از این سال ها شاهد هستیم که تنها پیشرفت موجود انجام کارهای مقدماتی اولیه بوده و شعارها به عمل تبدیل نشده است.

رضایی در مورد پتروشیمی خمین گفت: در همین دولت تدبیر و امید حداقل ۲ بار دستور از طرف وزیر نفت، برای راه اندازی پتروشیمی صادر شده که متاسفانه در حد دستور و روی کاغذ باقی مانده و هیچ نتیجه عملی در پی نداشته است.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب ۱۹ سال پیش فرموند:" فقر و محرومیت حاکم بر شهر خمین لکه ننگی به دامن نظام است. "؛ اما شاهد هستیم که پس از گذشت یک دهه به دلیل ضعف مدیریت استانی و کشوری هنوز مردم شریف این شهر با فقر و بیکاری فزاینده روبروست.

رضایی ادامه داد: این شهر از پتانسیل های بسیار بالایی برخوردار است که به دلیل سوء مدیریت در حال سوخت شدن و از دست رفتن هستند.

طلای خمین؛ به نام خمین به کام دیگران

وی گفت: به عنوان نمونه بزرگترین معدن طلای کشور در خمین واقع شده است اما یک ریال از درآمد این معدن در خمین خرج نمی شود و حتی حساب بانکی معدن داران هم در بانک های خمین نیست تا حداقل شعبه بانک بتواند از گردش مالی آن بهره ببرد.

رضایی گفت: مردم شهر خمین از مسئولین تقاضا دارند تا توجه بیشتری نسبت به این شهر نشان دهند و به گونه ای عمل کنند که درخور شان شهر زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب باشد.

 مردم نجیب و صبور خمین امیدوار هستند تا خمین مورد توجه مسئولین قرار گرفته و سیاست گذاری هایی مناسبی برای رشدو توسعه بخش صنعت و کشاروزی انجام شود و مهمتر از همه این برنامه ها و طرح ها در حد شعار باقی نماند و عملی شده تا شاید بتوان روزی را برای زندگی بهتر و مرفه تر در خمین متصور بود.

........................................................

گزارش: لیلا حمزه خیرآبادی

کد خبر 2431080

برچسب‌ها