۱۰ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۷

صبح امروز در همایشی تخصصی/

«دستاوردها و الگوهای سلامت اداری و مالی» بررسی شد

«دستاوردها و الگوهای سلامت اداری و مالی» بررسی شد

همایش «دستاوردها و الگوهای سلامت اداری و مالی» صبح امروز با حضور کارشناسان و مسئولان در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین همایش تخصصی معاونت نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با موضوع «دستاوردها و الگوهای سلامت اداری و مالی» صبح امروز در محل تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در آغاز این همایش که با حضور مسئولان نهادهای انقلاب اسلامی، دستگاه‌های نظارتی و روسای محترم کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و اصل 90 مجلس شورای اسلامی برگزار شد عبداللهی‌زاده دبیر همایش ضمن خیر مقدم اهداف برگزاری این همایش را به صورت مختصر تشریح کرد.

در ادامه حجت‌الاسلام علی‌اکبری با تشریح مبانی دین اسلام در خصوص سلامت اداری و مالی، نکات مورد تأکید حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در این زمینه را تشریح کرد.

لزوم حسابرسی و شفافیت مالی در نهادها

دکتر ایروانی معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با موضوع «سیاست‌ها و برنامه‌های ارتقای و جامعیت نظارت» به ایراد سخنرانی پرداخت و سازوکارهای موجود برای ارتقا سلامت اداری و مالی در نهادهای زیر مجموعه دفتر رهبری را تشریح کرد.

وی گفت: نهادهای انقلاب اسلامی که با کارکردهای انقلابی و مردمی و بنابر نیازهای کشور ایجاد شده‌اند ابتکار راهبردی و مدیریتی حضرت امام(ع) بوده‌اند. این نهادها از سازوکارهای نظارتی و مدیریتی برای ایجاد انضباط مالی و مدیریتی برخوردارند.

ایروانی تصریح کرد: استفاده از نظام حسابداری و گزارشگری مالی طبق استانداردهای جهانی در تمامی نهادها تصویری روشن از آن‌ها ارائه می‌دهد. حسابرسی از این نهادها با استفاده از برترین موسسه حسابرسی کشور که رتبه اول را دارد منجر به برگزاری منظم و به موقع مجامع این دستگاه‌ها مي‌شود.

وی افزود: ابتکار در طراحی و استقرار استانداردهای گزارشگری مالی نهادهای غیرانتفاعی براساس سیستم تعهدی و نقدی با استفاده از فناوری اطلاعات پیشرفته گزارشگری نهادها به دستگاه‌های نظارتی را تسهیل کرده‌است.

معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه گفت: نهادهای انقلاب اسلامی در طراحی و استقرار نظام‌های تعالی سازمانی، سنجش بهره‌وری، بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابرسی عملیاتی پیشرو هستند و مبتنی‌بر اساسنامه مصوب و راهبردهای تنظیمی در جهات ارتقای کارآمدی توأم با سلامت اداری و مالی فعالیت می‌کنند و رویکرد کلی اولویت برنامه‌های محوری اولویت پیشگیری است.

مهمترین مخاطب رهبری نهادها هستند

ایروانی تأکید کرد: مهمترین مخاطبان مقام معظم رهبری در زمینه سلامت اداری و لزوم برخورد با فساد نهادها هستند چراکه فرق نهاد و دستگاه در همین قدرت تطبیق و تغییر فوری برمبنای منویات است. به همین دلیل در زمینه انضباط و وضوح فعالیت‌های مالی هم نهادها باید پیشتاز باشند.

وی در ادامه با تشریح دستاوردهای معاونت نظارت و حسابرسی در زمینه سلامت اداری تصریح کرد: امروز ما در محاسبات خود کاملاً به روز هستیم و در این زمینه فعالیت ما قابل قیاس با دیگر دستگاه‌ها نیست.

ایروانی به اشاره به اهمیت «حسابرسی عملکرد» تأکید کرد: حسابرسی عملکرد مجموعه نهادهای زیر مجموعه معاونت نشان می‌دهد که چقدر به اهداف نزدیک هستیم چرا که یکی از بیماری‌ها مهم در امور اجرایی همین جابجایی اهداف است.

وی در تشریح وضعیت تطبیق برنامه‌های معاونت نظارت و حسابرسی با اسناد بالادستی تأکید کرد: در راستای عبور از نظارت مالی به نظارت استراتژیک امروز فعالیت کمیته‌های تعالی در دستگاه‌های زیرمجموعه آغاز شده‌است.

ایروانی در ادامه به تشکیل کمیته‌ای برای بررسی تجربیات دیگر کشورها در زمینه سلامت اداری و مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: در این زمینه تجربه کشورهایی مانند کره‌جنوبی، مالزی، چین، هنگ‌کنگ و سوئیس مورد مطالعه موردی قرار گرفته‌ که حاصل آن نکات قابل توجهی را در بر داشته‌است.

وی در پایان تصریح کرد: از هر حیث نظارت‌ها در زمینه سلامت اداری را دنبال خواهیم کرد چراکه این وظیفه قانونی و شرعی ماست اما مهمتر از آن این است که بتوانیم ریشه و زمینه هرگونه بروز فساد را خشک کنیم.

ترسیم راهکارهای سلامت اداری برای افزایش بهره‌وری

در ادامه همایش غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سخنانی پیرامون نقش برنامه و بودجه در ارتقاء سلامت اداری و مالی سنخن گفت.

تاجگردون در این بخش با اشاره به بهره‌وری آن را «اثربخش و کارآیی» تعریف کرد و اهمیت آن را در شکوفایی اقتصادی کشور تشریح کرد. وی در ادامه بر لزوم دوری از اتکاء اقتصاد به نفت به عنوان یک عامل برون‌زای منفی در کشور تأکید کرد.

در ادامه نادریان رئیس موسسه حسابرسی مفید راهبرد، سازوکارهای ارتقای سلامت اداری و مالی در کشورهای مختلف و رویکردهای موجود در خصوص مبارزه با فساد اداری را تشریح کرد.

دکتر شِکرخواه  نیز در این همایش به نمایندگی از بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ع) دستاوردهای این ستاد در زمینه ارتقا سلامت اداری را تشریح کرد.

همچنین دکتر کثیری با موضوع «نقش راهبری بنگاه و نظام کنترل‌های داخلی در راستای سلامت مالی و اداری» و نیز دکتر اوتارخانی با موضوع «تأثیر فرآیندهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقاء سلامت اداری و مالی» آخرین سخنرانان این همایش بودند.

کد خبر 2433513

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha