به گزارش خبرنگار مهر، ظاهر پرو مجاهد ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پژوهش یک اقدام علمی به منظور شناسایی و بررسی دقیق مشکلات و یافتن راه حل رفع آنهاست، افزود: در حال حاضر حمل و نقل، اشتغال، ترافیک، سرمایه گذاری و بهره گیری صحیح از امکانات از جمله مشکلات استان همدان است.
وی با تاکید بر نگاه علمی در تدوین برنامه ها و اجرای امور، گفت: اگر با نگاه علمی موضوع بررسی شود نتیجه مثبتی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هر کشور و استانی که به تحقیق بها داده و فضای فکری جامعه را به سمت پژوهش بکشاند بهره بیشتری برده است، گفت: استان هایی که ساختار جامعه و ساختار تصمیم گیری آنها با بهره گیری از نگاه علمی و پژوهش های کاربردی و بهره گیری از پژوهش های توسعه ای بوده مسیر پیشرفت را سریعتر طی کرده است.
پورمجاهد ادامه داد: هر چه ارتباط بین دانشگاه و موضوعات محیط زیست، منابع طبیعی، گردشگری و غیره علمی تر و تلفیقی از ارتباط موثر بین دستگاه ها اجرایی و مراکز علمی باشد، نتیجه مثبت خواهد بود.
وی همچنین به در پیش بودن هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۷۹ و با تصویب شورای فرهنگ عمومی ۲۵ آذرماه هر سال روز پژوهش نامگذاری شده است.
وی پژوهش محوری را از سیاست های دولت تدبیر و امید و سیاست گذاران و مسئولان ارشد کشور دانست و افزود: دولت تدبیر و امید موضوعات را با یک نگاه عملی و عمیق و با تامل بیشتر دنبال می کند لذا امسال با استفاده از نظرات نخبگان این روز با کیفیت تر و منسجم تر برگزار خواهد شد.
مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری همدان یادآور شد: در بخشنامه ای که به استان ها ابلاغ شده از ۱۵ تا ۲۰ آذرماه برنامه هایی در سطح استان ها و از ۲۳ تا ۲۶ آذر ماه نیز برنامه هایی در سطح کشور به مناسبت هفته پژوهش برگزار خواهد شد.
پورمجاهد با بیان اینکه شعار امسال این هفته "پژوهش و فناوری، پیشران اقتصاد دانش بنیان" است اهداف این هفته را شناسایی و معرفی توانمندی های پژوهشی و فناوری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و فناوری عنوان کرد و گفت: معرفی و شناسایی پژوهشگران و فناوران برتر، ایجاد زمینه برای تجاری سازی یافته های پژوهشی و فناوری تحت عنوان فن بازار، افزایش حساسیت و توجه مدیران استانی نسبت به فعالیت های پژوهشی در استان همدان از دیگر اهداف است.
وی کاربردی کردن نتایج حاصل از پژوهش و فناوری، فراهم کردن فضای همکاری بین پژوهشگران و فناوران، برقراری ارتباط مراکز صنعتی و تولیدی با مراکز تحقیقاتی و ارتباط صنعت و پژوهش و فناوری و نهادینه کردن پژوهش و فناوری در جامعه را از دیگر اهداف هفته پژوهش سالجاری اعلام کرد.
پورمجاهد در ادامه با بیان اینکه برنامه پنجم رو به اتمام است، اظهار داشت: مهمترین هدف دولت تحویل به موقع برنامه ششم است و به همین منظور چارچوب و مقدمات برنامه ششم در کشور و استان ها تشکیل شده است.
وی بحث شرکت های دانش بنیان و استفاده از فناوری ها جدید را از مهمترین اهداف برنامه ششم اعلام کرد و یادآور شد: توسعه و بهره وری در استفاده از امکانات کشور با استفاده از این دو مقوله، از تحرک بیشتری برخوردار خواهد بود.
باید از پذیرش دانشجو در رشته هایی که نیاز بازار را تامین نمی کند اجتناب شود
پورمجاهد به ارتباط صنعت با دانشگاه و شرکت های دانش بنیان و استفاده از فناوری های جدید در ارتباط با تبدیل استعدادهای بالقوه به استعدادهای بالفعل اشاره کرد و اظهار داشت: براساس نظر وزیرعلوم باید دانشگاه ها کارآفرین باشند و از پذیرش دانشجو در رشته هایی که نیاز بازار و نیازهای اقتصادی کشور را تامین نمی کند اجتناب شود.
وی با بیان اینکه باید به سمت پذیرش دانشجو در رشته هایی رفت که کارآفرینی در دانشگاهها را تقویت کند، ادامه داد: در این زمینه آموزش پرورش نیز باید به سمت رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش برود.
پور مجاهد یادآور شد: در زمینه شناسایی و معرفی پژوهشگران برتر استان همدان ۳۳ نفر از اساتید دانشگاه ها، چهار نفر از کارمندان دانشگاه ها، ۱۳ نفر از پژوهشگران دستگاه های اجرایی، ۱۶ شرکت و موسسه و افراد فناور و دو نفر از خانم های ارائه دهنده ایده های برتر تجلیل خواهد شد.
وی برقراری ارتباط مراکز صنعتی و تولیدی با مراکز تحقیقاتی را از مشکلات و خلاء های استان همدان عنوان کرد و افزود: دراین زمینه باید ارتباط صنعت با دانشگاه ها قوی تر باشد چرا که هرچه فکر علمی وارد صنعت و تولید شود بهره وری نیز تقویت می شود.
وی با بیان اینکه از بین ۳۰ دستگاه اجرایی استان همدان چهار دستگاه اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل محیط زیست، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل استاندارد به عنوان دستگاه ها برتر پژوهشی انتخاب شده اند، اظهار داشت: همچنین در هفته پژوهش نمایشگاهی با ۳۰ غرفه در محل سالن همایش های دانشگاه بوعلی سینا برگزار خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری همدان در ادامه از تدوین پیش نویس راهبردی توسعه علم و فناوری استان همدان خبرداد و یادآور شد: این پیش نویس برای معاونین پژوهشی دانشگاه ها ارسال شده تا یک سند راهبردی به منظور اقدامات علم و فناوری استان همدان در یک دوره پنج ساله باشد.
سامانه بانک اطلاعاتی پژوهشی در دفتر آموزش و پژوهش استانداری همدان راه اندازی شد
پورمجاهد همچنین از راه اندازی سامانه بانک اطلاعاتی پژوهشی در دفتر آموزش و پژوهش استانداری همدان خبرداد و گفت: این سامانه منجر به ایجاد انسجام در بحث اطلاع رسانی و اطلاعات پژوهشی استان می شود.
وی یادآور شد: براساس مصوبه کارگروه پژوهش و فناوری استان همدان در شهرستان ها نیز به مسئولیت فرمانداران کمیته ای در این راستا تشکیل می شود تا بتوانند بحث های پژوهشی هفته پژوهش را در شهرستان ها دنبال کنند.
پور مجاهد با تاکید براینکه در بحث کارهای پژوهشی استان حمایت مالی به شکل یکپارچه وجود ندارد و هر دانشگاه و دستگاهی به تناسب خود کمک می کند، گفت: به همین منظور و به توصیه استاندار همدان صندوق پژوهش و فناوری در استان همدان شکل گرفته که در برنامه پنجم دارای مشکل قانونی است و امیدورایم در برنامه ششم این مشکل برطرف شود تا این صندوق بتواند منابع مالی پژوهش ها را تامین کند.
وی یادآور شد: در بودجه سال ۱۳۹۳ یک تا سه درصد از بودجه عمرانی دستگاه ها به بحث پژوهشی اختصاص داده شد که بیشتر دستگاه ها آن را جذب کردند.
نظر شما