به گزارش خبرنگار مهر، ماجرای تخریب کاخ پاسال در این هفته هم ادامه دارد. چون این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی اثبات کرد که پیش از این بزرگترین خانه تاریخی تهران که هنوز در فهرست میراث ملی ثبت نشده است، توسط شهرداری و شورای شهر به عنوان باغ ثبت شده است و حتی تعداد درختان آن نیز مشخص و معلوم بوده است اما در آخرین بازدید کارشناسان شهرداری تعداد درختان به کمتر از نیم رسیده است.
با این حال شهرداری هنوز هیچ پیگیری درباره حذف این درختان نکرده است از سوی دیگر مالک این بنای تاریخی مجوز گرفته تا کاخ ورسای ایران را خراب کند و به جایش برجی 9 طبقه آن هم در جردن بسازد.
علی محمد مختاری، رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران بهمن ماه سال 86 در نامه ای به شهردار وقت منطقه 3 تهران اعلام کرد که «در پلاک ثبتی به شماره 3467/25789 قطعه 20 واقع در خیابان آفریقا به مساحت 11542 متر مربع، در حال حاضر تعداد 141 اصله درخت مثمر و غیر مثمر و یک کنده و یک تنه درخت و 22 اصله درختچه قرار گرفته و با توجه به مندرجات موجود در پرونده باغ محسوب می شود.» در پیوست این نامه نیز مهر «باغ است» و ورود به دبیرخانه شهرداری منطقه 3 تهران مشهود است.
کشف سفال پیش از تاریخ در فاضلاب تهران
باستان شناسان در حفاری های فاضلاب تهران یک قطعه سفال مربوط به دوران پیش از تاریخ کشف کردند. محمد اسماعیل اسماعیلی سرپرست گروه باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: پس از کشف آثار تاریخی 400 ساله در جریان عملیات حفاری شرکت فاضلاب تهران در حد فاصل میدان مولوی و میدان محمدی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مجوز مطالعات باستان شناختی در این منطقه را صادر کرد.
فرصتی برای تکمیل یک پرونده ثبت جهانی
خیابان ولیعصر(عج) بلندترین خیابان شهر تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با درازای ۱۷٫۹ کیلومتر است که از میدان راهآهن آغاز شده و به میدان تجریش میرسد. این خیابان به علت قدمتی که دارد و از آنجا که مهمترین خیابان تهران است و محدوده شمال شهر و پایین شهر را به هم متصل میکند، روز ۷ دی ۱۳۹۰ در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید. منتها حتی پس از ملی شناخته شدن این خیابان بازهم سرمایه گذاران خصوصی و بسیاری از افرادی که چنارهای این خیابان را برای ساختمانهای مجاور خیابان مزاحم میدانستند، به بهانههای مختلف از جمله خشک شدن درختان و بیماری، آنها را قطع کردند تا از شر برگ های پهن و سایه بلند آن راحت شوند.
هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند حقیقت در این دوره میزبان مستندی به نام «چنارستان»، ساخته هادی آفریده بود که درآن سرنوشت این خیابان در 50 لوکیشن مختلف روایت میشود. در این مستند شخصیتهایی مانند مرتضی احمدی، علی دهباشی، احمد نادعلیان، سعید سادات نیا، اسکندر مختاری روایتی از این خیابان دوست داشتنی برای تهرانی ها را نقل می کنند.
فارغ از حاشیههای به وجود آمده پیرامون این مستند خبرساز (که البته در جای خود قابل ملاحظه و بررسی است)، این نکته حائز اهمیت است که مستندی که در آن تاریخچه خیابان ولیعصر(عج) از ابتدا تا کنون روایت شده است، محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یه عنوان یک نهاد دولتی است و از آنجا که الحاق عکس و فیلم در پروندههای ثبت جهانی اجباری است، میتواند برای تکمیل پرونده ثبت جهانی این خیابان به نام ایران مورد استفاده سازمان میراث فرهنگی قرار بگیرد و به سازمان یونسکو برای تایید نهایی ارسال شود.
واکنش سازمان نظام مهندسی تهران به تخریب کاخ ورسای ایران
سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با صدور بیانیه ای به تخریب «بزرگترین خانه تاریخی تهران» واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده است: بدینوسیله به اطلاع می رساند به دنبال انتشار خبر تخريب «بزرگترين خانه تاريخي تهران»، معروف به «كاخ ثابت پاسال» يا «كاخ ورساي ايران»، بناي ارزشمند، تاريخي و برجستهاي كه تاكنون دربارهی آن كمتر خبري منتشر شده است، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، بر اساس رسالت فنی و حرفهای خود در قالب و چهار چوب مباحث و مقررات ملی، با مشاهده حذف و زوال خانههای تاریخی تهران متوجه وجود خلا و فصل نانوشتهای در میان مباحث و آئین نامههای متعدد شد و آن حفظ الگو فعالیت معماران، شهرسازان و اصحاب انشا بنا گذشتهی شهر تهران است، تا شاید بتواند تن رنجور و بیمار معماری و شهرسازی سنتی این شهر و میراث پدران را احیا کند.
سردر خانه صبار فرمانفرما مرمت شد
سردر خانه تاریخی صبار فرمانفرما که وقف موسسه انستیتو پاستور شده است، با همکاری اداره میراث فرهنگی شمیرانات، شرکت مترو و این انیستیتو مرمت شد.
این ملک به مساحت 4843 متر مربع شامل یک قطعه باغ به انضمام چهار باب مغازه است که به دلیل عملیات عمرانی مترو در این باغ ، تنها اثر باقی مانده از مجموعه، دیوار و سردرب باغ است که دیوار، ستونها و سر ستونهای آن با آجرکاری بسیار هنرمندانهای تزئین شده و سردرب آن نیز نقوش کاشی کاری به چشم میخورد.
عملیاتی شدن سفر کارت تا ماه آینده
پنجمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در سال جاری، با حضور مسعود سلطانیفر، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرتضی رحمانیموحد معاون گردشگری و نمایندگان دستگاههای عضو ستاد برگزار شد. سلطانیفر در این جلسه تصریح کرد: سال گذشته نیمی از گردشگران ورودی به کشور، گردشگران مذهبی و زیارتی بودند که به مشهد، قم و شاهچراغ سفر کردهاند، همچنین گردشگری تاریخی و فرهنگی در ماههای اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده به ویژه شهرهای اصفهان، شیراز، یزد و کاشان مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است.
معاون رئیسجمهور با اشاره به کمبود هتل در شهرهای تاریخی و فرهنگی یادآور شد: با ساماندهی ورود تورها به کشور بخشی از مشکل کمبود هتل رفع شده است.
صعود 16 پلهای ایران در شاخص رقابتپذیری سفر
سلطانیفر ادامه داد: با تلاش نیروهای امنیتی، ضریب امنیت و آرامش در کشور به شکل قابل توجهی افزایش یافته است، هرچند در ارزیابی سازمان جهانی گردشگری در شاخص رقابتپذیری سفر، کشور ما از نظر امنیت رتبه 17 را کسب کرده است اما با توجه به اتفاقات مثبتی که در 8 ماه گذشته به وقوع پیوسته و افزایش قابل توجه ورود گردشگران از کشورهای اروپایی و آمریکا به کشور همچنین ورود دو قطار گردشگری به کشورمان، اعتقاد ما بر این است که رتبه امنیت در ایران ارتقاء یافته و امیدواریم در ارزیابی سالهای آینده در این شاخص مهم سیر صعودی داشته باشیم.
نظر شما