به گزارش خبرنگار مهر، مهدی مطهرنیا بعدازظهر سه شنبه در همایش ملی سبک زندگی حضرت زینب(س) اظهار داشت: بررسی و تعمق در مورد سنت ابتلاء و آنچه امامان و ائمه اطهار دچار آن شده اند در حوزه علم و دانشگاه جایگاه ویژه ای دارد.
وی دانشگاه را جغرافیای معرفت و تدوین کننده دانایی دانست و عنوان کرد: اگر دانشگاه نتواند از این معادن پرفایده امامت و نبوت درست استفاده کند و نتواند آن ها را به الگوهایی ماندگار در مسیر زمان تبدیل کند رسالت عملیاتی خود را انجام نداده است.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی بیان داشت: امروز سخن از صلح امام حسن(ع)، حماسه حسینی(ع)، تلاش علمی امام باقر(ع) و امام صادق (ع) برای گسترش دانش به میان آمده است لذا هرکدام از امامان ما در زمان خود دچار وضعیتی ویژه شده اند و هرکدام از آنها رفتارهای ویژه ای را از خود بروز داده اند.
مطهرنیا از رفتارهای ویژه ائمه اطهار در زمان خود بعنوان معادنی برای الگوپردازی در مسیر زمان و ماندگاری آنها در جامعه یاد کرد و افزود: اگر هر کدام از امامان ما بجای امامی دیگر و در بافت موقعیتی امامی دیگر قرار می گرفت همان رفتاری را از خود بروز می داد که دیگری از خود بروز داده است.
وی با بیان این مطلب که هم اکنون در فضای ناشی از اربعین قرار داریم گفت: هنوز فضای حاکم بر دنیای اسلام فضایی حسینی و اربعینی است و آنچه که برای امامان ما مهم است مسیر حق و قدم برداشتن در این مسیر است.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: ما بایستی بتوانیم رفتارها و کنش های ائمه اطهار(ع) را در یک بافت موقعیتی معین درک کرده و ویژگی های دوران هر کدام از ائمه را بشناسیم.
مطهرنیا اضافه کرد: اگر دانشگاه بر اساس ویژگی های برخواسته از این بافت های موقعیتی بتواند نه تنها تعریف نظری و توصیفی حماسی از الگوهای رفتاری ائمه اطهار داشته باشد بلکه از آنها تعریف عملیاتی نیز ارائه دهد به رسالت خود بخوبی عمل کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری همایش هایی در مورد سیره زندگانی ائمه اطهار (ع) بتواند باعث شود دانشگاهها از بیان تعریف های نظری در مورد زندگانی ائمه اطهار(ع) بگذرند و به تعریف های عملیاتی در بعد زندگی آنها روی بیاورند.
نظر شما