به گزارش خبرنگار مهر، مجید شماعیزاده ظهر پنج شنبه در نشست تخصصی راهکارهای عملیاتی ورود به بازار چین که با حضور یک هیئت تجاری چینی و برخی از تولیدکنندگان و تجار قم در سالن شهدای شرکت شهرکهای صنعتی قم برگزار شد، گفت: درست است که تجار چینی سرمایه گذاران قهاری هستند اما نباید از فرصتهای بیشمار سرمایه گذاری که در چین وجود دارد چشم پوشی کرد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری ایرانیها در چین از بعد از سقوط ارزش ریال و گرانی ارز افزایش پیدا کرده است، گفت: آن چیزی که باعث ورود و تداوم در بازار چین است حضور برنامه ریزی شده و حرفهای است درغیر این صورت مثل بسیاری از تجار ایرانی با دست خالی برمی گردیم.
چین یک بازار بزرگ سرمایه گذاری است
شماعیزاده با بیان اینکه اگر درست عمل کنیم میتوانیم حداقل تا دو سال دیگر در معادلات تجاری چین نقشی داشته باشیم، گفت: دنیا به بازار چین به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری نگاه میکند. چون آنها میدانند که در چین بیش از یک میلیارد نفر توانایی خریدن محصولاتشان را دارد.
این سرمایهگذار ایرانی در چین در ادامه به ترفندهای ورود به بازار چین اشاره کرد و گفت: ایجاد یک تصویر ملی غنی برای مشتریان یکی از تکنیکهای مهم برندنیگ در تجارت جهانی است.
عضو هیئت رئیسه شورای بازرگانان ایرانی مقیم چین، با بیان اینکه پشتوانه تاریخی و فرهنگی ایران را برای مشتریان خود به خوبی تشریح کردهایم، گفت: برخی در دنیا تا نام ایران را میشنوند به موازات آن یاد منازعات سیاسی و ابزارهای مخرب جنگی میافتند که گروه ما در چین این حس را به شدت تغییر داده است.
وی تغییر زاویه دید مشتری را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: بسیاری از مشتریان ما اصلا کاری به ظرافت و نوع بافت فرش ندارند و چیزی که برایشان مهم است زمینه تاریخی و فرهنگی نقشهای ثبت شده روی فرش است.
شماعیزاده با بیان اینکه در چین به فرش به عنوان یک پوشش زیر پا نگاه نمیکنند، افزود: چون آنها میخواهند یک اثر هنری بخرند لذا اصلا نگاه ابزاری به فرش ندارند.
باید به سؤالات چینیها درباره ایران پاسخ داد
این تاجر ایرانی مقیم چین با اعلام اینکه بازار چین برای ایرانیها هنوز بالقوه و محدود است گفت: چین در زمینه تولید فرش بازار وسیعی دارد و حتی میتواند نیازهای کشور ما را کاملا تامین کند.
عضو هیئت رئیسه شورای بازرگانان ایرانی مقیم چین با اشاره به اینکه چینیها به فرشهای هنری ایران بسیار علاقمندند بیان داشت: اگریک چینی بداند فرشی که قرار است بخرد در دنیا نظیر ندارد و یا در حد محدود بافته شده است و یا در اختیار شخصیتهای مهم دنیا قرار دارد بالاترین پرداخت و خرید را از فروشنده خواهند داشت.
وی گفت: برخی تجار به دلیل اینکه میخواهند زودتر به نقدینگی برسند فرش خود را در حراجیها با بدترین روش به فروش میرسانند که در نهایت این گونه مبادلات منجر به آسیب دیدگی برند فرش اصیل ایرانی میشود.
شماعیزاده جلب اعتماد و وفاداری به مشتری را یکی از رموز موفقیت در تجارت جهانی دانست و گفت: خوشبختانه به دلیل اینکه چینیها به آمریکا و حامیان غربیاش زیاد اعتماد ندارند لذا نسبت به آداب و فرهنگ ایرانی بدبین نیستند اما در عین حال نوعی ابهام و سؤال در ذهنشان است که باید دولت با کمک بخش خصوصی این نگاه را مثبت و روشن کند.
وی افزود: اگر بتوانیم بازار چین را به خوبی تحلیل کنیم میتوانیم در بسیاری زمینهها بسترهای سرمایه گذاری را فراهم کنیم.
نظر شما