علی رشیدی رییس انجمن طراحان گرافیک ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت این انجمن در صورت دریافت نکردن حمایت های مالی توضیح داد: انجمن گرافیک هیچ نیازی به پول دولت ندارد اما به حمایت های غیر مادی دولتی نیاز دارد.
رشیدی با اشاره به سیاست های دولت در دوره های مختلف در رفتار با انجمن های هنری یادآور شد: برخی دولت ها با انجمن ها مهربانترند، برخی هم مهر کمتری داشته اند اما انجمن ما به طرق مختلف منابع مالی خود را تاکنون تأمین کرده که شامل دریافت حق عضویت اعضاست و امسال نیز این حق عضویت را 50 درصد با توافق اکثریت افزایش داده ایم، بخش دیگری از هزینه فعالیت های خود را با استفاده از کمک اسپانسرهای مختلف تأمین کرده ایم به طور مثال هزینه انتشارات ما را نشر آبان بر عهده گرفته است و برای رویدادهای بزرگ گرافیک نیز از اسپانسرها بهره گرفتهایم بنابراین نیازی به پول دولت نداریم.
رشیدی درباره شیوه دریافت کمک های دولتی برای این انجمن بیان کرد: ما دلمان می خواهد اگر کتابی را انجمن چاپ می کند، بخش دولتی این کتاب را بخرد و در سطح دانشگاه ها توزیع شود یا کارهایی که از عهده انجمن به تنهایی بر نمی آید، بخش دولتی ما را حمایت کند، مثلاً در تأمین فضای نمایشگاهی که یکی از این حمایت های دولتی را اخیراً سازمان زیباسازی شهرداری تهران در قبال انجمن گرافیک بر عهده داشت و ساختمان بسیار زیبا و تاریخی را در اختیار موزه گرافیک ما گذاشت که این موضوعی بود که از عهده و توان انجمن ما خارج بود.
رشیدی درباره مشکلات مکان انجمن گرافیک اظهار کرد: انجمن ها و از جمله انجمن گرافیک همیشه با مشکل مکان روبرو بوده اند و هنوز هم این مشکل پابرجاست. اکنون در خانه هنرمندان شماره 2 فضای بسیار کوچکی را در اختیار داریم اما به هر حال مشکلات آب، برق و... این بخش نیز مشکل ساز بوده است.
این طراح گرافیک به وعده های خانه هنرمندان ایران در زمینه تأمین فضایی برای انجمن های هنری اشاره کرد و افزود: البته آقای سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان وعده داده اند که تا آخر سال جاری مکانی را برای همه انجمن های هنری عضو خانه هنرمندان تأمین کنند و گفته می شود که این ساختمان خریداری هم شده است.
وی افزود: هم اکنون انجمن گرافیک، نقاشان و مجسمه سازان در خانه هنرمندان شماره 2 مستقر شده ایم که البته مشکلات بسیاری نیز داریم یعنی به طور مثال انجمن ما یک میز در قسمت راهرو این ساختمان در اختیار دارد که البته مقدار فضا چندان مهم نیست.
رشیدی تأکید کرد: ما نیاز به دفتر انجمنی در مرکز شهر تهران داریم که به عنوان دبیرخانه ثابت باشد و برای جشنواره ها و برنامه های هنری ما فضای کافی برای دریافت آثار و مسائل مرتبط با آن داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به محسنات گردهمایی همه انجمن ها در یک مکان یادآور شد: اگر این انجمن های هنری یک جا گرد هم جمع شوند، می توانند از امکانات مختلف یکدیگر استفاده کنند و در ارتباط بیشتری با هم قرار بگیرند.
او با اشاره به شعار دولت در زمینه واگذاری امور تخصصی به انجمن های هنری یادآور شد: اگر دولت مدعی است که باید کارهای تخصصی را به بخش خصوصی واگذار کند، باید نسبت به این انجمن های هنری نیز توجه داشته باشد وراهی را برای فعالیت های بیشتر آنها باز کند.
نظر شما