به گزارش خبرنگار مهر، حمید قزاقی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت سالروز تاسیس سازمان امور اراضی کشور در محل سازمان جهاد کشاورزی گفت: ۷۰ درصد شهرها و روستاهای کشور در اراضی که قابلیت کشاورزی دارند بنا شده است و لذا تبدیل روستاها به بخش ها، پدیده زمین خواری و تغییر کاربری غیرمجاز زمین های کشاورزی و همچنین رشد تصاعدی شهرها سبب ناپایداری کاربری اراضی کشاورزی شده است.
وی با بیان اینکه به ازای تغییر کاربری هر هکتار زمین کشاورزی امنیت غذایی ۲۰ نفر به مخاطره می افتد اظهار داشت: از سال ۸۵ تاکنون به میزان ۳ هزار و ۲۴۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان در قالب ۸ هزار و ۲۶۴ مورد زمین تغییر کاربری پیدا کردند که با محاسبه برداشت چهارتن گندم در هکتار از همین وسعت تولید ۱۳ هزار تن گندم را از دست داده و غذای ۸۱ هزار نفر از چرخه تولید خارج شده است.
وی با بیان اینکه طبق آمارها در سه دهه اخیر یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور از چرخه تولید خارج شده است ادامه داد: حفظ کاربری، یکپارچهسازی و ساماندهی اراضی کشاورزی و همچنین توسعه پایدار کشاورزی با حفظ کاربری اراضی کشاورزی و ملی از جمله مهمترین وظایف سازمان امور اراضی است.
وی بیان داشت: کشور ایران ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان مساحت ۲۳ میلیون هکتار قابل کشاورزی هستند و در حال حاضر ۱۷ میلیون هکتار زیرکشت قرار دارد.
۳۲۴۷ هکتار از اراضی خراسان رضوی تغییر کاربری شد
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین بیان داشت: از سال ۸۵ تاکنون سه هزار و ۲۴۷ هکتار اراضی کشاورزی غیر مجاز در این استان تغییر کاربری شده است.
حمید قزاقی بیان کرد: در واقع این وسعت اراضی تغییر کاربری شده در قالب ۸ هزار و ۲۶۴ مورد اعم از افراد حقیقی، حقوقی و غیره انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در طی ۹ ماهه امسال نیز یک هزار و ۲۳۱ مورد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در استان شناسایی و پس از تشکیل پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شده است ادامه داد: ۷۰ درصد این تغییر کاربری های غیر مجاز مربوط به شهرستان طرقبه شاندیز و مشهد بوده است.
وی اذعان داشت: از سال گذشته تعداد ۵ اکیپ در قالب ۹ گشت نظارتی به منظور شناسایی اراضی غیر مجاز و تغییر کاربری شده فعال شده که علاوه بر قلع تعداد ۱۵۰ بنا موارد تغییر کاربری اراضی کشاورزی نیز حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.
قزاقی ادامه داد: امید می رود با افزایش گروه های بازرسی به تعداد ۱۸مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی کاهش بیشتری یافته و سال اینده با کاهش بیش از ۵۰ درصد برسیم.
وی افزود: مساحت خراسان رضوی ۲ میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار است که از این مساحت ۳۰۸ هزار و ۷۰۰ هکتار زیر کشت باغ و ۹۳۵ هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی است.
نظر شما