به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی عباسی در نشست خبری که قبل از ظهر دوشنبه در رابطه با برگزاری "هفدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با موضوع جهان اسلام و پدیده تکفیر، زمینهها، پدیدهها و برون رفتها" در پژوهشگاه بین المللی المصطفی برگزار شد، با اشاره به اینکه این جشنواره یک جشنواره با سابقه است، اظهار داشت: تقریبا ۱۷ سال است که این جشنواره برگزار میشود و امسال هفدهمین دوره جشنواره شیخ طوسی است.
وی با بیان اینکه هر ساله موضوعی توسط دبیرخانه جشنواره اعلام میشود، ادامه داد: جشنواره بین المللی شیخ طوسی بزرگترین گردهمایی المصطفی است که در بخشهای مختلف از پژوهشگران تجلیل میشود.
دبیر علمی هفدهمین جشنواره شیخ طوسی با اشاره به موضوع جشنواره، افزود: هر ساله موضوعاتی انتخاب میشوند که موضوعات روز هستند؛ امسال با توجه به پدیده تلخ تکفیری که دنیای اسلام با آن مواجه است این موضوع انتخاب شد.
وی با بیان اینکه علما و فضلای حوزه علمیه نقطه نظرات خود را در رابطه با زمینههای تاریخی پدیده تکفیر و گروههای افراطی بیان میکنند و این نظرات بررسی میشود گفت: در این جشنواره پیامدهای پدیده تلخ تکفیری برای جامعه اسلامی و بد جلوه دادن چهره اسلام تشریح میشود.
حجت الاسلام عباسی با اشاره به اسلام هراسی توسط گروههای تکفیری عنوان کرد: در جشنواره بین المللی شیخ طوسی راههای برون رفت از تکفیر، توسط علمای حوزه علمیه و صاحب نظران مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۵۱ مقاله به جشنواره رسیده، اظهار داشت: مقالات برگزیده توسط داوران و ارزیابان مقالات انتخاب میشود و در این جشنواره هر ساله از جانب دانش پژوهان، اساتید و فضلا در بخشهای کتاب، مقاله، پایان نامه و تحقیقات پایانی، آثار دریافت میشود.
۵۱۴ اثر به دبیر خانه جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی رسیده است
رئیس پژوهشگاه جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه امسال ۱۰۰ پایان نامه و رساله به جشنواره رسید، بیان کرد: از کتب تالیفی، ترجمه و تصحیح و تحقیق و احیای آثار در این جشنواره تجلیل میشود همچنین توسط مراکز آموزشی تعدادی از پایان نامهها، به عنوان پایان نامههای برگزیده انتخاب و وارد جشنواره شیخ طوسی میشوند.
وی با بیان اینکه این جشنواره سرمایه پژوهشی المصطفی است، تصریح کرد: در مجموع ۵۱۴ اثر به دبیرخانه جشنواره شیخ طوسی رسیده است که ۵۷ اثر تحقیق پایانی بود.
حجت الاسلام عباسی با بیان اینکه جشنواره شیخ طوسی یک نشست علمی بسیار ارزشمندی است، تأکید کرد: این جشنواره در راستای قدردانی و فرهنگ سازی پژوهشی در میان پژوهشگران المصطفی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه آیت الله جنتی به عنوان سخنران ویژه در این مراسم حضور دارد، اضافه کرد: از جهت کیفیت و کمیت هر ساله بر ارزش جشنواره بین المللی شیخ طوسی افزوده میشود و ۲۹ بهمن نشست علمی و پنل تخصصی با ارائه مقالات برگزیده برگزار میشود.
دبیر علمی هفدهمین جشنواره شیخ طوسی با اشاره به اینکه در این جشنواره از شهرهای مختلف ایران مهمان داریم، گفت: جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی پنج شنبه ۳۰ بهمنماه در تالار قدس مجتمع عالی امام خمینی(ره) برگزار میشود.
نظر شما