به گزارش خبرنگار مهر، از زمانی که استاد ایرج افشار، گنجینۀ پژوهشی خود شامل کتابها و اسناد و جزوات و تصاویر را به مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی) سپرد، آنگونه که اودر نیّت داشت، علاقهمندان و دلبستگان فرهنگ و تمدن ایران از آن بهرهمند شدهاند.
تدارک و تنظیم مواد گوناگون موجود در این گنجینه برای اینکه پژوهشگران از آن مطلع و مراجعه به آن تسهیل شود، از دیگر اهداف زندهیاد ایرج افشار در تاسیس این گنجینۀ پژوهشی بوده است.
بر اساس گزارش فعالیتهای پژوهشی انجام شده در این گنجینه، این لحظه که در آستانۀ چهارمین سالگرد درگذشت استاد افشار هستیم، وضعیت فهرست مقالات فارسی که استاد ایرج افشار به آنها دلبستگی داشت و از یادگارهای سودمند او بود، از این قرار است:
مجموعه رسالهها، بروشورها، اعلامیههای فرهنگی، تیراژآپارهای ایرانشناسی موجود در گنجینۀ پژوهشی ایرج افشار با عنوان کتابواره، فهرستنویسی شده و با کوشش عباس مافی و پارکوهی هاراطونیان، زیر چاپ رفته است.
همچنین فیشهای مجموعۀ اصطلاحات مشاغل و پیشههای موجود در گنجینه، حروفچینی شده است.
بر اساس همین گزارش، فهرست مقالات فارسی در زمینه ایرانشناسی مجلد دهم (نشریات ادواری ۱۳۸۸-۱۳۹۰) به کوشش ایران ناز کاشیان، زیر چاپ رفته است.
همچنین فهرست مقالات فارسی در زمینه ایرانشناسی (مجموعهها، سالنامهها، یادنامهها، ارجنامهها، ۱۳۷۷-۱۳۹۰) در سه مجلد به کوشش عباس مافی و پارکوهی هارطونیان، برای چاپ، در مرحله نهایی (صفحه آرایی) قرار دارد.
بر اساس اعلام، قراردادهای استاد افشار با ناشران (۲۸۳ قرارداد) تنظیم و نیز بخشی دیگر از یادداشتها و توضیحات استاد افشار بر صفحۀ نخست کتابهای کتابخانۀ شخصی او اسکن شده است.
نظر شما