به گزارش خبرنگار مهر، عیسی گلشاهی در جمع خبرنگاران، میزان صادرات آبزیان را در ۱۱ ماهه امسال حدود ۵۲ هزار تن به ارزش نزدیک به ۱۷۳ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: میزان صادرات از لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افت داشته است.
وی گفت: دلیل افت صادرات این بود که صادرات میگوی پرورشی امسال با تاخیری دو ماهه آغاز شد، چرا که در سال گذشته همه میگوی پرورشی در همان سال صادر شد و در نیمه نخست امسال ما میگویی برای صادرات نداشتیم اما از زمان برداشت میگو در کشور صادرات آن نیز رونق گرفت. به عنوان مثال، در بهمن ماه امسال ۲۳۰۰ تن میگو از کشور صادر شده، این در حالی است که میزان صادرات میگو در بهمن ماه سال گذشته ۶۰۰ تن بوده است.
وی اضافه کرد: در ۱۱ ماهه امسال ۱۰ هزار و ۲۰ تن میگو به ارزش حدود ۴۷ میلیون دلار از کشور صادر شده که این صادرات ۱۹ درصد از نظر وزن و ۲۴ درصد از نظر ارزش صادرات کل آبزیان را به خود اختصاص داده است و کشورهای ویتنام، چین، کره جنوبی، خلیج فارس، امارات، کویت و عمان مقاصد صادراتی آبزیان ایرانی بوده اند.
گلشاهی با بیان اینکه بخشی از صادرات نیز برای مناطق خاور نزدیک مثل لبنان انجام شده است، گفت: کشورهای اتحادیه اروپا بخصوص کشورهای ایتالیا و اسپانیا از دیگر مقاصد صادراتی محصولات ما بوده اند.
این مقام مسئول در سازمان شیلات کشور با بیان اینکه صادرات قزل آلا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است، گفت: در ۱۱ ماهه امسال حدود ۳ هزار تن قزل آلا صادر شده و انتظار است که این میزان رونق بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به کاهش اندک تولید این آبزی در کشور گفت: این کاهش تولید تا حدودی سبب افزایش قیمت شده و قیمت این آبزی ۱۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ۷ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.
گلشاهی اظهار داشت: سازمان شیلات نسبت به راه اندازی پروژه تولید و پرورش ماهی های دریایی آبهای گرم به صورت فوق متراکم و در سیستم مداربسته برای اولین بار در خاورمیانه اقدام کرده که این پروژه در اواخر سال گذشته راه اندازی و طی سال جاری محصول آن به بازار عرضه شد. در این طرح ۱۲ میلیارد تومان که یک سوم آن از طریق وام بانک ملی و مابقی توسط سهامداران تامین هزینه شد.
وی با بیان اینکه پرورش هامیان دریایی به سه روش تولید در مزارع خاکی، کشت در داخل قفس دریایی و سیستم کشت از طریق چرخش آبی انجام می شود، گفت: آب این پروژه مستقیما از طریق دریا استحصال شده که بعد از گرفتن املاح آب، میکروب آن از طریق تزریق ازون و گذر از فیلترهای یو وی از بین می رود.
گلشاهی افزود: ماهی شانک تولید شده در این سیستم کاملا ارگانیک بوده و هیچ گونه آنتی بیوتیک که در حال حاضر در ماهی های پرورشی از آن استفاده می شود در تولید ماهی شانک مورد استفاده قرار نگرفته است.
نظر شما