مجید زینالعابدین مدیر شبکه پنج سیما در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دیدگاهش نسبت به عملکرد صداوسیما در سال گذشته اظهار کرد: سال ۹۳ در حوزه رسانهای سالی پربار برای رسانه ملی به حساب میآمد و علیرغم تمام محدودیتها و مضایق در حوزه مالی و تغییرات مدیریتی سازمان، از ابتدا تا انتهای سال ریل گذاری درستی صورت گرفت و ما در هر دو دوره سازمان برنامههای خوبی را شاهد بودیم؛ هم در زمان مهندس ضرغامی که وی زحمات فراموشنشدنی را برای رسانه کشید و هم دکتر سرافراز که دید عمیق و استراتژیکی به برنامهسازی و اداره رسانه دارد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد رسانه در هر دو دوره توفیقاتی داشته و عملکرد رسانه را باید با مضایق و محدودیتهایی که داشته ارزیابی کنیم، ادامه داد: با وجود این همه محدودیت هیچوقت آنتن تلویزیون از سریال در هیچ شبکهای خالی نبوده است. مثلا وقتی «همه چیز آنجاست» در ۶۰ قسمت روی آنتن رفت، یاد برخی از ملودرامهای خانوادگی دهه ۸۰ افتادیم که مردم را درگیر میکرد.
مدیر سابق شبکه سه یادآور شد: در شبکههای دیگر هم همینطور بود و اگر شمار سریالهایی که سال گذشته در شبکههای سیما پخش شد را در نظر بگیریم، به ارزیابی خوبی خواهیم رسید.
اقتضائات دهه ۹۰ با دهههای قبل فرق میکند
زینالعابدین تأکید کرد: شاید برخی میزان مخاطبان تلویزیون را با دهه ۶۰، ۷۰ و حتی ۸۰ مقایسه کنند اما باید توجه داشت اقتضائات رسانه در دهه ۹۰، متفاوت با اقتضائات دهههای قبلی است. شاید در دهه ۶۰ یک سریال به صورت هفتگی پخش میشد و مردم اقناع میشدند که تلویزیون یک برنامه نمایشی خوب برای آنها دارد اما اکنون نیز همان هنرمندانی که آن زمان کار میکردند مشغول فعالیت هستند و اتفاقا پختهتر شدهاند. بنابراین کارهایی که میسازند حتما باکیفیتتر هم هست اما حجم برنامهها بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: شاید برخی افراد احساس کمبود در رسانه دارند، اما اتفاقا رسانه گستردهتر شده است و در نهایت وقتی با این گستردگی روبرو میشویم، هرچقدر حجم برنامهها بیشتر میشود باز هم احساس نیاز وجود دارد.
قبلا فقط شبکه یک و دو بود اما حالا...
مدیر شبکه پنج افزود: این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد که بیننده رسانه هم توزیع شده است. قبلا فقط شبکه یک و دو وجود داشت اما اکنون شبکههای نسل سوم مثل نسیم و نمایش هم پربیننده هستند و تنه جدی به شبکههای نسل اول میزنند. شبکههای نسل اول هرچقدر هم زحمت بکشند میزان رقبا در شبکههای دیگر زیاد است. این امر نیز باید در نظر گرفته شود که خارج از رسانه ملی، شبکههای اجتماعی و ماهوارهای و سایر رسانهها نیز جزو واقعیتهای موجود است که ما به آنها توجه داریم و عملکردشان را ارزیابی میکنیم.
زینالعابدین حجم تولیدات رسانه در سال ۹۳ را بالا و دارای توفیق دانست و تأکید کرد: ما برای شبکه پنج در سال ۹۴ برنامهریزی گستردهای داریم و نیازهای مردم را در حوزه اقتصاد -که به فرموده رهبر معظم انقلاب مسئله اصلی کشور است- از نظر رسانهای تأمین میکنیم. شبکه پنج از دی ماه سال گذشته، برنامههای اقتصادی متفاوتی را در کنداکتور خود جانمایی کرده است که از جمله آنها میتوان به برنامه «اقتصاد ایران»، «کسب و کار»، «روزآمد» و «یه لقمه نون» اشاره کرد. در برنامههای ترکیبی نیز به صورت غیرمستقیم در آیتمهای گوناگون به این موضوع در برنامههایی چون «به خانه برمیگردیم» پرداختهایم.
شبکه پنج محدودیت ساختار و مخاطب ندارد
وی اذعان کرد: امسال برنامههای اقتصادی جدیدی به جدول پخش شبکه اضافه خواهد شد. خوشبختانه ما چه در بحث ساختار برنامهسازی و چه در حوزه مخاطب شبکه پنج در حوزه اقتصاد هیچ محدودیتی نداریم و شبکه ماموریت دارد موضوعات اقتصادی را در برنامهها جانمایی کند. رویکرد و افق شبکه پنج اقتصادی خواهد بود اما برنامههای سرگرمی و جذاب و برنامههای غیر اقتصادی هم در رنگ آمیزی آنتن شبکه خواهیم داشت. حتی تلاش میکنیم در برنامههای کودک مسائل ظریف اقتصادی را به مخاطب منتقل کنیم. در حوزه مسابقات و گفتگوهای تلویزیونی هم همینطور و ما آثار نمایشی کوتاه و بلند و طنز نیز در زمینه اقتصاد خواهیم داشت.
مدیر شبکه پنج همچنین در پاسخ به اینکه آیا تمام گروههای این شبکه باقی خواهند ماند یا خیر، در پایان توضیح داد: موضوع برنامهسازی محدود به وجود گروه نمیشود که ما بگوییم فقط اگر گروه کودک باشد ما برنامه کودک داریم. برای شبکه پنج محدودیت سنی مخاطب در نظر گرفته نشده و موضوع اقتصاد قرار است به همه مخاطبان منتقل شود بنابراین اینکه چه گروهی وجود داشته باشد یا نداشته باشد موضوعیت ندارد. بلکه این مهم است که ما سیاستهای ابلاغی سازمان را به شیوهای جذاب به همه مخاطبان انتقال دهیم.
نظر شما