به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مبادی سواد بصری» که اولین بار در سال ۱۳۶۸ منتشر شده، تا به امروز چندین بار مورد تجدید چاپ و استقبال علاقمندان به ویژه دانشجویان رشته های هنر و معماری قرار گرفته است و به عنوان یکی از کتاب های مرجع و پایه در این رشته ها مورد استفاده و معرفی قرار میگیرد.
اهمیت دانش بصری در جهان امروز برکسی پوشیده نیست و همه دست اندرکاران تولید و خلق تصاویر و کسانی که توجه به محیط بیرون را لازم میدانند، به دنبال افزایش دانش بصری هستند.
نويسنده و پژوهشگر اين كتاب در عین برخورد عملی با موضوع مورد بحث و ارائه تمرینهای بسیار به خوانندگان بر سه نکته تاکید کرده است. قیاس منطقی میان دو شیوه عمده یعنی کلام و تصویر که انسان ها برای ایجاد ارتباط میان خود برگزیده اند که نویسنده از این قیاس منطقی، طرز آموختن خواندن و نوشتن زبان برای ایجاد و فهم صحیح تصویر؛ برای نقل و رساندن پیام در طرح و پرداخت موضوع استفاده کرده است.
نکته دوم این که نویسنده، کوشیده نشان دهد خلق یک اثر هنری نتیجه تفکر و تعقلی کاملا دقیق و منضبط است و از اصول و فنون معینی پیروی میکند که پس از آزمودن های بسیار به ثمر رسیده است.
نکته سوم نیز طرح موضوع پیوند و ارتباط کلیه رشته های مختلف هنرهای بصری با هم است که این ارتباط در طول عصرهای مختلف شکلهای گوناگون به خود گرفته است.
فصل های کتاب به ۹ بخش «خصوصیت و محتوای سواد بصری»، «ترکیب بندی: راهنماییهای دستوری برای سواد بصری»، «عناصر اولیه در ارتباط بصری»، «تشریح پیام بصری»، «جنبش و تحرک در کنتراست»، «فنون بصری: برنامه هایی برای ارتباط بصری»، «برآمدن سبک بصری»، «هنرهای بصری: کار ویژه پیام» و «سواد بصری: برای که و چگونه؟»، تقسیم شده اند که هر کدام آموزش هایی اساسی و مفید را با اشاره به هنرهای تصویری ارائه می دهند. همچنین با درک و آموزش مواد خام و اجزای یک جریان بصری شامل: نقطه، خط، شکل، جهت، رنگمایه، بافت، نسبت و مقیاس و کنتراست(تضاد)، خواننده می تواند به آگاهی بصری دست بیابد که رسیدن به آن در زمان حاضر امری ساده نیست و نیاز به تمرین و شناختی عمیق از هنر و تاریخ آن و نیز فنون آن دارد.
«مبادی سواد بصری» تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نسخه در قالب ۴۱ چاپ داشته و درصدر پرفروش ترین آثار انتشارات سروش است.
چاپ چهل و دوم این کتاب با ۲۵۲ صفحه مصور، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۱۰ هزار تومان منتشر و عرضه شده است.
نظر شما