۲۳ آبان ۱۳۸۴، ۱۸:۰۷

دادستان ديوان محاسبات در نشست هيات عالي نظارت:

مجلس فضاي مناسب كاري را براي ديوان محاسبات فراهم كند

دادستان ديوان محاسبات از مجلس خواست تا پيگيري مستمر از ديوان محاسبات داشته باشند تا ديوان نيز كار خود را به نحو احسن اجرا نمايد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روابط عمومي مجلس شوراي اسلامي، مهدي اميري دادستان ديوان محاسبات با حضور در نشست هيات عالي نظارت و ديوان محاسبات پيرامون بودجه سال 1384تصريح كرد: اگر مجلس فضاي مناسب را براي ديوان محاسبات فراهم كند، زمينه فعاليت قاطع ديوان را فراهم آورده است.

وي با اشاره به جايگاه اين ديوان گفت: ديوان محاسبات از جايگاه بالايي برخوردار است و اگر به آن برسد بسياري از ناهنجاريها مرتفع مي ‌گردد، ولي متاسفانه در چند سال گذشته در جاي واقعي خود قرار نداشته است و نمي ‌توان توقع داشت در فرصتي كوتاه همه چيز متحول شود.

اميري، شاخك‌هاي اصلي ديوان را در كشور، شبكه ‌هاي حسابرسي دانست و خواستار اصلاح روش‌ هاي حسابرسي گرديد تا ديوان بتواند به طرز فعال در كشور ظاهر شود.

اميري، همچنان شاخص‌ هاي ديوان محاسبات را براي بررسي بودجه احكام و قوانين موجود برشمرد و نه سليقه‌ هاي شخصي.

وي همچنين گفت: برخي احكام شامل زمان مي‌ شوند تا وقتي كه زمان آنها فرا نرسد قابل اجرا نيستند و برخي نيز مقيد به پايان سال مي ‌باشند و معمولاً تا ابتداي مرداد ماه سال بعد از بودجه امكان بررسي بودجه سال قبل نيست و به همين دليل بايستي قانون مربوطه را اصلاح نماييم.

دادستان ديوان محاسبات يكي از عمده ‌ترين ضعف‌ هاي ديوان را عدم وجود كارشناسان خبره برشمرد و بيان داشت: در قانون نظارت مستمر قيد گرديده است، يعني نظارت حين و نظارت بعد از اجرا اما متاسفانه در 25 سال گذشته تنها نظارت بعد از اجراي صورت گرفته است و بايستي روش‌ هاي بررسي حين خرج نيز تدوين گردد.

وي به موضوع آرد و نان اشاره كرد و گفت: اين مشكل در بسياري از استانها در حال بررسي است و بعضاً در برخي نقاط منجر به صدور حكم نيز گرديده است و بايد گفت در واقع ما از روش نقطه زني استفاده مي ‌نماييم تا نظارت در حين و مستمر نيز به نحوي اجرا شود.

وي در پايان ساختار ديوان محاسبات را سه قسمت خلاصه كرد: اول شبكه حسابرسي ديوان كه مهمترين حلقه تاثيرگذار ديوان است و به آن معنا كه اگر حسابرسان به طور دقيق در دستگاه‌ ها عمل نمايند موجب تغذيه دو حلقه ديگر مي ‌شوند. دوم دادسرا كه وظيفه بررسي پرونده‌ ها را برعهده دارد و سوم صدور احكام و مجازات‌ ها كه شامل احكام مختلفي از قيبل تعليق موقت تا بركناري كامل مي ‌شود.

کد خبر 253487

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha