۳۰ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۵۸

حجت الاسلام عسکری:

رویکرد نادرست در برنامه های فرهنگی منجر به نتایج عکس شده است

رویکرد نادرست در برنامه های فرهنگی منجر به نتایج عکس شده است

بجنورد- معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که طی سال های اخیر رویکرد اقدامات فرهنگی انجام شده مناسب نبوده است، افزود: این امر سبب شده تا اقدامات فرهنگی نتایج عکس داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام تیمورعلی عسکری شنبه شب در همایش الزامات فرهنگی، راهبردها و راهکارها با تکیه بر مباحث جامعه شناختی که به همت دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد بجنورد با حضور مدیران فرهنگی و دبیران کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی این واحد برگزار شد، با اشاره به اهمیت اقدامات فکری و فرهنگی در جامعه، اظهار کرد: پیامبران، اولیا الهی و مردان بزرگ تاریخ برای تغییر در جامعه و پیاده کردن نگرش خود همواره از قدرت فکری و فرهنگی استفاده کرده اند.

وی اضافه کرد: حضرت محمد(ص) در آغاز بعثت قدرت اقتصادی مهم، توان سیاسی و نیروی نظامی نداشت اما با تکیه بر قدرت عظیم فکری و فرهنگی توانست دل ها را به سمت خویش متمایل ساخته و رسالت خود را ابلاغ کند.

حجت الاسلام عسگری با اشاره به این که شیوه امام خمینی(ره) و دیگر مردان بزرگ تاریخ نیز همین گونه بوده است، افزود: قدرت تولید فکر و کار فرهنگی سبب تحول در جامعه شده و انقلاب آفرین است.

وی تأکید کرد: اما در زمینه اقدامات فرهنگی می بایست بر اساس اقتضائات زمان و نیازهای جامعه رفتار و حرکت کرد همان گونه که ائمه اطهار(ع) نیز در سیره خود نیازهای زمانی را مورد توجه قرار داده و بر اساس آن رفتار می کردند.

به گفته حجت الاسلام عسکری در تمامی دوران ها اقتضائات زمانی و خواسته های مردم مبنای نظر است چرا که نمی توان بدون خواست و اراده مردمی، فکر و ایده ای را در جامعه پیاده کرد.

وی فرهنگ را پایه تحول جامعه دانست و اظهار کرد: اقتصاد، فرهنگ و علم و دانش باعث قوی شدن یک ملت و جامعه می شوند اما اقدام در هر کدام از این زمینه ها بویژه فرهنگ، باید اصولی و منطبق با شرایط زمانی و مکانی باشد.

حجت الاسلام عسکری با اشاره به این که متأسفانه در طول سال های گذشته اقدامات فرهنگی در کشور آن چنان که باید و شاید با اقتضائات زمانی منطبق نبوده است، گفت: طی سال های اخیر به جای کار فرهنگی بیشتر اقدام سرهنگی صورت گرفته و این رویکرد سبب شده تا اقدامات فرهنگی نتایج عکس داشته باشند.

وی شناخت روان جامعه بویژه شناخت خواسته های جوانان و دانشجویان را در این زمینه مهم ارزیابی کرد و افزود: باید با حرمت گذاری به جوانان و دانشجویان، نوع دوستی و دلسوزی به دنبال کار فرهنگی برای اثرگذاری بر روی آنها بود چرا که اقدامات سلبی و تنبیهی در زمینه فرهنگ نتیجه مناسبی نداشته و تجربه نیز این موضوع را اثبات کرده است.

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این که اقدامات سلبی و بگیر و ببندها در زمینه فرهنگ از ابتدای انقلاب وجود داشته و هیچ گاه هم نتیجه مناسب و پایدار در پی نداشته است، اضافه کرد: عدم موفقیت مناسب در زمینه امور فرهنگی به دلیل عدم شناخت مخاطب و شرایط زمانی و اجرای روش های نامناسب بوده است.

در پایان این نشست، معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی به سئوالات حاضرین در این همایش پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست صميمي اعضاي كميسيون آموزش، تحقيقات و فناوری مجلس شوراي اسلامی نیز با حضور معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد بجنورد صبح دوشنبه در محل تالار فرهيختگان برگزار می شود.

کد خبر 2537033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha