به گزارش خبرنگار مهر، جهانبخش کهریزی شامگاه پنج شنبه در نشست با وزیر اقتصاد با اشاره به ظرفیت های استان کرمانشاه گفت: قرار گرفتن در کریدور شرق و غرب، فاصله مناسب با قطب های اقتصادی کشور، تثبیت نقش فراملی کرمانشاه در سند آمایش سرزمینی کشور، مسیر اصلی ترانزیت کالا کشور عراق ، هم جواری با دو استان سلیمانه و دیاله در کشور عراق و وجود پایانه های گمرکی و بین المللی در مرز عراق و... از جمله ظرفیت های قابل عنوان در استان است.
وی افزود: مردم کرمانشاه مردمی نجیب بوده که به حداقل ها قانع هستند و بنابه فرمایش مقام معظم رهبری در سال ۹۰، حق مطلب در مورد مردم کرمانشاه ادا نشده است.
کهریزی، با اشاره به متغیرهای اقتصادی استان، به نرخ بیکاری در استان از سال ۹۰ تا ۹۳ اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری استان کرمانشاه همواره بالا و در رتبه های اول بیکاری قرار داشته است ، و در واقع این نرخ در استان کرمانشاه در سال ۹۰ حدود ۱۵ و ۷ دهم ، در سال ۹۱ حدود ۱۶ و دو دهم ، سال ۹۲ حدود ۱۴ و ۶ دهم و سال ۹۳ حدود ۱۵ و ۳ دهم بوده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه، سهم اشتغال بخش کشاوری در استان را طی سال ۹۳ حدود ۲۵ و ۴ دهم درصد اعلام کرد و گفت: بنابراین گزارش، سهم اشتغال استان در بخش صنعت ۲۷ و ۵ دهم درصد و در بخش خدمات ۴۷ و ۱ دهم درصد است که بیشترین اشتغال را در بخش خدمات نشان می دهد.
وی در خصوص وضعیت تولید ناخالص داخلی استان هم گفت: در سال ۹۱ و ۹۲ که محصول ناخالص داخلی استان با رقمی بالغ بر ۱۳۳ هزار ۳۹۴ میلیارد ریال با جمعیت یک میلیون و ۹۵۴ هزار نفر بوده است، بنابر این آمار در سالانه ۹۱ سرانه تولید ناخالص داخلی استان ۶۸ میلیون ریال بوده است که در سال ۹۲ به ۸۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
رتبه ۲۱ سرانه سپرده در کشور
کهریزی، سرانه سپرده استان را در مهر ماه سال ۹۲ حدود ۲۵ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: این سرانه در کشور ۴۳ میلیون ریال است که در این خصوص هم استان کرمانشاه رتبه ۲۱ ام استان های کشور را دارد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه ، نرخ تورم در بهمن ماه سال ۹۲ را حدود ۲ و ۶ دهم درصد و در بهمن ماه ۹۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۷ و ۴ دهم درصد عنوان کرد.
وی با اشاره به حجم منابع آبی و خاکی استان نیز از قرار داشتن دو درصد حجم آب های زیر زمینی کشور در کرمانشاه خبرداد.
کهریزی، هم چنین به ظرفیت زراعی و دامی استان نیز اشاره کرد.
وی به پایانه های موجود در استان کرمانشاه که یک ظرفیت خوب برای امر تجارت است گفت: پایانه مرزی پرویز خان در زمینی به مساحت ۱۴ هکتار با ظرفیت پایانه مسافر بری به مساحت سه هزار و ۷۰۰ متر مربع احداث و در اواخر سال ۹۳ به بهره برداری رسید که و محل حد فاصل قصرشیرین و مرز خسروی واقع شده است .
وی مرز رسمی خسروی را نیز از بزرگترین مرزهای بین المللی خاورمیانه دانست و گفت: از طریق این مرز بیش از ۱۰ درصد صادرات غیر نفتی کشور و ۵۰ درصد صادرات به کشور عراق صورت می گیرد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه از صادرات بیش از یک میلیارد و ۵۲ میلیون دلار کالا طی سال ۹۳ از گمرکات این استان خبرداد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه از نظر ارزش ۸ درصد و از نظر وزنی ۱ درصد رشد را نشان می دهد. سایر گمرکات نیز طی این مدت بیش از یک میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار کالا را با وزن سه میلیون و ۴۵۹ هزار تن کالا را از طریق مرزهای استان کرمانشاه به خارج از کشور صادر کردهاند.
وی از واردات ۵۷ میلیون و ۶۱۶هزار دلار بوده است که از نظر ارزشی رشد ۱۰۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان می دهد.
کهریزی وزن کالاهای وارداتی استان را ۴۰ هزار و ۴۲۴ تن اعلام کرد و گفت: از این نظر نیز نسبت به مدت مشابه در سال قبل رشد ۱۴۷ درصدی داشته است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه، در خصوص عملکرد بانک های استان هم، جمع سپرده های استان در بانک ها طی سال گذشته را ۶۳ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: جمع تسهیلات پرداخت در استان نیز در این مدت ۸۴ هزار و ۶۱۴ میلیون ریال بوده است که براساس ۱۳۲ درصد تسهیلات نسبت به سپرده های موجود در استان پرداخت شده است.
وی در خصوص مالیات استان نیز گفت: مجموع درآمدهای مالیاتی مستقیم و غیر مستقیم استان کرمانشاه در سال ۹۳ مبلغی بیش از سه هزار میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال بوده است.
کهریزی گفت: از نظر تملک املاک تملیکی در سال ۹۳ افزایش ۶۷۸ پرونده نسبت به سال ۹۲را شاهد بودیم که ۱۰۷ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی افزود: بورس استان کرمانشاه در سال ۹۳ حدود ۸ و ۵ دهم درصد ارزش معاملات بورس کشور را به خودش اختصاص داده است و در بین ۲۲ منطقه کشور رتبه ۱۳ ام را به خود اختصاص داده است.
نظر شما