به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) به منظور حفاظت از جنگلهای بلوط و شمشاد و جلوگیری از توسعه پدیده خشکیدگی به امضاء معاون وزیر جهاد کشاورزی و نماینده فائو در ایران رسید.
خداکرم جلالی در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به اینکه پدیده خشکیدگی جنگلهای بلوط از سال ۸۸ آغاز و تا سال ۹۲ به سرعت گسترش پیدا کرد، افزود: ۱۰ تا ۱۵ درصد از جنگلهای بلوط بر اثر خشکیدگی از بین رفته است.
وی اظهار داشت: از سال گذشته تا کنون اقدامات وسیعی برای مقابله با پدیده خشکیدگی انجام شده است که با همکاریهای انجام شده موفق شدیم این پدیده را مدیریت کنیم.
در ادامه معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مواجه بودن ۱۰ کشور با پدیده خشکیدگی گفت: با امضای این تفاهم نامه قرار است کارشناسان فنی فائو تجارب مقابله با این پدیده را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دهند.
جلالی به بازدید دو گروه از متخصصان فائو از جنگلهای بلوط اشاره نمود و افزود: در پی این بازدید و مذاکرات انجام شده وزیر جهاد کشاورزی با مدیرکل سازمان فائو، قرار شد تفاهم نامهای با همکاری طرفین برای مقابله با پدیده خشکیدگی جنگلهای بلوط و شمشاد تنظیم شود.
وی در ادامه با اشاره به تخصیص اعتبار ۳۶۰ هزار دلاری عنوان کرد: در این تفاهمنامه راهکارهای فنی و علمی حفاظت از جنگلهای زاگرس و شمال در مدت ۱۸ ماه با همکاری کارشناسان سازمان فائو اجرایی میشود.
وی ادامه داد: استقرار سیستم ملی پایش جنگل، تدوین برنامه ملی برای کنترل خشکیدگی بلوط و آتشک شمشاد و تدوین راهبرد اطلاعرسانی برای عموم مردم در مقابله با این پدیدهها ازمهمترین اقداماتی است که در چارچوب تفاهم نامه مشترک ایران و فائو اجرا میشود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: اصلاح روشهای حفاظت و بهرهبرداری از عرصههای جنگلی کشور به ویژه جنگلهای زاگرس، اصلاح قوانین مربوط به مدیریت پایدار جنگل و تأکید بر مشارکت مردم و سازمان های ذیربط از محورهای مهم تفاهمنامه مشترک ایران و فائو است.
جلالی یادآور شد: چهار نفر از کارشناسان فائو در سه هفته اخیر از جنگلهای زاگرس و شمال کشور بازدید کردند تا راهکارهای مقابله با پدیده خشکیدگی جنگلهای بلوط و بیماری آتشک شمشاد را اجرا کنند.
در ادامه این مراسم ناکوزی نماینده سازمان فائو با اظهار خرسندی از همکاری مشترک با جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت از عرصههای جنگلی افزود: فائو آمادگی دارد در کنار وزارت جهاد کشاورزی کمکهای فنی و علمی را در اختیار کارشناسان قرار دهد.
وی اظهار داشت: معاونت جنگل فائو نیز بر اجرای مقابله با چالش بزرگ خشکیدگی جنگلهای بلوط و شمشاد در اراضی جنگلی ایران تأکید دارد.
نماینده سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) ابراز امیدواری کرد: بااجرای برنامههای فنی و علمی مشترک پدیده نگران کننده خشکیدگی جنگلهای بلوط و آتشک شمشاد در جنگلهای شمال کشور رفع خواهد شد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه این نشست از همکاری فائو در احیاء دریاچه ارومیه خبر داد.
خداکرم جلالی با بیان فعالیتهای انجام شده در حوزه دریاچه ارومیه عنوان کرد: اقدامات انجام شده در طیف وسیع و گسترده مورد تأیید تیم فائو قرار گرفته است.
وی افزود: در پیشبرد این مرحله منابع جداگانه تخصیص داده شده که این یک گفتمان مقدماتی جهت بررسی وتدوین این برنامه برای پیشرفت این کار عنوان کرد.
وی عنوان کرد: نظرات و برنامههای مناسب در این زمینه تنظیم و پس از تأیید دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی با مشارکت بخشهای معاونت آبخیزداری و جنگل همکاریهای لازم را با فائو خواهند داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه باعنوان نمودن طرح انتقال آب دریاچه خزر را راهکاری مناسبی برای حل معضل ندانست و به هزینه سنگین این برنامه اشاره نمود.
جلالی با تأکید بر همکاریهای بین المللی با فائو وضعیت دریاچه ارومیه را بحرانی دانست و افزود: باید از مجموعه تجارب جهانی برای مدیریت این پدیده استفاده کنیم.
نظر شما