به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی ظهر دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: پیامبر(ص) انسان ها را از خرافاتی که انسان ها را زمین گیر کرده بود نجات داد و عادت ها و رفتارهای خشن به مهر، محبت، ایثار، گذشت و کمالات اخلاقی تبدیل شد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی الگوی انقلاب اسلامی را انقلاب پیامبر دانست و بیان داشت: انقلاب اسلامی ما الهام گرفته از انقلاب پیامبر بود بطوریکه با وقوع انقلاب شاهد تحول فکری و فرهنگی در جامعه بودیم.
حسینی افزود: اگر زمان انقلاب روحیه گذشت و فداکاری در بین جوانان وجود نداشت نمی توانستیم نتیجه بگیریم چرا که سال های سال گروه های مسلحانه، ملی مذهبی، احزاب، توده ای ها و ... در کشور مبارزه می کردند ولی چون پایگاه وسیع مردمی نداشتند نمی توانستند تحول ایجاد کنند.
امام با تکیه بر باورهای مذهبی اقشار مختلف را بسیج کرد
وی ادامه داد: امام با تکیه بر باورهای مذهبی اقشار مختلف را تشکیل داد و تحول فرهنگی در کشور به وجود آمد بطوریکه اگر این تحول فرهنگی نبود انقلاب به پیروزی نمی رسید. همچنین اگر فرهنگ عاشورا و فرهنگ و تفکر بسیجی وجود نداشت ما نمی توانستیم در جنگ تحمیلی هشت سال مقاومت کنیم.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر در جریان جنگ تحمیلی فرهنگ ایثار و شهادت حاکم نبود و روحیه شهادت طلبی وجود نداشت ما در برابر دشمن تسلیم می شدیم لذا این روحیه ایثار بود که توانست ما را مقاوم نگه دارد.
حسینی تصریح کرد: بعد از جنگ تحمیلی دشمن به این نتیجه رسید که جنگ سخت علیه کشور ما نتیجه ندارد و نمی تواند با جنگ نظامی حریف شود لذا سعی کرد بر اعتقاد و باور راسخ جوانان ما خدشه وارد کند و جوانان را به سمت رفاه طلبی، لذت جویی و بی تفاوتی نسبت به مسائل جامعه، کشور، منطقه و جهان سوق دهد.
وی به جمله ای از امام راحل در مورد مسئله فرهنگ اشاره کرد و گفت: امام راحل فرمودند که بی شک والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه ای دخالت اساسی دارد فرهنگ آن جامعه است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص فرهنگ فرمودند که اقتدار حقیقی، اقتدار فرهنگی است لذا ما هر چند در حوزه های دیگر تلاش کنیم اما اگر در مقوله های فرهنگی ضعیف باشیم نمی توانیم به جایی برسیم.
نهادهای مختلف به وظایف فرهنگی خود عمل کنند
حسینی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب به موضوعات فرهنگی اشراف کامل داشته و در جایی فرمود که اگر در زمینه مدیریت فرهنگی کشور به لحاظ نگاه انقلاب موفق شویم انقلاب موفق شده و در غیر اینصورت انقلاب شکست خورده است.
وی با اشاره به اینکه اگر همه دست به دست هم دهیم می توانیم در مقابل فرهنگ غرب ایستادگی کنیم اظهار داشت: هر نهادی در این زمینه سهمی دارد که باید به وظایف خود در حوزه مقوله های فرهنگی عمل کند.
حسینی منظور از فرهنگ را فرهنگ اصیل اسلامی دانست و گفت: ما ذخیره ارزشمند فرهنگی عظیمی داریم و داستان ها، اسطوره ها و قهرمانان بزرگی در فرهنگ اسلامی و ایرانی داریم که همه می توانند مبنایی برای کارهای فرهنگی باشند لذا باید نسبت به آن ها توجه داشته باشیم.
وی افزود: به عنوان مثال زبان فارسی که امروز روی آن حساسیت زیادی داریم و رهبری بر پاسداری از آن همواره تاکید می کنند بیش از هشت قرن در هندوستان زبان رسمی بوده است.
برخی در داخل کشور اهمیت مسئله فرهنگ را درک نکرده اند
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: یکی از کارهایی که استعمار در طول تاریخ انجام می داده این بوده که هویت فرهنگی ملت ها را از بین ببرد تا گسست فرهنگی و تاریخی در بین افراد ملت ایجاد شود و افراد آن ملت بی هویت شوند.
حسینی بیان داشت: غربی ها راه سلطه اقتصادی و نظامی را از قدیم الایام سلطه بر فرهنگ یک ملت می دانستند و اقدامات زیادی برای تغییر فرهنگی انجام می دادند و اکنون می خواهند این موضوع را در کشور ما نیز دنبال کنند.
وی افزود: غرب می خواهد فرهنگی که باعث عزت جهانی ما شده است را بگیرد و متاسفانه برخی در داخل کشور ممکن است اهمیت مسئله را درک نکرده و غرب را همراهی کنند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نام ایران با ایستادگی و مقاومت عجین شده اظهار داشت: دشمنان ما بسیار حساب شده کار می کنند و برای از بین بردن فرهنگ اصیل ایرانی روز به روز از ابزارهای جدید استفاده می کنند به طوریکه هر ساله هالیوود چند فیلم علیه ایران و اسلام می سازد و می خواهند قداست پیامبران را از بین ببرند.
حسینی بر الگو شدن فرهنگ اصیل ایرانی برای فرهنگ جوامع دیگر تاکید کرد و گفت: تضعیف باورهای دینی و احکام اسلامی و ترویج سبک زندگی غربی از اهدافی است که غرب دنبال می کند.
دشمن به دنبال هویت زدایی از فرهنگ اسلامی ایرانی
وی افزود: همین شبکه های فارسی زبان اول سیاسی بودند بعد دیدند بحث های سیاسی نمی تواند توده های مردم را جذب کند لذا به بهره گیری از ابزار هنری برای جلب توجه مردم روی آوردند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه بحث هویت زدایی از فرهنگ اسلامی، ایرانی در حوزه های مختلف وجود دارد بیان داشت: غرب سعی دارد با هویت زدایی در حوزه هایی همچون زبان، معماری، مد و لباس، آرایش، موسیقی، سنت ها و ... فرهنگ ما را دچار آسیب کند.
حسینی عنوان کرد: دامن زدن به آسیبب های اجتماعی در حوزه های مختلف از جمله بحث مواد مخدر، مشروبات الکلی، زندگی مجردی، طلاق، خشونت و ... ناهنجاری های اجتماعی هستند که دیگران دارند به آن دامن می زنند که همه این موارد ریشه در مسائل فرهنگی دارند.
رفتار مدیران در فرهنگ جامعه تاثیرگذار است
وی با بیان اینکه تاکید بر فعالیت های ایجابی فرهنگی از اولویت هاست اظهار داشت: ترویج فرق و عرفان های کاذب و واگرایی در قومیت ها از دیگر اهدافی است که غرب دنبال می کند به طوریکه هر جا احساس می کنند زمینه ای برای اختلاف و درگیری بین فرق وجود دارد آن ها را دائما بازگو می کنند تا رویارویی بین آن ها ایجاد شود.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: بحث سیاه نمایی و بی اعتماد کردن مردم، بحث تحریف تاریخ و ایجاد یاس و القاء ناتوانی در مورد ایرانی ها از دیگر کارهایی است که غرب برای از بین بردن هویت فرهنگی ما انجام داده است.
حسینی رشد و تعالی جامعه را نیازمند تقویت فرهنگ و وجود پشتوانه فرهنگی دانست و گفت: رفتار مدیران در فرهنگ جامعه تاثیرگذار است چرا که مدیران الگوی جامعه بوده و ضعف آن ها در جامعه تاثیر خواهد گذاشت.
نظر شما