به گزارش خبرنگار مهر، حسین فضلی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۱۲ مبادی در کشور برای نهاده های کشاورزی فعال است، اظهار داشت: مبادی ورودی نهاده های کشاورزی شامل حمل و تقل، دریایی، ریلی و جاده ای دورن و خارج استان می شود.
وی با بیان اینکه کودها شامل کود ازته، فسفاته و کودهای پتاسه است، بیان کرد: کود های ازته، فسفاته و پتاسه سه نوع کود اصلی است که به عنوان کود ماکرو و پایه استفاده می شوند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۹۸ درصد کودهای استان توسط شرکت خدمات حمایتی تامین می شود، ابراز داشت: کود فسفاته منبع وارداتی دارد و از خارج کشور خریداری می شود چراکه معدنی هستند.
فضلی با بیان اینکه کود فسفاته از طریق سیستم حمل و نقل دریایی به بنادر می آیند و از مبادی مختلف حمل و به استان وارد می شود، عنوان کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد کود فسفاته به صورت مستقیم و حواله به کارگزاران داده می شود.
وی با بیان اینکه تعداد ۶۰ کارگزار خدمات کشاورزی در استان همدان هستند، عنوان کرد: توزیع کود از طریق کارگزاران بین کشاورزان براساس حواله و سطوح زیر کشت انجام می شود.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه کود ازته منبع تولید داخلی دارد و از طریق پتروشیمی ها تهیه می شود، ادامه داد: کود ازته از طریق جاده ای حمل می شود و سهیمه استانی با توجه به سطوح زیر کشت و سایر مسائل دیگر تشخیص و به وزارتخانه جهاد کشاورزی داده می شود.
۹۵ درصد کود از طریق کارگزاران توزیع و سه درصد نیز به صورت فروش مستقیم عرضه می شود
حسین فضلی با بیان اینکه در وزارت خانه سهمیه کودی استان ها مشخص می شود، افزود: شبکه های توزیع کود ها کارگزاران فعال در شهرستانها هستند و ۹۵درصد کود از طریق کارگزاران توزیع و سه درصد نیز به صورت فروش مستقیم عرضه می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته استان همدان ۹۵ هزار تن انواع کود شیمیایی تخصیص داشت که از این میزان ۹۱ هزار تن تامین و وارد استان شد، بیان کرد: ۸۰ هزار تن کود شیمیایی بین کشاورزان توزیع شد و اکنون چیزی حدود ۲۰ هزار تن انواع کود به صورت ذخیره استراتژیک در استان همدان وجود دارد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه قراردادهای تامین کودشیمیایی برای امسال استان بسته شده است، عنوان کرد: نخستین تخصیص های کود شیمیایی در استان همدان انجام شده و هیچ نوع مشکلی برای تامین کود در استان وجود ندارد.
فضلی با بیان اینکه کود شیمیایی هم نوعی کالاست و نسبت به قبل گران شده و این امری طبیعی است، ادامه داد: کشاورزان علاوه بر کودهای پایه به کود های ریز مغذی روی آورده اند و از کودهای مکمل نیز استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزان اعتراض می کنند که کودهای ریز مغذی و مکمل کیفی نیستند، بیان کرد: در راستای ساماندهی کودهای مکمل و مغذی باید این کودها از شبکه استاندارد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توزیع شود.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه برای توزیع کودهای مکمل و ریز مغذی یکسری قرار داد ها با تولید کننده ها بسته شده است، بیان کرد: شرکت خدمات حمایتی استان همدان از این پس آمادگی دارد تمام کودهای مورد نیاز کشاورزان را تهیه و در اختیار کشاورزان قرار دهد تا دست واسطه ها از این کار کوتاه شود.
کشاورزان باید از این پس برای تامین و تدارک کود به کارگزاری ها مراجعه کنند
حسین فضلی با بیان اینکه کشاورزان از این پس برای تامین و تدارک کود به کارگزاری ها مراجعه کنند تا موصوع تقلب ها و عدم کیفیت رفع شود، اظهار داشت: کود هایی شیمیایی که وارد استان همدان می شوند اگر از نظر کیفیت و سایر مسائل مشکل داشته باشند برگشت داده می شود و تولید کننده باید خسارت و ضرر و زیان ها را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه کود هایی که وارد می شوند قبل از توزیع از آنها نمونه گیری و کتنرل به عمل می آید، ادامه داد: کل کود های شیمیایی مورد نیاز کشاورزان از کانال و سیستم شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تهیه و توزیع شود.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه چیزی حدود ۱۸ نوع کود جدید میکرو و مکمل تدارک دیده ایم که در سبد کودی داشته باشیم، بیان کرد: سالیانه ۱۳۰ هزار تن سهیمه کودی برای استان در نظر گرفته شده است.
نظر شما