به گزارش خبرگزاری مهر، دومین نشست مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) عصر روز دوشنبه ۱۸ خرداد به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سالن اندیشگاه فرهنگی این سازمان برگزار شد.
در این نشست نمایندگان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتابخانه مركز دایره المعارف بزرگ اسلامی، نهاد كتابخانههای عمومی ایران، كتابخانه و موزه ملی ملک، کتابخانه تخصصی ادبی هنری حوزه علمیه قم،كتابخانه دانشگاه علوم پزشكی ایران، كتابخانه آیتالله حائری، كتابخانه آیتالله العظمی بروجردی قم، كتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم شهرری، كتابخانه و موزه وزیری یزد، كتابخانه مركزی دانشگاه شهید بهشتی، كتابخانه مركزی دانشگاه صنعتی شریف، كتابخانه مركز اسناد انقلاب اسلامی، كتابخانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی، كتابخانه و مركز اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم انسانی، كتابخانه و مركز اطلاعرسانی وزارت امور خارجه، كتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، كتابخانه جمعیت هلال احمر زنجان، كتابخانه مرکز کرمانشناسی، كتابخانه مجتمع تولیدی – تحقیقاتی انیستیتو پاستور، كتابخانه مركزی دانشگاه آزاد واحد دانشگاه علوم و تحقیقات، كتابخانه عمومی امام جعفر صادق استان فارس، کتابخانه موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، كتابخانه ملی رشت، كتابخانه و مركز اطلاع رسانی صدرا و مركز آموزش عالی امام خمینی (ره) حضور داشتند.
در ادامه مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) پس از بحث و بررسی درباره بندهای مختلف اساسنامه «مکتب»، کلیات آن با تغییراتی اندک به تصویب مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور رسید. در ادامه موضوع انتخاب اعضای هیئت امنای «مکتب» مطرح شد.
در این بخش پس از اعلام کاندیداتوری برخی از حاضرین، رایگیری از میان اعضا به عمل آمد و در پایان اعضای هیئت امناء مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) به شرح زیر انتخاب شدند:
نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابخانههای حوزوی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه ملی، کتابخانه و موزه آستان قدس رضوی، کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی، کتابخانههای وابسته به شهرداریها، کتابخانه دایره المعارف بزرگ اسلامی، کتابخانههای تخصصی (در این خصوص مقرر شد از میان سه کتابخانه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتابخانه وزارت امور خارجه و کتابخانه موسسه تاریخ معاصر ایران، یک کتابخانه به عنوان نماینده کتابخانههای تخصصی در هیئت امنا معرفی شود)، کتابخانههای کودکان (در این خصوص مقرر شد از میان کتابخانههای کانون پرورش فکری و وزارت آموزش و پرورش، یک کتابخانه به عنوان نماینده کتابخانههای کودکان به هیئت امنا معرفی شود). همچنین مقرر شد از بیان کتابخانه دانشگاههای علوم پزشکی کشور و کتابخانه هلال احمر، یک کتابخانه و از بین کتابخانههای دانشگاههای غیرپزشکی کشور هم یک کتابخانه به عنوان نمایندگان آنها در هیئت امناء انتخاب شوند.
نهادی صنفی برای دفاع از حقوق کتابخانههای بزرگ کشور
سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران که به عنوان میزبان مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب)، دبیری جلسه را هم بر عهده داشت، در سخنانی در این نشست گفت: هدف از تشکیل این مجمع، شکلگیری نهادی صنفی برای دفاع از حقوق کتابخانههای بزرگ کشور است. انگیزه اصلی ما هم این بوده که این کتابخانهها یک زبان مشترک داشته باشند.
استانداردسازی شیوهها و روشهای کتابخانهداری، تهیه نرمافزارها و سختافزارهای لازم در این زمینه، برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی، انتشار کتب تخصصی، انجام پژوهشهای علمی در حوزه کتاب و کتابخوانی، برگزاری مراسم بزرگداشت برای مفاخر حوزه کتاب و احیای انجمن خیرین کتابخانهساز، از جمله کارکردهای مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) از نظر صالحی امیری بود.
وی همچنین گفت: ما امروز شاهد هستیم که بسیاری از مشاغل و نیز سازمانهای کلیدی در کشور مثل پزشکان، وکلا و مهندسین، سازمان نظام صنفی خاص خود را دارند حال آنکه اهمیت کتابخانههای بزرگ کشور در بهبود وضعیت کتابخانهها در ایران هم کم نیست. هدف ما از این اقدام، نهادسازی بوده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در خصوص علت اتلاق عبارت «کتابخانههای بزرگ» در اساسنامه مربوطه، افزود: ما حدود ۶۰ کتابخانه بزرگ در کشور داریم که اینها سایر کتابخانههای کشور را هم نمایندگی میکنند. ما فکر میکنیم حل مشکلات آنها، میتواند به حل مشکلات همه کتابخانههای کشور منتهی شود.
مشاور رئیس جمهور همچنین در پایان جلسه و پس از انتخاب اعضای هیئت امناء مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب)، به دیدار خود با معاون اول رئیس جمهور در رابطه با تشکیل همین مجمع اشاره کرد و افزود: آقای جهانگیری موافقت کرد که جلسهای را با اعضای هیئت امنای مجمع عمومی روسای کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) برگزار کند. لذا من از هیئت امنا میخواهم مشکلاتی را که در خصوص این کتابخانهها به نظرشان میرسد، در آینده نزدیک دستهبندی کنند تا در این نشست به نماینده ارشد دولت ارائه شود.
نظر شما