۲۵ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۱۹

مهر گزارش می دهد,

مساجد همدان در تکاپوی میزبانی از روزه داران/ غبارروبی۱۵۰۰ مسجد

مساجد همدان در تکاپوی میزبانی از روزه داران/ غبارروبی۱۵۰۰ مسجد

همدان- دهه سوم ماه شعبان دهه تکریم مساجد نامیده شده و مساجد همدان در آستانه قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان آماده پذیرایی از مهمانان ضیافت الهی می شوند بطوریکه غبارروبی۱۵۰۰ مسجد در همدان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسجد به معنای محل سجده و عبادت و پایگاهی مردمی است که از گذشته تاکنون همه اقشار از مسئولان دولتی تا مردم در آن حاضر می‌شدند و برخی تصمیمات مهم نیز در آنجا گرفته می‌شد.

هر ساله دهه سوم ماه شعبان را دهه تکریم و غباروربی مساجد می نامند که در این ایام آماده سازی مساجد برای میزبانی از روزه داران برنامه ریزی شده و ضمن غباروبی فضا برای حضور مومنان بیش از پیش مهیا می شود.

آنچه مسلم است در ماه مبارک رمضان بار دیگر میهمانی خداوند باری تعالی نصیب بندگان خود خواهد شد تا فرصتی باشد تا بندگان با اعمال و رفتار خود توشه آخرتی برای خود تهیه کنند که در همین راستا خداوند متعال برای تطهیر و تنظیف خانه خودش به بزرگترین پیامبران الهی ماموریت می‌داد که این نشان‌دهنده جایگاه والای تطهیر و آماده سازی مساجد است.

بهمین علت تدابیر و تمهیدات لازم در استان همدان به منظور استقبال از ماه ضیافت الهی برای بهترین مخلوقات خداوند مهیا شده و مساجد در جای جای استان همدان آماده میزبانی از روزه داران هستند.

در همین راستا سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان تویسرکان در گفتگو با مهر به مناسبت دهه تکریم و بهداشت مساجد اظهار داشت: در نگاهی به روایات اسلامی این نکته را متوجه می‌شویم که مسئله بهداشت نیز مانند سایر مسائل رویکردها و مراحل مختلفی دارد که از آن جمله بهداشت فردی، بهداشت اجتماعی، بهداشت خانه و بهداشت محیط کار را می‌توان ذکر کرد، اما یکی از مهم‌ترین ابعاد بهداشت که به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته است، موضوع بهداشت مساجد است.

پاکی و طهارت ظاهری و حتی باطنی فصل مشترک تمامی آیین های بندگی در اسلام است

حجت الاسلام علی کاروند با تاکید بر اینکه پاکی و طهارت ظاهری و حتی باطنی فصل مشترک تمامی آیین های بندگی در اسلام است، افزود: این موضوع حکایت از زمنیه سازی یک زندگی بهداشتی، چه در بعد جسمانی و چه در بعد روانی دارد و مسجد، مکان مقدس اجتماع اسلامی مشرط به ورود با طهارت است که گویای این فرهنگ متعالی است.

وی با اشاره به اینکه باید مردم را با بهانه‌های جانبی به مسجد کشاند، بیان داشت: در حال حاضر سراهای محله‌ها فعالیت‌های مختلف فرهنگی، هنری و آموزشی را به نوجوانان و جوانان ارائه می‌دهند که به نظر باید این نوع فعالیت‌ها در مسجد و یا در کنار آن انجام شود که نوجوان و جوان امروزی در کنار این کارها، نمازگزار هم بشود و از فضای معنوی مسجد بهره گیرد، چراکه مساجد کنونی فضاهای زیادی برای انجام چنین فعالیتهایی را دارد.

آغاز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با حضور آیت‌الله موحدی کرمانی

حجت الاسلام کاروند در مورد ویژگی‌های یک امام جماعت خوب، اضافه کرد: امام جماعت به عنوان علمدار، باید خودش به عنوان یک الگو و نماد در همه زمینه‌ها باشد تا وقتی مردم پشت سر او می‌ایستند، این ویژگی را کاملا احساس کنند.

سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان تویسرکان عنوان داشت: از ۲۰ تا ۲۹ شعبان به «دهه تکریم و غبارروبی مساجد» موسوم است و شعار امسال این دهه از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، «آینده را با جوانانمان از مسجد بسازیم» تعیین شده است.

وی با تاکید بر اینکه مسجد خانه خدا و مظهر پاکی است، گفت: در اسلام مسجد دارای جایگاه مقدسی است، بنابراین ساخت مسجد به اندازه‌ای اهمیت دارد که خداوند در قرآن کریم برای کسانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند، پنج ویژگی مطرح می‌کند.

نباید کارکرد مسجد را فقط در بعد عبادی آن منحصر کرد

حجت الاسلام کاروند با بیان اینکه باید از کارکردهای مختلف که یک مسجد می‌تواند داشته باشد استفاده کرد، ابراز داشت: نباید کارکرد مسجد را فقط در بعد عبادی آن منحصر کرد، بلکه باید به کارکرد آموزشی، فرهنگی و غیره نیز توجه شود و این در حالی است که در صدر اسلام مسجد دارای کارایی‌های فراوان بوده و برنامه‌ریزی برای غزوات و جنگ‌های پیامبر، مراجعه مردم به مسجد  و غیره همه در مسجد صورت می‌گرفتند.

سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان تویسرکان اظهار داشت: اگر مردم مسجد را پناهگاه و محل امن خود تلقی کنند بسیاری از آسیب‌هایی که با آن‌ها مواجه هستیم مرتفع می‌شود و در حقیقت مسجد هر محله باید تقویت‌کننده بنیان‌های فرهنگی آن مکان باشد که نسل جوان با شیفتگی و علاقه خاصی جذب مسجد شوند.

وی در خصوص ماموریت مسجد در شرایط کنونی افزود: مهمترین ماموریت مسجد علاوه بر بعد عبادی، اینست که مسجدی را به عنوان جایگاه عبادی می‌شناسیم باید کانون فکری، برنامه‌ریزی و مباحث قرآنی باشد.

مسئول امور مساجد اداره تبلیغات اسلامی تویسرکان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان داشت: در تقویم ماه قمری ۲۰ تا ۳۰ ماه شعبان دهه نکوداشت و عطرافشانی مساجد نامگذاری شده است.

آغاز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با حضور آیت‌الله موحدی کرمانی

رضا شریفی راد با بیان اینکه در این دهه با غبارروبی و عطرافشانی مساجد، حسینیه ها و هیئات مذهبی به استقبال ماه مبارک رمضان می رویم، افزود: در دهه تکریم مساجد و در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان همایش طلایه داران محراب ویژه مبلغان به منظور ساماندهی و تشریح برنامه های اعزام مبلغ در دفتر امام جمعه تویسرکان برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: در ایام ماه رمضان برگزاری کلاس های آموزش روخوانی، روان خوانی، جزء خوانی، تفسیر و محافل انس با قرآن کریم در مراکز قرآنی شهرهای تویسرکان، فرسفج و سرکان با حضور فعالان عرصه قرآنی برگزار خواهد شد.

شریفی راد عنوان داشت: با هماهنگی فعالان مذهبی، اداره اوقاف و ائمه جماعات، هیئت امنای ۱۶۹ مسجد در سه شهر، دو بخش، هفت دهستان و بیش از ۱۰۰ روستای شهرستان تویسرکان برای برنامه های قرآنی، فرهنگی، تبلیغی، اجتماعی و دینی ماه مبارک رمضان اعلام آمادگی کردند.

حضور جوانان و نوجوانان همدانی در غبار روبی مساجد

سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از حضور جوانان و نوجوانان همدانی در غبار روبی مساجد خبر داد و گفت: به مناسبت دهه تکریم و غبارروبی مساجد، مساجد این شهرستان با حضور ‌‌اقشار مختلف جوانان و نوجوانان غبارروبی می‌ شود.

حجت‌الاسلام محمدجمشیدی با تاکید برحضور پرشور و خودجوش جوانان در این مراسم افزود: مسجد باید محور تمام فعالیت‌ها قرار گیرد و متولیان آن نیز با برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی و مذهبی در راستای جذب اقشار مختلف جامعه به‌ویژه نوجوانان و جوانان بکوشند.

وی با تاکید بر ترویج معنویت در جوانان جامعه بیان داشت: محوریت قرار گرفتن مساجد میتواند به رفع بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی مانند ازدواج، اعتیاد، بدحجابی کمک شایانی کند و در راستای هدایت اقشار مختلف مردم تاثیر بسزایی داشته باشد.

حجت‌الاسلام جمشیدی عنوان داشت: ارتباط خوب و مستمر ائمه جماعات مساجد و جوانان ناهنجاری‌های مختلفی را که آنان در جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، کاهش و حتی به رفع آن کمک می کند.

سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان همدان ابراز داشت: برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان و تقویت روح معنویت در میان کودکان و نوجوانان باید نسبت به حضور آنها در مساجد خصوصا حضور آنها درفعالیتهای فرهنگی و مذهبی، توجه بیشتری صورت گیرد.

آغاز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با حضور آیت‌الله موحدی کرمانی

وی با تاکید بر نقش مساجد در الگوگیری جوانان و نوجوانان از ائمه اطهار(ع) بیان داشت: با تلاش برای جذب جوانان به سوی مساجد و تعامل و صمیمیت بیشتر آنان با ائمه جماعات میتوان، آنها را در فعالیتهای دینی و مذهبی و فرهنگی مشارکت داد.

مسجد مظهر آمیختگی دنیا و آخرت است

حجت‌الاسلام جمشیدی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بحث تبیین غبارروبی و تکریم مسجد نکاتی را برای همگان تبیین کرده اند، گفت: مقام معظم رهبری فرموده اند که آنچه که ما از مسجد از صدر اسلام سراغ داریم جدای از بحث معبد و کلیسای دیگر ادیان است و در واقع اسلام تاکید بر این مسئله دارد که مسجد مظهر آمیختگی دنیا و آخرت است.

وی گفت: جوانان و نوجوانان نخبه مسجدی که در مسجد فعالیت دارند باید مورد تشویق قرار گیرند و تنها نباید به بحث عمران ظاهری مسجد توجه شود به همین دلیل از سال ۹۱ تاکنون در کنار غباروبی مسجد به بحث تکریم مسجد نیز توجه شده تا در راستای توجه به کارکرد مسجد گامی برداشته شود.

سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان همدان با اشاره به اینکه برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان و تقویت روح معنویت در میان کودکان و نوجوانان باید نسبت به حضور آنها در مساجد توجه بیشتری از سوی مسئولان صورت گیرد، گفت: دهه آخر ماه شعبان دهه تکریم و تطهیر و غبارروبی مساجد نام گرفته است.

حجت‌الاسلام جمشیدی بر اهمیت نشر فرهنگ تکریم وغبار روبی مساجد تاکید کرد و گفت: برنامه غبار روبی مساجد که برای آمادگی مساجد ویژه ماه مبارک رمضان انجام می‌شود، ریشه در دین، اسلام و قرآن دارد و اسلام با توجه به تاکیدی که بر پاکیزگی ظاهری و باطنی دارد و بر این مسئله تاکید بسیاری کرده و برای آن اهمیت بسیاری قائل است.

وی افزود: در این دهه با هماهنگی دست‌اندرکاران فعال در مساجد و محوریت امام جماعت مسجد، مساجد برای حضور نمازگزاران در ماه رمضان آماده می‌ شوند.

وی در ادامه گفت: در این آیین، فرش‌ها را تطهیر و شستشو می‌دهند و با عطر و گلاب مساجد را برای عبادت و ضیافت آماده می‌سازند.

کارشناس فرهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان رزن نیز در ادامه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: باتوجه به اینکه دهه آخرماه شعبان دهه تکریم و تطهیر وغباررویی مساجد نام گرفته برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان و جذب جوانان و نوجوان به مساجد و تقویت روح معنویت در میان کودکان و نوجوانان و برای حضور آنان در مساجد توجه بیشتری صورت گیرد.

آغاز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با حضور آیت‌الله موحدی کرمانی

باقرکیهانی ثابت افزود: در آستانه فرا رسیدن ماه رمضان همانند سالهای گذشته و با هماهنگی های به عمل آمده مساجد شهرستان رزن عطرافشانی و غبارروبی می شوند.

مساجد مقدس ترین و بهترین جایگاه اقامه نماز و محل اجتماع میهمانان خدا هستند

وی بیان داشت: مساجد مقدس ترین و بهترین جایگاه اقامه نماز و محل اجتماع میهمانان خدا می باشند و شایسته است غبارروبی و مطهر شوند.

کیهانی ثابت اضافه کرد: در دهه غبارروبی مساجد، مردم به مساجد می آیند تا بار دیگر غبار از دل و جان خود بزدایند و خود را به جامه طهارت و مهرورزی برای میهمانی دوست مزین کنند و فلسفه این دهه تنها جارو کشیدن فرشها، پاک کردن شیشه پنجره ها، غبارزدایی از لب طاقچه ها و عطرافشانی فضای مساجد نیست، بلکه در این سنت نیکو آنچه جریان دارد عطوفت و مهربانی است.

وی ادامه داد: با فرا رسیدن روزهای میهمانی خدا، سنت نیکوی غبارروبی مساجد بار دیگر زنده می‌شود و مساجد سراسر کشور با مشارکت مردمی برای استقبال ماه مبارک رمضان غبارروبی، معطر و برای مراسم عبادی این ماه نورانی آماده می شوند.

کیهانی ثابت با بیان اینکه  دهه تکریم وغبارروبی مساجد از ۱۸ خرداد، مصادف با ۲۰ شعبان آغاز و تا ۲۷ خرداد، (۲۹ شعبان) ادامه دارد، گفت: از بیستم ماه شعبان مردم برای استقبال از ماه ضیافت الهی و آماده سازی مساجد برای استقبال بیشتر به غبار روبی مساجد می پردازند.

وی ابراز داشت: افرادی که در یک محله زندگی می‌کنند مانند آغاز سال نو، مساجد محل خود را آماده آغاز ماه رمضان می‌کنند که در اسلام نیز روایت های شگفت انگیزی برای خدمت به مسجد و تطهیر ذکر شده است و در قرآن مسئله نظافت مسجد و غبارروبی از وظایف حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل(ع) نام برده شده و به آن ها برای تطهیر مساجد امر شده است.

آغاز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با حضور آیت‌الله موحدی کرمانی

کیهانی ثابت اظهار داشت:مسجد خانه ارجمندی است که خداوند به بزرگداشت آن فرمان داده و احترام و بزرگداشت مسجد، تعظیم شعایر الهی و تلاش در راه عمران، آبادانی و پاکیزگی آن، نشانه ایمان به خدا است.

غبار روبی ۱۵۰۰ مسجد همدان در استقبال ازماه مبارک رمضان

کارشناس امور مساجد تبلیغات اسلامی همدان نیز ماه مبارک رمضان را ماه ضیافت الهی و نزدیکی بندگان به خالق یکتا دانست و گفت: غبار روبی ۱۵۰۰ مسجد همدان در استقبال ازماه مبارک رمضان در حال انجام است.

علی عبدلی گفت: تعداد یک هزار و ۵۰۰ مسجد در سراسر استان جهت پذیرایی از میهمانان ماه ضیافت الهی غبارروبی و عطر افشانی می‌شود.

عبدلی عنوان کرد :غبار روبی وعطر افشانی مساجد با مشارکت فعال هیات امناء، امامان جماعت، هیئات مذهبی و عموم مردم علی الخصوص جوانان فعال مساجد صورت می گیرد.

کارشناس امور مساجد تبلیغات اسلامی همدان ضمن تشریح برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی در دهه نکوداشت مساجد گفت: غبارروبی نمادین مسجد محوری با حضور مسئولین، بازدید و سرکشی از مساجد، تجلیل از متولیان مساجد، تبلیغ و اطلاع‌رسانی برنامه ها از طریق پلاکارد پیامک و رسانه های عمومی و ارسال و چاپ مقالات مرتبط با مسجد بخشی از برنامه های اداره کل تبلیغات اسلامی همدان می باشد.

کد خبر 2777788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha