به گزارش خبرنگار مهر، مهدی شکیبافر در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۹۳۱ آبادی در گلستان وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد روستاهای دارای آب آشامیدنی سالم ۷۴۷ روستا تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی هستند.
وی با بیان اینکه جمعیتی بالغ بر ۷۶۰ هزار نفر تحت پوشش هستند، ادامه داد: ۱۱۰ روستا تحت پوشش این شرکت نیستند اما آب رسانی و سایرخدمات برای این روستاها توسط آب و فاضلاب روستایی داده می شود.
شکیبافر با بیان اینکه گلستان در ۱۰ سال گذشته در بهره مندی آب روستایی ۱۳ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۷۶ درصد جامعه روستایی از این خدمات بهره مند هستند در حالی که این مقدار در ۱۰ سال گذشته حدود ۶۲ درصد بوده است.
وی در خصوص بودجه استانی گفت: اعتبار مصوب سال ۱۳۹۳ حدود ۳۸ میلیارد تومان بوده است که حدود ۲۱ میلیارد تومان تخصیص اعتبار داشته ایم.
۱۳ سال خشکسالی را پیش رو خواهیم داشت
وی افزایش دما را یکی از چالش های موجود در این بخش عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با کاهش بارش رو به رو هستیم به طوری که ۱۳ سال خشکسالی را پیش رو خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گلستان اظهار کرد: عمده آبی که در بخش شرب، کشاورزی و روستایی استفاده می شود از منابع آب های زیرزمینی است و ورودی و خروجی این منابع با هم همخوانی ندارد.
شکیبافربا اشاره به خشک شدن منابع آب سطحی و چشمه ها، ادامه داد: ۱۰ درصد مصارف از چشمه ها است و این منابع در زمان خشکسالی افت شدیدی دارند و مصارف بی رویه و غیر مجاز در کاهش تاثیر گذار است.
وی از دوری و فاصله روستاهایی که از خدمات تانکری استفاده می کنند و کمبود و فقر شدید منابع آبی در شمال گلستان به عنوان دیگر چالش های این حوزه نام برد.
وی تصریح کرد: همزمانی پیک مصرف کشاورزی و شرب باعث شده برنامه های کشاورزی استان گلستان بر روی منابع آبی و کمبود آن تاثیر منفی بگذارد.
آب و فاضلاب روستایی در سال گذشته بیش از ۲۰۷ هزار مشترک داشته است
در ادامه این نشست، رئیس اداره خدمات مشترکین و درآمد با بیان اینکه این شرکت تا پایان سال گذشته ۲۰۷ هزار و ۳۵۴ مشترک داشته، افزود: ۱۹۵ هزار و ۸۰۹ مشترک خانگی، ۱۱ هزار و ۵۴۵ مشترک غیرخانگی و ۱۲ هزار مشترک شهری ما را تشکیل می دهند.
اردشیر سلطانیان ادامه داد: در سال گذشته ۳۶ میلیون مترمکعب آب فروخته شده است که ۳۴ میلیون متر مکعب در بخش خانگی و ۱ میلیون و ۷۶۵ هزار متر مکعب در بخش غیرخانگی بوده است.
وی افزود: متوسط هر متر مکعب آب خانگی ۱۰۴ تومان و متوسط هر متر مکعب آب غیرخانگی ۴۷۷ تومان به فروش می رود.
سلطانیان با بیان اینکه در سال گذشته برای یک میلیون و ۴۰ هزار مشترک قبض صادر شده است، افزود: ۶۰ درصد مشترکین الگوی متوسط مصرف آب استان را که ۳۰ درصد کل آب مصرفی است را رعایت کرده اند.
رئیس اداره خدمات مشترکین و درآمد این شرکت توضیح داد: ۳۲ درصد مشترکین از ۱۷ هزار لیتر تا ۳۴ هزار لیتر مصرف ماهانه دارند که ۴۲ درصد کل آب مصرفی استان است.
سلطانیان ادامه داد: ۸ درصد مشترکین در ماه بیش از ۳۴ هزار لیتر آب استفاده می کنند که این مقدار ۲۳ درصد آب مصرفی گلستان است.
وی در خصوص نحوه پرداخت قبوض گفت: در سال گذشته ۵۹ درصد پرداخت به صورت حضوری و ۴۱ درصد پرداخت به صورت غیرحضوری انجام می شده است.
سلطانیان گفت: در سه ماهه نخست امسال با راه اندازی سامانه ۱۵۲۳ جهش بسیار خوبی در نحوه پرداخت ها داشته ایم به طوری که ۹ درصد پرداخت ها حضوری و ۹۱ درصد پرداخت ها غیرحضوری بوده است.
مشکل آبی روستای نوده ملک حل خواهد شد
در ادامه این نشست، معاون نظارت و بهره برداری این شرکت در خصوص مشکلات آب روستای نوده ملک گفت: سال گذشته ۷۰ میلیون تومان برای لایروبی و لوله گذاری این روستا در نظر گرفته شده است.
بهزاد هرمزی تصریح کرد: با تمهیداتی که در راستای آب شرب پایدار در نظر گرفته شده است در آینده ای نزدیک با حفر چاه و احداث یک باب مخزن ۵ هزار متر مکعبی و با ایجاد مجتمع آبی مشکل این روستا به صورت کامل حل می شود.
وی ادامه داد: بهسازی چشمه های کوهستانی و تقویت و تعویض شبکه های آب رسانی باعث می شود که کاهش بیشتری در هدر رفت آب انجام شود.
نظر شما