به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبریان پیش از ظهر دوشنبه، در خلال نشست مطبوعاتی مسئولان حوزه قضایی شهرستان شاهرود در محل دادگستری شهرستان، توضیح داد: حجم پرونده های ورودی به دادگستری شاهرود ۱۰هزار و ۸۰۵ پرونده و در شورای حل اختلاف ۹ هزار و ۹۶۷ مورد بوده است.
وی افزود: نگاهی به آمارها نشان می دهد دستگاه قضا در شهرستان شاهرود عملکردی فراتر از پرونده های ورودی داشته است و علاوه بر تمامی موارد سال۹۳، به مقداری از پرونده های سال های گذشته نیز رسیدگی کرده است که در این بین دادگستری با ۸۲۹ و شواری حل اختلاف با ۱۱۸پرونده خروجی به نسبت پرونده های ورودی سال۹۳، عملکردی چشم گیر ر ابه نمایش گذاشته است.
۲۵۸۰ فقره پرونده قضایی در شاهرود به صلح و سازش انجامید
این مقام مسئول همچنین با اشاره به افزایش میزان صلح و سازش در پرونده های قضایی، بیان داشت: در سال گذشته دو هزار و ۵۸۰فقره صلح و سازش در میان پرونده های ورودی به دستگاه قضای شهرستان شاهرود رخ داده است که این میزان ۲۵.۶درصد از کل پرونده های شهرستان است
اکبریان ادامه داد: البته باید اذعان داشت هنوز به میزان مطلوب در بحث سازش ها نرسیده ایم اما آمار کنونی نیز جای امیدواری دارد.
وی از کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها در داگستری شاهرود خبر داد و افزود: در سال گذشته زمان رسیدگی به پرونده های دادگستری از ۱۱۹روز به ۱۱۰روز کاهش یافته است.
ارشاد قضایی نهادی جدیدالتاسیس در دادگستری شاهرود
مقام عالی دستگاه قضا در شهرستان شاهرود همچنین با اشاره به راه اندازی نهاد ارشاد قضایی در این اداره، گفت: این نهاد همزمان با سراسر کشور و در راستای رفع شبهات و مشاوره ارباب رجوع و مراجعان به دستگاه قضا از اوایل سال گذشته راه اندازی شده است.
اکبریان تعداد مراجعان به این بخش را هفت هزار نفر اعلام و بیان داشت: در واقع بخش مشاوره یا ارشاد قضایی می تواند به مراجعان در امر تشکیل پرونده و مراحل قانونی راهنمایی های مفیدی برساند که حجم هفت هزار نفری مراجعان به این نهاد نشان دهنده عملکرد قابل قبول آن بوده است.
وی ادامه داد: ملاقات های حضوری، پاسخ کتبی به بیش از ۲۵۰ درخواست مردمی، قرار دادن فرم نظر سنجی، برگزاری دوره های آموزشی برای ضابطان دولتی مانند ماموران محیط زیست و ...، برگزاری دوره های آموزشی برای وکلا و قضات در راستای اشاعه فرهنگ بخشش و صلح و ... از اقدامات جانبی دادگستری شاهرود در زمینه تکریم ارباب رجوع بوده است.
تذکر لسانی نخستین اقدام در برخورد با بدحجابی
رئیس دادگستری شاهرود در پاسخ به سوالی با موضوع برخورد با بدحجابی در سطح جامعه، ابراز داشت: در برخورد با بدحجابی با دو مقوله تکلیف شرعی و تکلیف اجتماعی روبرو هستیم لذا از بابت تکلیف اجتماعی دادگستری شاهرود اصل را بر تذکر لسانی می گذارد.
اکبریان با اشاره به برخورد با بدحجابانی که قصد دهن کجی به نظام را دارند، گفت: اما دستگاه قضا در جایی که افراد مصرانه نسبت به انجام تخلف یا دهن کجی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارند، قطعا برخرود قاطعانه صورت می دهد اما تا کنون دادگستری شاهرود آماری از برخرورد با بدحجابان منتشر نکرده و نخواهد کرد
وی افزود: دادگستری مجری قانون است و برخورد با پدیده هایی مانند بد حجابی را از مطب های پزشکان، مغازه های آرایشی بهداشتی و پوشاک، اماکن تجاری و ... از طریق اطلاع رسانی و اشاعه فرهنگ آگاهی رسانی آغاز کرده است.
تشریح برنامه های هفته قوه قضائیه در شاهرود
مقام عالی دستگاه قضا در شهرستان شاهرود همچنین در تشریح برنامه های هفته قوه قضائیه در این شهرستان، گفت: دیدار با امام جمعه نخستین برنامه هفته قوه قضائیه بود که در نخستین روز از مرداد ماه انجام پذیرفت.
اکبریان همچنین بیان داشت: کنفرانس مطبوعاتی و دیدار با خانواده های شهدای دستگاه قضا، شهیدان والامقام اکبری و میری همچنین حضور در مسجد جواد الائمه پس از آئین افطار برای دیدار مردمی از برنامه های روز دوم هفته قوه قضائیه است.
وی ادامه داد: دیدار مردمی و چهره به چهره با مردم در محل دادگستری شاهرود و همچنین بازدید از زندان این شهر در کنار عطر افشانی گلزار شهدا از جمله برنامه های روزهای سوم و چهارم هفته قوه قضائیه در شاهرود خواهد بود.
رئیس دادگستری شاهرود در تشریح سایر برنامه های این هفته، گفت: همایش بزرگداشت شهدا و کارکنان دستگاه قضا، بیان گزارش کار یکساله دستگاه قضا پیش از خطبه های نماز جمعه و بزرگداشت شهدای هفتم تیرماه در مسجد مصلی با حضور امام جمعه موقت شاهرود از جمله برنامه های روزهای پایانی هفته قوه قضائیه و بزرگداشت مقام شامخ دکتر شهید بهشتی و ۷۲تن از یارانشان است.
کاهش اطاله دادرسی از اقدامات مثبت دادسرای عمومی و انقلاب شاهرود بوده است
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود نیز در این نشست با بیان اینکه کاهش اطاله دادرسی از جمله اقدامت مثبت در دستگاه قضا بوده است، گفت: اطاله دارسی در پرونده های ورودی یا ارجاء شده به دادستانی شاهرود به میزان ۴۴.۵ درصد کاهش یافته که این نشان دهنده افزایش کمیت رسیدگی به پرونده ها در سال گذشته است.
حسین رجبی با تاکید بر افزایش سطح کیفی رسیدگی به پرونده های قضایی، گفت: تعداد پرونده های کیفری شهرستان شاهرود در سال۹۳، هفت هزار و ۱۶ مورد بوده است لذا از این میزان به هشت هزار و ۵۶۳مورد رسیدگی شده است که این امر نشان دهنده افزایش ۳.۵ درصدی در رسیدگی به پرونده های کیفری دارد.
وی همچنین افزود: نگاهی به این آمار نشان می دهد که عملکرد دستگاه قضا در شهرستان شاهرود بیش از تعداد ورودی های پرونده در بخش های کیفری بوده است به نحوی که در مدت مشابه سال۹۲، تعداد پرونده های میفری شهرستان، هشت هزار و ۴۱۶مورد و تعداد پرونده های خروجی هشت هزار و ۱۳۰پرونده بوده است.
سرقت بالاترین فراوانی را در بین جرایم شهرستان شاهرود دارد
این مقام مسئول همچنین با اشاره به اجرای احکام کیفری در شهرستان شاهرود، گفت: در سال۹۲، تعداد پرونده های مجازات کیفری در شاهرود سه هزار و ۵۸۴ مورد بوده است که از این بین سه هزار و ۱۳۰مورد خروجی را شاهد بوده ایم لذا در سال جاری از سه هزار و ۴۰۳مورد پرونده، به سه هزار و ۵۱۲حکم کیفری اجرا شده است.
رجبی با بیان اینکه آمار نشان دهنده افزایش چشم گیر اجرای رسیدگی به احکام کیفری است، بیان داشت: نگاهی به تنوع جرایم در شهرستان نشان دهنده این مهم است که جرایم سرقت تعزیری، ضرب و جرح، توهین به اشخاص معمولی، مواد مخدر، خیانت در امانت، کلاه برداری، نفقه، تصادفات و صدمه غیر عمد، تهدید و جعل به ترتیب بیشترین فراوانی را بین جرایم دارند که دستگاه قضا با جدیت نسبت به رسیدگی به آنها اقدام کرده است.
وی ادامه داد: بیکاری، فقر مالی، عدم توجه به منبع درآمد سرپرستان خانوار، عدم توجه به آموزه های دینی، عدم کنترل خشم و احساسات، عدم نظارت بر بنگاه های املاک و خودرو، عدم توجه به متون قرار دادها، معاملات رفاقتی، وقوع در مسیر ترانزیت مواد مخدر، شرایط محیطی، وفاقت های بی مورد، استفاده غیر صحیح از رسانه های عمومی و دنیای مجازی و ... از عمده عوامل گرایش متخلفان در شهرستان شاهرود به انواع جرایم است.
بی توجهی خانواده ها عمده دلیل ارتکاب جرایم است
مدعی العموم شهرستان شاهرود در رابطه با پیشگیری از وقوع این جرایم، توضیح داد: حضور در مساجد توسط مسئولان دستگاه قضا و توضیح دادن جرایم، تخلفات، سیر رسیدگی به تخلفات برای آگاهی رسانی به مردم، حضور در دبیرستان های سطح شهر و توضیح عواملی چون جنگ نرم، اعتیاد و ... از جمله اقداماتی است که مسئولان دادگستری شاهرود در زمینه فرهنگ سازی پیشگیری از جرایم در دستور کار قرار داده اند.
رجبی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بی توجهی خانواده ها بیشترین تاثیر را در ارتکاب جرایم دارد که این وظیفه نهاد های فرهنگ ساز جامعه مانند رسانه ها، اداره ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و ... است که در آگاهی رسانی به مردم در کنار دستگاه قضا، اقدامات موثری را در پیش بگیرند.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر با موضوع مسکن مهر شاهرود، گفت: همانطور که همگان می دانند، مسکن مهر ارتباطی به مدعی العموم ندارد اما به واسطه درخواست مسئولان و شورای تامین شهرستان، دادستانی به این پرونده وارد شده است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شاهرود درباره این پرونده توضیح داد: در راستای حل این مشکل جلسات متعددی با مسئولان مسکن و شهرسازی شاهرود و استان برگزار شده است لذا مردم می بایست اندکی صبر داشته باشند تا مشکلات رفع شود چرا که هم اکنون تیمی متشکل از سه نفر کارشناس در حال ساختار شکست ساختمان ها یا برآورد میزان درصد پیشرفت فیزیکی آنها هستند پس تا پایان این ارزیابی ها می بایست منتظر ماند.
وی افزود: پس از اعلام نظر این کارشناسان و پس از توافق با پیمانکار این پروژه قرار به پرداخت های مردمی به اندازه پیشرفت فیزیکی و انتقال از پیمانکار به خود مردم، برای تکمیل ساختان ها است
رجبی با اشاره به عزم جدی دستگاه قضای شهرستان در مبارزه به زمین خواری نیز گفت: برخورد با زمین خواران با شدت و قاطعیت در دستور کار دستگاه قضا در شهرستان شاهرود قرار دارد و اراده ی محکمی در پشت ان وجود دارد.
۷۰درصد جمعیت زندانیان شهرستان شاهرود جوان هستند
رئیس اداره زندان ها و اقدامات تامینی، تربیتی قوه قضائیه شهرستان شاهرود نیز در خلال این نشست، با اشاره به اینکه ۷۰درصد جمعیت زندانیان شهرستان، جوان هستند، گفت: متاسفانه این قشر بین۱۸تا ۳۶سال هستند و بهترین سال های عمر خود را به بطالت می گذرانند.
علی کهربایی همچنین ۱.۵درصد از زندانیان را ۱۸ساله خواند و بیان داشت: ۲۱درصد از زندانیان ساکن در زندان شاهرود بالای ۳۶سال سن دارند.
وی افزود: همچنین گفتنی است در زندان شاهرود، ۸۰درصد افراد بومی هستند و ۲۰درصد مابقی از شهرستان های دیگر تنها به علت قاچاق مواد مخدر در زندان به سر می برند همچنین فراوانی جرایم در این مکان بعد از مواد مخدر و سرقت، جرایمی نظیر ضرب و جرح، آدم ربایی و تهدید است.
۱۲درصد از زندانیان مجدد به زندان باز می گردند
رئیس زندان شاهرود با اشاره به اینکه ۱۲درصد از زندانیان مجدد به این مکان باز می گردند، گفت: این آمار نسبت به میانگین کشوری در سطح مطلوبی قرار دارد همچنین باید اذعان داشت که میزان کل زندانیان شهرستان در قیاس به سایر نقاط کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است.
کهربایی با بیان اینکه بعضا یکی از زندان های شهرستان های دیگر به اندازه تمامی زندانی های استان سمنان، مجرم دارند، بیان داشت: با اینکه تعداد زندانیان ما چندان زیاد نیست اما همین حد نیز برای شهری که در کلام مقام معظم رهبری، شهر معلمان دین و اخلاق است، زیبنده نیست.
وی ادامه داد: البته باید گفت سه اقدام اساسی در زندان شاهرود برای بحث اصلاح و تربیت انجام می شود، که این عوامل شامل بهینه سازی مدت زمان حبس برای زندانیان، آمادگی برای ورود به جامعه پس از گذران حبس و کاهش آماز بازگشت مجدد به زندان هستند.
کهربایی خاطرنشان کرد: در راستای اشاعه فرهنگ در داخل زندان شهرستان شاهرود ستاد کاهش آسیب در رفتارهای پرخطر منجر به جرم با هفت کمیته تاسیس شده است که از جمله کمیته های آن می توان به کمیته فرهنگی، اشاره کرد که این ستاد تا کنون اقدام به تربیت بیش از ۳۰حافظ قرآن از یک تا یازده جزء، برگزاری کلاس های فنی و حرفه ای مانند برق خودرو و ساختمان و مهارت های زندگی کرده است.
زیر ساخت ها و ابنیه مورد نیاز زندان شاهرود آماده نیست
رئیس اداره زندان و اقدامات تامینی، تربیتی قوه قضائیه در شهرستان شاهرود، با بیان اینکه متاسفانه زیر ساخت ها و ابنیه مورد نیاز زندان شاهرود هنوز آماده نیست، گفت: در سال ۸۷ انتقال زندان شاهرود از مرکز شهر به مکان حاضر، با فشار مسئولان و مردم و بدون وجود زیرساخت های مناسب در اسکان و حمل و نقل زندانیان صورت گرفته است
کهربایی با اشاره به عدم بهره برداری از برخی بخش های زندان شاهرود مانند سوله ورزشی، بیان داشت: هنوز متاسفانه بخش هایی از زندان شاهرود مانند سوله ورزشی ساخته نشده است و ما سال به سال بخش های جدیدی را به بهره برداری می رسانیم.
وی افزود: اما این روند برای مکانی که همچون نامش، شعار تامین و تربیت می دهد، چندان مناسب نیست چرا که سوله ورزشی برای مثال کوچکترین اقدامی است که می توان برای تربیت و یا نشاط زندانیان در شاهرود به کار گرفت.
اجرای طرح ضیافت برای نظارت بر بازار در شاهرود
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان شاهرود نیز در این نشست، با اشاره به اجرای طرح ضیافت در ماه مبارک رمضان، گفت: در این ماه نظارت بر بازارها به همکاری نهادهای دولتی مانند جهاد کشاورزی و صنایع و معادن انجام می شود و طی آن کسبه موظف هستند مرغ منجمد را به ازای هر کیلو پنج هزار و ۴۰۰تومان، گوشت قرمز را ۲۴هزار تومان و گوشت گاو یا گوساله را ۲۷هزار تومان به ازای هر کیلو گرم ارائه کنند.
علی اسلامی فر همچنین بیان داشت: قطعا با متخلفان عرضه مواد غذایی در ماه مبارک رمضان برخورد خواهد شد.
وی افزود: تعزیرات حکومتی در شهرستان شاهرود و طی سال۹۳، در مجوع دو هزار و ۸۵۰مورد پرونده را مورد رسیدگی قرار داده است که از این بین دو هزار و ۱۶۵مورد در بخش کالا و خدمات، ۶۰۰مورد در بخش بهداشت و ۸۵فقره در حوزه قاچاق کالا بوده اند و تنها هشت پرونده برای رسیدگی باقی مانده اند.
کاهش زمان رسیدگی به شکایات واصله به تعزیرات حکومتی در شاهرود
این مقام مسئول همچنین از کاهش زمان رسیدگی به شکایات واصله به تعزیرات حکومتی خبر داد و گفت: در بخش قاچاق کالا، مدت رسیدگی به پرونده ها از ۴۵ روز به ۲۰روز، در بخش بهداشت از ۲۰ به ۱۰روز و در بخش کالا و خدمات این زمین از ۲۵ به ۱۸روز کاهش یافته است
اسلامی فر همچنین با بیان اینکه به برخی شکایات ۲۴ساعته رسیدگی می شود، ابراز داشت: در وضعیت فعلی و با کار جهادی ماموران تعزیرات حکومتی هم اکنون به بسیاری از پرونده ها به صورت یکروزه رسیدگی می شود.
وی ادامه داد: عمده پرونده های قاچاق کالاو ارز در سال گذشته شامل میوه هایی مانند نارنگی و انبه، تلفن همراه و موتور سیکلت بوده است همچنین قاچاق ذغال گیاه حفاظت شده تاغ در بخش منابع طبیعی عمده پرونده های تعزیرات حکومتی در سال گذشته را شکل می دادند.
افزایش شکایات مردمی از اصناف در شاهرود
رئیس تعزیرات حکومتی شهرستان شاهرود با بیان اینکه شکایات مردمی از تخلفات اصناف افزایش یافته است، گفت: هم اکنون ۱۸۰پرونده دارای شاکی خصوصی در این اداره وجود دارد.
اسلامی فر ادامه داد: عمده دلیل افزایش شکایات مردمی از تخلفات اصناف این است که مردم به تازگی از حقوق شهروندی و خدماتی خود بیشتر آگاهی یافته اند لیکن در صورت مشاهده تخلف برعکس سال های گذشته، نسبت به طرح شکایات اقدام می کنند.
وی در خاتمه افزود: اداره تعزیرات حکومتی شهرستان شاهرود اصناف را مجبور به نصب کدپستی بالای درب ورودی مغازه ساخته است تا همشهریان بتوانند به راحتی تخلفات را از طریق سامانه ۳۰۰۰۹۶۵۱ و یا سامانه اینترنتی تعزیرات حکومتی بدون حضور شخصی، اعلام کنند.
گزارش از محمد حسین عابدی/ عکس از منصوره قلیچی
نظر شما