به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا، از پارلمان این کشور خواست تا با حمله هوایی به مواضع داعش در سوریه موافقت کند.
فالون قرار است در گزارش پیرامون عملیات هوایی بریتانیا علیه نیروهای داعش در عراق، از نمایندگان بخواهد با گسترش این عملیات به داخل خاک سوریه موافقت کنند.
مقامات دولتی تاکید دارند که پیشنهاد وزیر دفاع به معنی اقدام فوری در حمله به سوریه نیست بلکه هدف از آن ایجاد زمینه لازم برای تغییر تدریجی در نگرش نسبت به مداخله نظامی در جنگ علیه گروه داعش است.
از اواخر سپتامبر سال گذشته، نیروی هوایی بریتانیا به عنوان عضوی از ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا علیه گروه داعش، در عملیات هوایی در عراق مشارکت داشته اما برخلاف ایالات متحده و چند کشور دیگر عضو ائتلاف، از ورود به حریم هوایی سوریه خودداری ورزیده است. در همان ماه، هنگام مذاکره پارلمانی درباره پیوستن به این ائتلاف، دولت بریتانیا اعلام کرد که دولت عراق رسما با عملیات نظامی بریتانیا در آن کشور موافقت کرده است اما چنین مجوزی در مورد سوریه وجود ندارد.
طبق قوانین بریتانیا، دولت برای گسترش عملیات هوایی به خاک سوریه نیازی به کسب مجوز پارلمان ندارد اما وزیر دفاع گفته است که تصمیم نهایی در این زمینه را به مجلس محول میکند.
روز گذشته، مایکل فالون در مصاحبه با بیبیسی گفت که منع قانونی برای عملیات ما در سوریه وجود ندارد اما ما مصوبه پارلمان را هم در دست نداریم. لرد دانات، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش بریتانیا نیز گفته است که نیروهای داعش برای مرزهای بینالمللی موجود احترامی قایل نیستند.
موضوع حمله به مواضع گروه داعش در سوریه پس از آن مطرح میشود که در حمله مسلحانه به جهانگردان در تونس در هفته گذشته، 30 شهروند بریتانیایی جان خود را از دست دادند.این حمله سی و هشت کشته برجای گذاشت.
گفته میشود که سیف الدین رزقی، دانشجوی ٢٣ ساله و عامل این کشتار که توسط نیروهای دولتی تونس از پای درآمد، با داعش ارتباط داشت و مایکل فالون به نمایندگان مجلس عوام گفته است که به نظر میرسد این حمله در رقه، مرکز تشکیلات گروه داعش در داخل خاک سوریه، برنامه ریزی شده بود.
در صورت مطرح شدن درخواست وزیر دفاع در مورد عملیات نظامی در سوریه، این دومین باری است که دولت به رهبری دیوید کامرون، نخست وزیر، برای کسب مجوز حمله هوایی به سوریه به پارلمان مراجعه می کند.
در ماه اوت سال ٢٠١٣، کامرون موضوع همکاری با ایالات متحده برای آغاز عملیات هوایی علیه تاسیسات نظامی و نیروهای دولت بشار اسد در سوریه را در مجلس عوام مطرح کرد اما نمایندگان مجلس با این درخواست مخالفت کردند.
گفته میشود که بین حزب حاکم محافظه کار و حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت، در مورد مجوز پارلمانی برای عملیات هوایی علیه گروه داعش در سوریه مشورتهایی صورت گرفته هر چند نتیجه این مشورتها اعلام نشده است.
دولت محافظه کار دارای اکثریت لازم در پارلمان است اما برای مقابله با مخالفت احتمالی برخی از اعضای این حزب با پیشنهاد حمله هوایی در سوریه،خواسته است اطمینان یابد که حزب کارگر نمایندگان خود در پارلمان را ملزم نخواهد کرد به این پیشنهاد رای مخالف بدهند. در چنین صورتی، رای موافق دست کم تعدادی از نمایندگان حزب کارگر میتواند اطمینان دیوید کامرون از تصویب این پیشنهاد را افزایش دهد.
نظر شما