به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره ملی اسباب بازی که امروز دوازدهم مردادماه در حال برگزاری است، عصر حاضر را عصر «صنایع نرم» دانست و گفت: در این عصر صنایع زیرساختی و حرفههای سنگین همچون صنایع نظامی یا کسب و کارهای کارخانهای و معدنی جایگاه و نقش پیشین خود را ندارند و همچون گذشته به عنوان منابع اصلی ثروت و قدرت ملی شناخته نمی شوند، بلکه این صنایع کارگاهی سبک و مولفه های فرهنگی هستند که منبع نفوذ فرهنگ ها در عرصه بین الملل و سرچشمه نفوذ به قلب مردم در سراسر جهان به حساب می آیند. اگر زمانی کشورهای قدرتمند را با نشان ها و نشانه های خودرو یا لوگوهای صنایع سنگین می شناختند، حالا این شمایل های فرهنگی هستند که با کمترین هزینه فرهنگ یک کشور یا منطقه را در سطح بین المللی رواج می دهند.
به گفته مدیر عامل کانون پرورش فکری، امروز مجموعه دستگاه ها و نهادها متوجه حساسیت، اهمیت و تاثیر صنایع نرم شده اند و اکنون در کشور ما نیز جایگاه پر اهمیت صنایع فرهنگی کودک و نوجوان از جمله صنعت اسباب بازی و سرگرمی به خوبی شناخته شده و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر مقوله فرهنگ و پیوست فرهنگی بارزترین نشانه اهمیت این صنایع در سیاستهای کلی کشور است.
حاجیان زاده به نقش اقتصادی صنایع فرهنگی اشاره و بیان کرد: گردش مالی چند هزار میلیارد دلاری این دسته از صنایع نشانه ای است که باید آن را جدی گرفت، بنابراین شایسته است هم برای ترویج فرهنگ غنی خود و هم برای بهرهمندی از امکانات داخلی و بین المللی در این عرصه، جایگاه کشورمان را در زمینه تولید و ارائه صنایع فرهنگی مستحکم کنیم به ویژه که این فضا از مناسبترین فضاها برای ظهور و بروز فرهنگ کشورمان در عرصه های جهانی است. اگر ظرفیت های عظیم مغفول مانده و مزیتهای فرهنگ غنی و ریشهدار ایرانی – اسلامی با ظرافت و هوشمندی در قالب صنایع فرهنگی و سرگرمی برای کودک و نوجوان ریخته شود ما به سهم قابل قبولی از این بازار گسترده دست پیدا میکنیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به سهم بالای استفاده روزانه بچه ها از محصولات کارگاه های فرهنگی اشاره کرد و افزود: کشور ما در شمار ده کشور ابتدایی نرخ استفاده روزانه کودکان و نوجوانان از کالاهای فرهنگی، نرخ میلیون استفاده از بازی های رایانه ای، ضریب نفوذ بالای ۷۰ درصد محصولات ویدیویی و سرانه بازی بیش از دو ساعت در روز برای کودکان و نوجوانان طبقه متوسط شهری در کشور، آینده ای امیدوار کننده برای صنعت سرگرمی پیش روی ما می نهد. گرچه بخش عمده ای از این بازار در دست بازیگران غیر رسمی و وارد کنندگان کالاهای فرهنگی ناشناس است و همه ما باید بکوشیم تا این فرصت درخشان بیش از این از دست نرود و با استفاده حداکثری از تمام ابزارهای موجود و مجهز شدن به آخرین فناوری ها به تعامل با این مخاطبان عظیم بپردازیم و در حد توان خود کودکان و نوجوانان را به مشتریان وفادار تبدیل کنیم.
حاجیان زاده به فعالیت های کانون پرورش فکری اشاره و بیان کرد: ما در کانون بر این باوریم که می توان در چارچوب ارزشها و آرمانهای متداول در اجتماع و در جهت راهبردهای کلان جمهوری اسلامی محصولاتی مفید و جذاب خلق کرد و به دست مخاطب رساند و برای موفقیت در این عرصه لازم است همه فعالان کودک و نوجوان از جمله دست اندرکاران حوزه اسباب بازی و تولید محصولات فرهنگی با هم متحد شوند و به نوآوری در زمینه ساخت محصولات فرهنگی بپردازند. ما باید نگاه خود به کودک و مفهوم کودکی را متحول کنیم.
مدیر عامل کانون پرورش فکری به ضرورت بازنگری در تعریف کودک و دوران کودکی اشاره و بیان کرد: ما باید کودک امروز را بشناسیم تا بتوانیم به سمت طراحی، تولید و عرضه محصولاتی هماهنگ با نیازهای او روآوریم. کانون پرورش فکری در این حوزه نقشی حمایتی و ترویجی بر عهده دارد و بر آن است با برنامه ریزی درست این نقش را به خوبی انجام دهد و به یک پیوست فرهنگی جامع دست پیدا کند.
حاجیان زاده با اشاره به اینکه کودک امروز از نخستین روزهای زندگی استفاده از ابزارهای دیجیتال و هوشمند را تجربه می کند، گفت: ما نمی توانیم چشم بر این واقعیت ببندیم چراکه نادیده گرفتن این مسئله وضعیتی را ایجاد کرده که امروز شاهد آن هستیم. بنابر بررسی های انجام شده کمتر از ده درصد از استفاده روزانه کودکان و نوجوانان کشورمان از ابزارهای دیجیتال چون موبایل ها و تبلت ها به محصولات داخلی اختصاص دارد. پس ما باید این واقعیت را به رسمیت بشناسیم و خود را برای جبران فرصت های از دست رفته آماده کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: حمایت از محصولات هوشمند ایرانی که هم از استانداردهای هنری و کیفی لازم برخوردارند و هم با معیارها و ارزشهای امروز جامعه هماهنگ هستند، یکی از راههایی است که می توان از طریق آن سهم محصولات ایرانی را در زندگی کودکان و نوجوانان افزایش داد.
نظر شما