۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۸:۱۱

قدرت رقابت در بازارهای جهانی مستلزم تولیدات برپایه فناوری نو است

قدرت رقابت در بازارهای جهانی مستلزم تولیدات برپایه فناوری نو است

کرمانشاه- مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه، بر ضرورت تولید محصولات مبتنی بر فناوری های نو تاکید کرد و قدرت حضور و رقابت در بازارهای جهانی را مستلزم تولید این محصولات دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مسیب قبادیان بعد از ظهر یکشنبه در نشست مشترک پارک های علم و فناوری و ادارات کل  ارتباطات و فناوری اطلاعات استانهای کرمانشاه، کردستان و ایلام که به میزبانی پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار شد به سیر تحول در حوزه ارتباطات از زمان ورود اینترنت اشاره کرد و گفت: امروز انقلاب دوم دیجیتال با عنوان «اینترنت اشیا» دردنیا در حال شکل گیری است و بحث اینترنت برای همه چیز مطرح است.

وی تاکید کرد: با توجه به این انقلاب در حوزه ارتباطات و کنترل باید بتوانیم زیرساخت های لازم بر بسترهای ارتباطی را برای کنترل از راه دور داشته باشیم.

در افق ۲۰۲۰ پنج تا ۱۰ تریلیون وسیله با اینترنت قابل کنترل است

مدیرعامل مخابرات استان کرمانشاه تصریح کرد: هم اکنون تعداد کمی از اشیا در حد چند میلیون در دنیا به وسیله اینترنت کنترل می‌شوند اما در افق ۲۰۲۰  پنج تا ۱۰ تریلیون شی در دنیا از طریق اینترنت قابل استفاده  و کنترل است.

وی افزود: در افق ۲۰۲۰ حتی کفش و لباسهایمان نیز از طریق اینترنت قابل استفاده و کنترل است و اگر این استراتژی در تولید محصولات لحاظ نشود، در آینده امکان رقابت در بازارهای جهانی را از دست می دهیم.

قبادیان گفت: در این زمان تمام  خدمات بانکی، درمانی، آموزشی و سلامت از طریق اینترنت و به صورت همراه قابل دسترس خواهد بود.

وی تصریح کرد: در افق ۲۰۲۰ و دسترسی به خدمات از طریق موبایل و به صورت همراه و  هم چنین کنترل اشیا ازهمین طریق، همه صنایع و تولیدات  دنیا را متحول می کند و این موضوع ضرورت داشتن برنامه برای حضور در بازارهای جهانی را می رساند، چرا که اگر مبتنی بر برنامه و این رشد تکنولوژی حرکت نکنیم و محصولات متناسب با این فناوری را تولید نکنیم، قدرت رقابت در بازارهای جهانی را از دست می دهیم.

در افق ۲۰۲۰ تنها ۵ درصد ثروت متعلق به شرکت های اپراتور است

مدیرعامل مخابرات استان کرمانشاه  گفت: در اقتصادی با این وصف، تنها ۵ درصد ثروت متعلق به شرکت‌های اپراتور اینترنت است  و بیش از ۸۰ درصد ثروت در اختیار کسانی خواهد بود که خلاقیت لازم را برای استفاده از شرایط موجود در ارائه خدمات دارند، لذا این عدد بزرگ نشان دهنده یک فرصت خوب سرمایه‌ گذاری بوده  که شرکت ‌ها و واحدهای فناور باید به آن توجه داشته باشند.

وی استفاده از اینترنت اشیا را مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم مخابراتی دانست و گفت: براین اساس نسل پنجم تلفن همراه طراحی شده و  در مرحله استاندارد سازی است.

قبادیان افزود: این نسل از تلفن همراه در سال ۲۰۱۸ آزمایش و در سال ۲۰۲۰ تجاری سازی می شود و قرار است کشور کره در المپیک ۲۰۱۸ این نسل از تلفن همراه را فعال کند.

وی هم چینین از فعالسازی این نسل توسط کشور ژاپن در المپیک ۲۰۲۰ خبرداد و گفت: این نسل از تلفن همراه صنعت گوشی های هوشمند را نیز متحول می کند و یک فیلم HD با هشت گیگابایت حجم در ۶ ثانیه قابل دانلود است.

مدیرعامل شرکت مخابرات تاکید و خاطرنشان کرد: بستر شرکت های تولید کننده محصولات باید به سمت تولید محصولاتی مبتنی بر این فناوری حرکت کنند تا در افق ۲۰۲۰ فرصت رقابت و ارائه محصولات خود در بازارهای جهانی را از دست ندهند.

استان مجازی مکمل دولت الکترونیک است

در ادامه  مدیر تیم پژوهشی برنامه استان مجازی کرمانشاه نیز به زیرساخت های موجود در استان چون وجود ارتباط الکترونیک در ۸۵۰ دستگاه اجرایی استان به عنوان زمینه های انتخاب استان کرمانشاه به عنوان استان مجازی اشاره کرد و گفت: وجود زیرساخت مهم نیروی انسانی و تلاش بی‌ وقفه مسئولان از دیگر دلایل اجرای برنامه استان مجازی در کرمانشاه است.

فرهاد مردوخی استان مجازی را مکمل دولت الکترونیک دانست و گفت: در استان مجازی  علاوه بر ارائه خدمات و برنامه‌ برای بخش دولتی از بخش خصوصی نیز حمایت می شود و برنامه هایی نیز برای بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.

وی افزود:  برای اجرایی شدن قوانین و ضوابط لازم استان مجازی در استان کرمانشاه، روش نظام ‌مندی را در نظر داریم و در این طرح دولت شرایط لازم را برای سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی فراهم می ‌کند.

مدیر تیم پژوهشی برنامه استان مجازی کرمانشاه تصریح کرد: در طرح استان مجازی  تمام برنامه‌ها به‌ صورت تراکنشی انجام می‌ شود و خدمات در فضای مجازی، به آسانی در اختیار افراد قرار خواهد گرفت.

هشت کمیته فعال در برنامه استان مجازی تشکیل شده است

وی گفت: هم اکنون هشت کمیته فعال در برنامه استان مجازی کرما نشاه وجود دارد که سه کمیته آن از قبل وجود داشته و پنج کمیته نیز در برنامه استان مجازی فعال شده است و  تاکنون ۱۵ جلسه با حضور اعضای این کمیته‌ها تشکیل شده و برنامه ‌های آن نیز به ‌خوبی پیش رفته است.

مردوخی گفت: به دلیل محدودیت اعتبارات دولتی برای سرمایه گذاری در طرح استان مجازی از روش BOT استفاده کردیم و طی این روش  دولت بخش خصوصی را حمایت کند تا برای سرمایه‌ گذاری پای کار بیاید.

ضرورت توجه به تولیدات شرکت های دانش بنیان

در ادامه رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز داشتن دید جهانی را یک اولویت برای تولید محصولات دانش بنیان دانست و گفت: باید محصولات قابل رقابت تولید کنیم که لازمه تحقق آن توجه به ظرفیت های خودمان و داشتن اعتماد به نفس در این زمینه است.

خالد سعیدی با انتقاد از دست کم گرفتن شرکت های دانش بنیان گفت: برای اینکه ما را قبول کنند باید ابتدا ما خودمان را قبول داشته باشیم و دست در دست هم مشکلاتمان را حل کنیم و تحقق آن  مستلزم این است که یک شبکه از شرکت‌ های دانش ‌بنیان تشکیل شود تا بتوانند با کمک هم ذره ذره قدم بردارند و پیش بروند.

خروج ۵۰۰ میلیون دلار ارز در سال برای واردات تسبیح

وی تاکید کرد:  شرکت‌های دانش ‌بنیان باید قوی شوند و برای ایجاد یک بازار منطقه‌ ای تلاش کنند.

رئیس پارک علم و فناوری کردستان با انتقاد از اینکه از محصولات شرکت های دانش بنیان استفاده نمی شود گفت: ما سالانه ۵۰۰ هزار دلار را صرف واردات تسبیح به کشور می کنیم و این موضوع سوالی را پیش می آورد که آیا ما توان تولید این محصولات را با فناوری هایتک نداریم که سالی ۵۰۰ میلیون دلار را صرف واردات آن می کنیم!؟

کد خبر 2899689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha