به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای اداری استان کرمانشاه شامگاه سه شنبه با حضور ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد.
داوود یاوری مدیر کل تعاون استان کرمانشاه در این جلسه یکی از چالش های اجتماعی و اقتصادی کشور و به تبع آن استان کرمانشاه را معضل بیکاری دانست و گفت: براساس آمار استان کرمانشاه نرخ بیکاری بالایی را در پاییز سال گذشته تجربه کرد اما با تاکیدات مدیریت ارشد استان این نرخ در بهار امسال یک درصد کاهش و به ۱۳ و ۷ دهم درصد رسید.
وی به ارتقا جایگاه استان از نظر بیکاری و ۶ پله صعود در این زمینه اشاره کرد و به برخی از اقدامات انجام شده برای کاهش این نرخ در استان پرداخت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، تهیه دستورالعمل گردش کار و ظایف فرمانداران، بخشداران و دهیاران در کمیته اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان، بخش و روستا و تصویب آن در شورای برنامه ریزی را از جمله این اقدامات دانست که طی آن همزمان با برگزاری جلسات کارگروه اشتغال استان جلساتی در شهرستان ها برگزار و اقدامات صورت گرفته در این زمینه در بخش های مذکور رصد می شود.
وی تشکیل شورای مهارت استان را اقدام دیگر در راستای برون رفت از معضل بیکاری استان برشمرد و آن را در راستای تحقق شعار «هر ایرانی یک مهارت» دانست و گفت: با توجه به ضرورت برنامه ریزی برای توسعه منابع انسانی مورد نیاز طرح های توسعه استان، افزایش بهره وری نیروی کار و آموزش مهارت های شغلی به جوانان و اثربخشی و کارایی آموزش های مهارتی که منجر به ایجاد شغل و تولید ثروت می شود و هم چنین تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه، شورای مهارت در قالب کمیته ای در ذیل کارگروه اشتغال وسرمایه گذاری استان تشکیل شد.
یاوری به راه اندازی و فعال کردن کمیته اقتصاد اشتغال مجازی استان به عنوان دیگر اقدام صورت گرفته در حوزه اشتغال استان اشاره کرد که ریاست آن به عهده معاونت توسعه منابع انسانی استانداری بوده و دستگاه های اجرایی استان نیز در آن عضو هستند.
مطالعات طرح تکاپو در کرمانشاه انجام شده است
وی از انجام مطالعات اولیه طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار «تکاپو» در استان خبرداد و گفت: خوشبختانه نیمه دوم سال ۹۳ مطالعات اولیه این موضوع توسط گروه اعزامی با تعامل و همراهی بسیار خوب و موثر مجموعه استانداری و دستگاه های اجرایی استان، توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به اتمام رسد و پس از تامین اعتبار توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و انعقاد تفاهم نامه با استانداری کرمانشاه عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، از اجرای طرح تامین مالی خرد با رویکرد پیوندی به عنوان دیگر اقدام انجام شده در حوزه اشتغال یاد کرد و گفت: با مشارکت ادره کل بهزیستی استان، بانک کشاورزی و موسسه بین المللی خدمات مالی خرد(تاک) این طرح در تعداد از روستاهای استان اجرا شد که طی آن تسهیلاتی برای کمک به بهبود معیشت اقشار کم درآمد و آسیب پذیر پرداخت شد که ابزاری برای توانمندسازی، ایجاد و توسعه کسب و کار خرد و کمک به فقر زدایی و بهبود معیشت آنها با تشکیل گروه های خودیار بوده که در واقع فرآیندی تقاضا محور و در راستای رونق اقتصادی استان است.
یاوری از ایجاد مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی در استان به منظور توسعه فعالیت های کارآفرینانه و ایجاد ارتباط منطقی پایدار با واحدهای اقتصادی و تولیدی خبرداد و گفت: در اواخر سال ۹۳ و ابتدای امسال این مراکز در رشته های مختلف از سه مرکز به ۹ مرکز افزایش یافته است.
وی از انعقاد تفاهم نامه سه جانبه و دو جانبه با ادرات کل بنیاد شهید، کمیته امداد امام خمینی (ره) استان، اداره کل زندانها و... به منظور اولویت در بکار گماری و پرداخت تسهیلات با اولویت ویژه در صورت تصویب در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان به معرفی شدگان ادارت مذکور به عنوان دیگر اقدام صورت گرفته در حوزه اشتغال استان خبرداد.
۱۰۴ درصد سند توسعه اشتغال کرمانشاه درسال ۹۳ محقق شده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای سند توسعه اشتغال استان نیز در سال ۹۳ با هدف گذاری ۲۴ هزار فرصت شغلی در استان خبرداد و براساس آخرین آمار و ثبت اشتغال ایجادی در سامانه ملی و رصد تعداد ۲۴ هزار و ۹۶۴ نفر معادل ۱۰۴ درصد تعهد استان اشتغال ایجاد شده و برای امسال نیز ۳۳ هزار و ۴۱۲ نفر تعهد اشتغال در نظر گرفته شده است.
وی، جذب و تعیین تکلیف تسهیلات خط اعتباری از محل سفر مقام معظم رهبری به استان به میزان هفت هزار میلیارد ریال، تشکیل جلسه کمیته راهبردی سند اشتغال استان و تشکیل اتاق فکر اشتغال و کارآفرینی را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال استان برشمرد.
یاوری به بیان برخی از اقدامات حوزه کار نیز اشاره کرد و «پیگیری بحث برون سپاری ابلاغ اوراق دعوا(موضوع ماده ۵۰ آیین دادرسی کار) در جهت کاهش هزینه های جاری، استفاده بهینه از نیروی کاری که در این زمینه فعالیت دارد و اجرای اصل سرعت مندرج در آیین دادرسی کار»، اقدامات و پیگیری های مستمر برای رفع مشکلات واحدهای مشکل دار و بحرانی و انتقال و انعکاس به موقع معضلات پیش روی آنان به مبادی ذیربط و حضور مستمر در جلسات کمیسیون امنیتی کارگری در جهت رفع معضلات و مشکلات مربوط به واحدهای کارگری را از جمله اقدامات این حوزه برشمرد.
وی تصریح کرد: استان کرمانشاه کمترین اعتراض کارگری را در دو سال اخیر داشته است و کمترین جلسات کمیسیون امنیتی کارگری را نیز داشته ایم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، از حمایت این اداره کل از دو هزار و ۷۴۷ نفر از بیمه شدگانی که بدون میل و اراده بیکار شده اند خبرداد که تحت پوشش مقرری بیمه بیکاری قرار گرفته اند.
وی از بازرسی های مستمر این اداره کل بر واحدهای مختلف کاری خبرداد.
حمایت از تعاونی های دچار بحران و رکود
یاوری به برخی از اقدامات در حوزه تعاون نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون دو هزار و ۳۳۶ تعاونی در استان کرمانشاه فعال است که با بیش از یک میلیون نفر عضو ۲۹ هزار نفر اشتغالزایی دارند و برنامه ما در حمایت از بخش تعاون، خروج تعاونی های بحران دار از رکود و فعال کردن آنهاست که در اینده نزدیک اعلام خواهیم کرد.
وی از انجام سه هزار و ۳۶۵ مورد نظارت بر تعاونی ها ی استان و هم چنین از برگزاری کارگاه آموزشی یک روزه با حضور مدیران برند سازی و توسعه بازار تعاونی ها غرب در استان کرمانشاه با هدف تقویت تعاونی ها خبرداد.
سهم هشت ساله کرمانشاه از دلار ۷ تومانی کجاست؟
در ادامه فتح الله حسینی، نماینده مردم قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب درمجلس نیز به برخی از مشکلات استان از جمله عقب ماندن از مسیر توسعه هم راستا با سایر استان های کشور اشاره کرد و گفت: در زمان جنگ و به دلیل جنگ استان کرمانشاه سهمی از دلارهای ۷ تومانی دولت نبرد و بعد از جنگ نیز این سهم نیز به ما داده نشد و سهم این هشت ساله ما کجاست؟
وی بر استفاده از ظرفیت نخبه ای استان کرمانشاه در مسئولیت های استانی و کشوری تاکید کرد و گفت: علی رغم اینکه استان کرمانشاه از نخبگان خوبی در بخش های مختلف برخوردار است با مشکل بیکاری مواجه بوده و این ضرورت توجه بیشتر مسئولان به این مسئله را می رساند.
حسینی در بخش دیگر از تصویب سند راهبردی رزمندگان برای پنج استان درگیر جنگ در دولت خبرداد و ضمن تشکر از وزیر کار برای کمک در تصویب این سند، خواستار عملیاتی کردن آن در اولین فرصت شد.
افزایش سن بکارگیری در استان کرمانشاه
درادامه نعمت الله منوچهری، نماینده مردم اورامانات در مجلس نیز بر ایجاد ظرفیت های اشتغال در استان کرمانشاه تاکید کرد و خواستار افزایش سن به کارگیری در استان کرمانشاه شد که فرصت حضر در عرصه کار از جوانان کرمانشاهی گرفته نشود.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن عملیات احداث پالایشگاه اناهیتا از نیروهای بومی استان استفاده شود.
منوچهری، خواستار ساماندهی مرزهای اورامانات از جمله شخ صله، شوشمی، تیله کو، دروهه و بازگشایی مرز دورهه در جوانرود شد.
وی هم چنین خواستار نظارت بر تعاونی های مرزی در مناطق مرزی اورامانات شد.
نظر شما