به گزارش خبرگزاری مهر، یدالله مشهور، مسئول امور مؤسسات قرآن و عترت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با اشاره به فعالیتهای این واحد در نیمه نخست سال جاری، تصریح کرد: با گسترش و توسعه برنامههای اتحادیه و تشکیل دفاتر منطقهای و سپس اتحادیههای استانی و وقوف و آگاهی مؤسسات به اهداف، سیاستها و برنامههای اتحادیه در حمایت و ساماندهی امور مؤسسات، تعداد زیادی از مؤسسات از گوشه و کنار کشور به عضویت اتحادیه درآمدند. تاکنون قریب به ۶۰۰ موسسه عضو اتحادیه هستند که پروانه عضویت نیز برای آنها صادر شده است.
صدور گواهی عضویت برای ۳۰۰ موسسه قرآنی
مشهور تصریح کرد: در سال ۱۳۹۴ طی بحث و بررسیهای فراوان در اتحادیه، مقرر شد، پروانههای عضویت مؤسسات با فرمت جدید و بهصورت عکسدار برای مؤسسات صادر شود که تا شهریورماه جاری، برای ۳۰۰ موسسه قرآن و عترت پروانه جدید صادرشده است. صدور پروانه برای بقیه مؤسسات نیز ادامه دارد.
مسئول واحد امور مؤسسات قرآن و عترت اتحادیه در ادامه خاطرنشان کرد: از مؤسساتی که تاکنون پروانه جدید دریافت نکردهاند، درخواست میشود، در اسرع وقت مدارک لازم و بهویژه عکس مدیرعامل موسسه را از طریق ایمیل امور مؤسسات، (etghan۹۳@gmail.com) ارسال نمایند تا پروسه صدور گواهی عضویت برای آنها هرچه سریعتر به اتمام برسد.
عضویت ۶۹ موسسه در اتحادیه
این کارشناس قرآنی افزود: در راستای پذیرش عضویت جدید در ششماهه اول سال ۹۴، مدارک ۹۱ موسسه برای تصویب عضویت به هیئتمدیره اتحادیه ارائهشده که ۶۹ عضویت موسسهای که مدارک آنها بینقص بود، به تصویب رسید. چنانچه مؤسسات متقاضی عضویت نسبت به تکمیل پرونده خود اقدام کنند و مدارک خواستهشده را ارائه نمایند، امیدواریم به عضویت سایر متقاضیان نیز رسیدگی شود.
وی با اشاره به چگونگی تصویب عضویت مؤسسات در اتحادیه گفت: بهزودی مراحل پذیرش عضو جدید در اتحادیه از طریق سامانه اتحادیه صورت خواهد گرفت، با انجام این فرآیند زمانی پذیرش عضویت صورت میگیرد که موسسه متقاضی کلیه مدارک خود را ارسال کرده و تأیید گرفته باشند و پس از طی این مرحله، مدارک متقاضیان به جلسه هیئتمدیره ارائه میشود و پس از تأیید و تصویب توسط هیئتمدیره، پروانه عضویت صادر و در اختیار مؤسسات عضو شده قرار خواهد گرفت.
مسئول امور مؤسسات قرآن و عترت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در ادامه مدارک موردنیاز برای عضویت مؤسسات در اتحادیه را تشریح و تصریح کرد: اساسنامه ممهور به مهر ارشاد اسلامی، نامه موافقت اصولی یا مجوز فعالیت ارشاد اسلامی، نامه اداره ثبت شرکتها مبنی بر ثبت موسسه در اداره ثبت شرکتها، روزنامه رسمی که در آن ارکان (اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل و...) درجشده باشد، گزارش عملکرد مکتوب و مصور از فعالیتهای حداقل دوساله موسسه، عکس جدید و فتوکپی شناسنامه مدیرعامل ازجمله مدارک موردنیاز برای بررسی درخواست عضویت در اتحادیه است.
وی تصریح کرد: تلاش اتحادیه همواره بر این بوده که از طرحها و برنامهها و فعالیتهای مؤسسات هم حمایت فکری و معنوی و هم حمایت مادی داشته باشد، خوشبختانه پیگیریهای مسئولین اتحادیه در سال ۹۳ و ۹۴ منجر به اتفاقات خوبی شد و تأثیر آن در حمایتهای اتحادیه از مؤسسات کاملاً مشهود است، که به برخی از آنها بهطور اجمالی اشاره میشود.
پرداخت بیش از ۱۱ میلیارد ریال به ۴۶۶ موسسه قرآنی
مشهور با اشاره به پرداخت بودجههای حمایتی به مؤسسات قرآن و عترت کشور، تصریح کرد: ما در ماههای فروردین و اردیبهشت از کلیه مؤسسات عضو اتحادیه طی یک فراخوان درخواست کردیم فعالیتهایی را که قرار است در حوزه آموزش عمومی و تخصصی قرآن، دورههای تربیت مربی و معلم دروس قرآن در طول سال ۹۴ بهویژه در تابستان انجام دهند بر اساس فرمهای مشخصی که تنظیمشده و در اختیارشان قرار داده بودیم، تکمیل و ارسال نمایند، تا پس از بررسی و تأیید به ازای برنامهها به هر موسسه مبلغ ۲۴.۰۰۰.۰۰۰ ریال بهعنوان بخشی از هزینههای اجرا کمک میشود که ۲۲۶ موسسه دارای طرحهای آموزش قرآن و ۹۵ موسسه دورههای تربیت مربی، معلم و مدرس و ۱۴۵ موسسه هم بابت تجهیزات موردحمایت قرار گرفتند یعنی ۴۶۶ موسسه جمعاً تاکنون مبلغ ۱۱.۱۸۴.۰۰۰.۰۰۰ ریال در این بخش به مؤسسات پرداخت شده است.
این کارشناس قرآنی در ادامه گفت: برگزاری طرحهای ملی رحله (حفظ ۴ جزء قرآن کریم) در ۳۰ موسسه عضو و شعب موسسه بیت الاحزان حضرت زهرا (س) با پوشش ۱۰۰۰ نفر که بهطور شبانهروزی به مدت ۲ ماه در تابستان جاری برگزار شد و برای هزینههای آن مبلغ ۶.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال اختصاص یافت، همچنین طرح ملی تدبر در ۱۰ موسسه سطح کشور و با پوشش ۲۵۰ نفر به اجرا درآمد که برای اجرای این طرح هم مبلغ ۱.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال هزینه شده است. طرح ملی تقرب بهصورت مجازی با تعداد ۵۰۰ نفر مخاطب اجرا و برای اجرای آن حدود ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ اختصاص یافت.
وی با اشاره به وام قرضالحسنه فعالان قرآنی گفت: با توجه به هماهنگیهای اتحادیه با مسئولین بانک رسالت، شرایطی فراهم شد که به کلیه مؤسسات عضو مبلغ ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و برای نخبگان، فعالان و مدیران قرآنی که از طرف مؤسسات معرفیشدهاند، تا سقف مبلغ ۷۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال منظور شده که به تعداد زیادی از آنها پرداختشده است.
مسئول امور مؤسسات قرآن و عترت اتحادیه گفت: یکی دیگر از خدماتی ارائهشده به مؤسسات در نیمه نخست سال جاری، فراخوان طرحهای فاخر قرآنی مؤسسات است که تاکنون برای ۱۵۰ طرح قرآنی از مؤسسات وصولشده است، بهزودی این طرحها در کمیته ارزیابی مورد ارزیابی قرار میگیرند و در پنج طیف شامل طرحهای حوزه مدیریت قرآنی-طرح مای آموزش عمومی و تخصصی قرآن – طرحهای تحقیقی و پژوهشی قرآنی – طرحهای تبلیغی و ترویجی و طرحهای حوزه عترت دستهبندی میشوند.
وی در همین خصوص گفت: اتحادیه امیدوار است پس از ارزیابی و درجهبندی این طرح جهت اجرای آنها بر اساس اینکه طرحها قابلیت اجرا در حوزه ملی، استانی، شهرستان و منطقهای را دارا باشند، بودجهای در صورت تأمین، تخصیص دهد.
یدالله مشهور در پایان گفت: تلاشهایی در خصوص ادامه بیمه فعالان قرآنی توسط اتحادیه صورت گرفته که بسیاری از فعالان قرآنی بیمه شدهاند.
نظر شما