۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۵:۴۹

مدیرکل کتابخانه های استان قزوین:

کتابخانه‌های تخصصی در استان قزوین راه‌اندازی می‌شود

کتابخانه‌های تخصصی در استان قزوین راه‌اندازی می‌شود

قزوین- مدیرکل کتابخانه های استان قزوین گفت: افتتاح کتابخانه های تخصصی، تمرکز فعالیت های فرهنگی، معرفی کتب و آثار مکتوب قزوین و نشست های نقد و بررسی کتاب از برنامه های امسال کتابخانه های قزوین است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی ظهر شنبه در اولین جلسه انجمن کتابخانه های استان قزوین که ظهر شنبه در استانداری برگزار شد اظهارداشت: هیئت امنا، انجمن ها و دبیرخانه سه رکن اصلی امور کتابخانه هاست و با استفاده از ۱۰۳ نیروی کارشناس و متخصص با بهره گیری از۵۲ باب کتابخانه که ۲۲ باب آن مشارکتی و ۳۰ باب نهادی است زمینه کتاب خوانی در استان فراهم شده است.

وی بیان کرد: فضای کتابخانه های استان ۲۸ هزار متر مربع زیربنا با ۵۶ هزار نفر عضو است که با در اختیار داشتن ۸۲۶ هزار جلد کتاب در رده ۲۲ قرار داریم.

قزوین

مدیرکل کتابخانه های استان قزوین یادآورشد: هر چند سرانه عضویت در استان بالاست اما تعداد کتابخانه های استان کم است و برای رسیدن به میانگین استاندارد نیازمند احداث کتابخانه های جدید هستیم.

وی بیان کرد: در سند چشم انداز توسعه استان که بر اساس اسناد بالادستی تهیه شده در سال ۱۴۰۴ باید به ازای هر۱۰۰نفرجمعیت ۳۵ نفر عضو کتابخانه شوند که در حال حاضر این تعداد ۴.۷ نفر است.

رمضانی یادآورشد: سرانه زیربنا برای هر ۱۰۰ نفر در سند چشم انداز هشت متر خواهد شد که امروز ۲.۴ متر است و سرانه منابع هم برای هر۱۰۰ نفر ۴۰۰ جلد خواهد شد که امروز ۶۷ جلد است.

افزایش چهار میلیون جلد کتاب در سند چشم انداز به استان

وی گفت: در افق ۱۴۰۴ باید تعداد کتاب های استان به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار جلد افزایش یابد که تا آن زمان چهار میلیون کسری داریم و فضای کتابخانه ها نیز ۶۷ هزارمترمربع افزایش خواهد یافت و تعداد اعضا هم ۳۶۰ هزار نفر خواهد شد.

۲۶ میلیارد ریال بودجه کتابخانه های استان قزوین

رمضانی به برنامه های کوتاه مدت این اداره هم اشاره کرد و گفت: در برنامه های کوتاه مدت ایجاد بخش دیجیتال، کتابخانه تخصصی، زیباسازی و تجهیز کتابخانه های استان، برگزاری نشست های معرفی کتاب، بهسازی کتابخانه ها، ساخت کتابخانه های جدید، برگزاری دومین جشنواره اهداء کتاب هم پیش بینی شده است.

رمضانی در خصوص اعتبارات امور کتابخانه های استان هم گفت: بودجه عملیاتی کتابخانه های استان دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که در ۲۱ فصل عملیاتی خواهد شد.

قزوین

در ادامه حمید عابدیها مشاور فرهنگی استاندار قزوین هم گفت: از استان قزوین با پیشینه غنی فرهنگی انتظار میرود جایگاه بهتری در حوزه کتاب و مطالعه داشته باشد و تحقق این امر نیازمند تلاش بیشتری است.

وی بیان کرد: باید نوع کتب مطالعه شده را بررسی کنیم تا از ذائقه مخاطب مطلع شویم و با داشتن بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو و ۲۲۰ هزار دانش آموز پائین بودن سرانه مطالعه نگران کننده است.

عابدیها تصریح کرد: گسترش شبکه های مجازی و ماهواره ها که هیچ کنترلی برای آنها که سهل الوصولند متصور نیست موجب شده شبکه ها آنچه را خود می خواهند به مخاطب ارائه کنند اما با کتاب این مخاطب است که انتخاب می کند لذا کار متولیان فرهنگی برای هدایت مردم سخت است اما تاثیر بیشتری دارد.

مشاور فرهنگی استاندار اظهارداشت: باید به جای توجه به کتابخانه و افزودن تعداد آنها تلاش کنیم تا کتابخوان بیشتر شود و برنامه های ما به گونه ای باشد که مردم را اهل مطالعه کنیم.

قزوین

وی تعامل و همکاری امور کتابخانه های استان با سایر کتابخانه های دستگاه های دولتی را ضروری خواند.

در ادامه حجت الاسلام انصاری معاون پرورشی آموزش و پرورش استان گفت: در مدارس استان بیش از ۴۷ هزار جلد کتاب و ۱۴ هزار و ۶۵۰ مترمربع فضای کتابخانه ایجاد شده و در سال گذشته ۱۵۰ میلیون تومان کتب جدید خریداری و به مدارس اهدا شد که این کار نقش مهمی در توسعه فرهنگ مطالعه داشته است.

در این نشست محمد علی حضرتی ها مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین کتاب صلح امام حسن(ع) پرشکوهترین نرمش تاریخ ترجمه مقام معظم رهبری را معرفی کرد.

کد خبر 2919175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha