به گزارش خبرگزاری مهر، طراحی و ساخت دستگاههای آنالیز کننده الکترو شیمیایی توانست به عنوان یک دستگاه جامع، قابلیت انجام انواع واکنش های الکتروشیمیایی را میسر سازد.
حمید رونق، مدیر دانش بنیان شرکت مهندسی به پژوه گفت: این شرکت دانش بنیان از سال ۷۶ تاکنون به عنوان طراح و سازنده انحصاری دستگاه های آنالیز کننده الکترو شیمیایی پیشرفته فعالیت می کند که در این راستا موفق به دریافت تاییدیه های لازم از مراکز علمی و پژوهشی معتبر، دانشگاه ها، صنایع نظامی و غیرنظامی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و ... شده و توانسته قدم های بزرگی جهت رفع نیاز آزمایشگاه ها ، مراکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی بردارد.
وی در خصوص یکی از دستگاه های طراحی شده در این شرکت گفت: دستگاه آنالیز کننده الکترو شیمیایی پتانسیواستات/گالوانواستات ، مدل ۲۰۶۵PGS- به عنوان یکی از کامل ترین محصولات تولیدی این شرکت به شمار می رود که دارای کلیه تکنیک های الکتروشیمی از جمله تکنیک های ولتامتری، کولومتری، کرونوآمپرومتری، کرونوپتانسیومتری، کرونوکولومتری و تکنیک های عاری سازی است.
وی ادامه داد: همچنین این تکنیکها قابلیت های نرم افزاری ویژه و امکانات سخت افزاری پیشرفته از جمله اندازه گیری جریان های « High/Low » با دقت بالا و سرعت روبش دقیق را دارد.
وی بیان کرد: این دستگاه ها به رسم منحنی های تافل و محاسبه شیب کاتدی و آندی در محاسبات خوردگی و انجام توابع« Derivation و Convolution Integration » بر روی نمودارهای LSV و CV تسلط داشته و محاسبه عملیات ریاضی روی گراف ها، قابلیت انتقال داده به محیط های دیگر مانند« Excel، Wmf ، Bmp »و نیز قابلیت« Back ground Subtraction »روی دو گراف را دارند.
رونق با معرفی دستگاه «کولومتری ۲۰۵۶ » که یکی دیگر از محصولات تولید شده در این شرکت دانش بنیان است، عنوان کرد: این سیستم در مدل های متنوعی از نظر رنج جریان و ولتاژ« High/Low» برای کاربرد های مختلف آزمایشگاهی، آموزشی و صنعتی همانند الکتروسنتز، الکتروگراویمتری، لایه نشانی، مطالعات باطری و ... قابل ارائه و مجهز به تکنیک های« CCC و CPC » است.
رونق در ادامه با اشاره به دیگر محصولات تولیدی این شرکت دانش بنیان گفت: دستگاه میکرو آنالایزر الکترو شیمیایی با مدل ۲۰۸۰PGS- که همراه با نرم افزار تحت ویندوز XP با امکانات متنوع دارای قابلیت نمایش و رسم منحنی های مختلف با امکان ارتباط آنلاین با کامپیوتر است. همچنین این دستگاه مجهز به تکنیک های« OCP-t,CPC-t,CA,SWV,DPV,NPV,LSV,CV » و تکنیک های عاری سازی است.
وی درباره جدیدترین محصول دانش بنیان شرکت با نام الکترود دیسک چرخان (BHP-RDE) که از سال ۹۱ در واحد R&D ، مطالعات اولیه آن کلید خورده و در سال ۹۴ به مرحله تولید رسیده است، افزود: این دستگاه می تواند ضمن اندازه گیری غلظت گونه های شیمیایی و زیست شیمیایی به مطالعات بنیادی روی فرآیندهای الکتروشیمیایی بپردازد.
وی افزود: همراه با الکترود دیسک چرخان، دستگاه کنترل سرعت، قابلیت اتصال به کلیه دستگاه های آنالیزکننده شیمیایی از جمله« Autolab , Metrohm , BHP-۲۰۶۵ , BHP-۲۰۸۰ و .... » را دارد.
مبرا ساختن نیاز مراکز علمی ، دانشگاهی و صنعتی
رونق عنوان کرد: با تولید دستگاه آنالیز کننده شیمیایی توانسته ایم به میزان قابل توجهی از خروج ارز صرفه جویی کنیم، به طوری که در زمان تحریم ها، قیمت دستگاه های مشابه خارجی بسیار بالا بوده و دانشگاه ها برای تهیه آن از محدودیت های مالی بسیار زیادی مواجه شدند در صورتیکه ما با تولیدات خود در جهت رفع نیاز دانشگاه ها اقدام کردیم.
وی با مقایسه نمونه های تولید شده نسبت به نمونه های خارجی بیان کرد: نمونه های مشابه خارجی این محصولات سابقه بالایی دارند که رقابت با این محصولات با توجه به شرایط کشور از دشواری های بسیاری برخوردار بوده و با عنایت به این امر ما توانسته ایم جایگاه کمی و کیفی خاصی را در کشور از آن خود کنیم.
کسب رتبه سوم ابتکار جشنواره خوازمی و دریافت گواهینامه های ثبت اختراع
رونق با اشاره به کسب رتبه سوم در سیزدهمین جشنواره خوارزمی و دریافت گواهینامه های ثبت اختراع از اداره مالکیت صنعتی اصفهان بیان کرد: به کمک محققان این شرکت طی سال های فعالیت در حوزه R&D و نیز استفاده از اساتید دانشگاه و مشاورین عالی قدر علمی و پژوهشی موفق به کسب این مقام شده ایم که این مسئله افتخاری بر تایید کلیه دستگاه های آنالیزکننده الکتروشیمیایی ساخت شرکت، است.
نظر شما