به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، عبداله بهمنش گفت: در راستای اعمال وظایف قانونی و با اتکای توان کارشناسی موجود و گستردگی خدمات در اقصی نقاط استان، طرح پیشگیری از بیماریهای مشترک و سلامت دامهای قربانی در ایام عید سعید قربان با گستردگی بیشتری نسبت به سالهای گذشته صورت پذیرفته است.
وی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر سلامت دامها و گوشت استحصالی را یکی از وظایف حاکمیتی دامپزشکی استان دانست و افزود: در ایام خاص که میزان کشتار مخصوصاً توسط افراد عادی جامعه افزایش می یابد ضرورت تشدید این نظارتها بیش از پیش احساس می شود.
مديركل دامپزشکی استان با اشاره به احتمال بروز بیماریهای مشترک هنگام ذبح دام توسط افراد عادی و خارج از کشتارگاه اظهار داشت: فرهنگ سازی اولین گام در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مشترک می باشد.
وی افزود: نقش رسانه های محلی مخصوصاً صدا و سیمای مرکز استان در پیشبرد اهداف دامپزشکی استان جهت فرهنگ سازی و آشنایی مردم این استان با روشهای پیشگیری از بیماری های مشترک بسیار مهم و کلیدی است.
بهمنش با تشکر از همکاری مجموعه همکاران ستادی وفنی دامپزشکی در اجرای طرح پیشگیری از بیماریهای مشترک و سلامت دامهای قربانی در ایام عید سعید قربان بیان کرد: در این طرح ۱۷اکیپ دامپزشکی متشکل از دکتر دامپزشک، بازرس بهداشتی گوشت و ناظرین شرعی بر سلامت پیش از کشتار، ذبح بهداشتی و شرعی و بهداشت گوشتهای استحصالی نظارت کردند.
وی افزود: در روز عید سعید قربان جهت اطمینان از سلامت دامهای قربانی، تعداد ۳۹۸ راس دام زنده مطابق ضوابط و مقررات تحت نظارت بهداشتی و شرعی قبل و بعد از کشتار قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: همچنین ۱۸۹ مورد لاشه دام قربانی در این روز مورد بازرسی قرار گرفت.
بهمنش افزود: در روز عید قربان با انجام نظارت های بهداشتی ۴۲ کیلوگرم گوشت و ۹۷ قطعه آلایش خوراکی(مانند کبد،ریه و کلیه) غیرقابل مصرف تشخیص داده شد و حذف گردید.
نظر شما