۱ آذر ۱۳۹۴، ۸:۲۷

یادداشت؛

صنعت فیلم های آموزشی وبایگانی راکد

صنعت فیلم های آموزشی وبایگانی راکد

آشتی دادن کتاب و کلاس با هنر، با وجود باورمندی به تاثیر آن در فرآیند یاددهی ویادگیری هنوز از قالب زیبای شعار خارج نشده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمد ابراهمیم محمدی*: امروز بیش از هر زمان دیگر کلاس و مدرسه دلگیر شده است، زیرا در فضای مجازی به مدد فناوری های نوین مدرن رقبای جدی و پر جاذبه فراوان یافته و این خود حس علاقه حضور در فضای یکنواخت و تکراری پشت میزها را برای دانش آموزان کم رنگ و گاه طاقت فرسا نموده است.

مدرسه بر خلاف گذشته هماوردان زیادی دارد که بهتر و بیشتر با ذهن و هوش و  علایق سنی کودکان و نوجوانان همسوئی  دارند.

امروزه مدرسه داری به ویژه مدیریت کلاس به مسئولیتی سخت و مهارتی ظریف تبدیل شده است. گویی فرصت‌های بلامنازع آموزشی و تربیتی کلاس‌ها و مدارس در چنبره خصمانه رقبا گرفتار شده‌ است.

لذا ساده اندیشی است که کارشناسان این فریاد خاموش را نشنوند وبرای حفظ واحیا مرجعیت تربیتی وحتی آموزشی مدرسه چاره اندیشی نکنند.

بی شک یکی ازصدها روش گذر از پدیده مدرسه گریزی ذهنی، شاداب سازی و تغییر مبلمان بصری و نظری مدرسه و کلاس درس است.

شاید بهترین شیوه در رسیدن به مدرسه مطلوب، استفاده از خلاقیت دانش آموزی در عرصه هنرهای تجسمی، نمایشی وآوائی وبه ویژه رسانه‌های دیداری درمبلمان وجدول آموزشی کلاس باشد.

آشتی دادن کتاب وکلاس با هنر، با وجود باورمندی به تاثیر آن در فرایند یاد دهی ویاد گیری هنوز از قالب زیبای شعارخارج نشده است.

آشتی دادن کتاب وکلاس با هنرهای نمایشی بر خط یا تولیدی وسینمائی، نیازمند شهامت و نهضتی هوشمندانه است.

شایسته تر این است که  تولیدات هنری و نمایشی دانش آموزان معطوف به کتاب وموضوعات درسی شده و پس از غربال وسامان دهی در چرخه آسان سازی فرایند آموزشی قرار گیرد.

این مشارکت اگر با استفاده از ظرفیت لایزال معلمان هنرمند هم افزا شود، نویدی نو در تسهیل و دلنشینی کلاس و کتاب و مدرسه خواهد بود.

دور نیست اگر خواسته شود به بهانه چهل و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم رشد که مقام عالی وزارت، معاونین فرهیخته وزارتی و به ویژه مسئولین دانشگاه فرهنگیان در افتتاحیه آن حضور داشتند، امور نخبگان هنری که به مراتب حوزه تاثیرگذاری وفرهنگ‌سازی آنان از نخبگان علوم پایه بیشتر است، چاره شود.

حمایت مادی ومعنوی وبه ویژه پذیرش بدون کنکور آنان در دانشگاه فرهنگیان، قدرشناسی ازاستعدادهای خدادادی به جامعه هنری وتربیت هنرمندان مدرسه محوراست.

ناگفته نماند که نمایش فیلم های تولیدی جشنواره‌های دانش‌آموزی در صدها سالن حرفه ای کانونی از سوئی گام‌های ماندگار را در تجاری‌سازی تولیدات دانش آموزی رقم زده و از سوی دیگر آغازی بر موجودیت صنعت فیلم آموزشی با برند ملی و بین المللی رشد شده و نقطه پایانی برخروج دهها هزار فیلم آموزشی از غربت بایگانی راکد خواهد بود.

* مدیرکل سابق فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش

کد خبر 2973575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha