در پی تلفات پروازهای مسافربری؛

طیف فرکانسی به سیستم پیگردی جهانی هواپیماها اختصاص یافت

طیف فرکانسی به سیستم پیگردی جهانی هواپیماها اختصاص یافت

اتحادیه جهانی مخابرات در پی ناپدید شدن و تلفات پروازهای مسافربری، با تخصیص طیف فرکانس به سرویس متحرک ماهواره ای هوانوردی برای پیگردی هواپیماهای مسافربری موافقت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در کنفرانس جهانی ارتباطات رادیوئی (WRC-۱۵ ) که هم اکنون در ژنو سوئیس در حال برگزاری است باند فرکانسی ۱۰۹۲.۳- ۱۰۸۷.۷ مگاهرتز به سرویس متحرک ماهواره‌ای هوانوردی (زمین به فضا) برای دریافت به وسیله سیگنالهای ADS-B از فرستنده‌های هواپیما تخصیص یافت.

در این کنفرانس جهانی، کشورهای شرکت‌کننده در مورد تخصیص طیف فرکانس برای سیستم پیگردی جهانی هواپیماهای مسافربری توافق کردند.

براساس این تصمیم مقرر شد باند فرکانسی ۱۰۹۲.۳- ۱۰۸۷.۷ مگاهرتز که در حال حاضر برای ارسال سیگنال‌های ADS-B از هواپیما به ایستگاههای زمینی، در حوزه دید مستقیم رادیوئی استفاده می‌شود، در جهت زمین به فضا برای امکان مخابره از هواپیما به ماهواره اختصاص یابد.

این توافق در پی ناپدید شدن و تلفات پرواز MH۳۷۰ هواپیمائی مالزی با ۲۳۹ سرنشین در مارس ۲۰۱۴، که بحث‌های جهانی در مورد پیگردی هواپیماها و ضرورت اقدام هماهنگ شده از سوی اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دور (ITU) و سازمانهای مربوط را برانگیخت، حاصل شد.

از آنجا که استانداردها و اقدامات توصیه شده برای سیستمهائی که تعیین موقعیت و پیگردی هواپیماها را بکار می‌برند، به وسیله سازمان بین‌المللی هواپیمائی کشوری (ایکائو) ایجاد شده است، در کنفرانس WRC-۱۵ تاکید شد که معیار عملکرد برای دریافت سیگنال‌های ADS-B توسط ماهواره نیز باید از سوی ایکائو بررسی شود.

«هولین ژائو» دبیرکل ITU درباره تخصیص طیف فرکانس برای سیستم پیگردی جهانی هواپیماها اظهار داشت: در رسیدن به این توافق در کنفرانس WRC-۱۵، اتحادیه جهانی ارتباطات،به انتظارات جامعه جهانی درخصوص مساله مهم پیگردی جهانی هواپیماها در موعد مقرر پاسخ داده و از هیچ کوششی در جهت اصلاح سیستم پیگردی جهانی هواپیماها برای هواپیماهای مسافربری دریغ نمی‌کند.

«فرانسیس رنسی» مدیر بخش ارتباطات رادیوئی ITU نیز گفت: تخصیص فرکانسها برای دریافت سیگنال‌های ADS-B از هواپیما به وسیله ایستگاههای فضائی، پیگردی به موقع هواپیما را در هر نقطه‌ای از جهان امکان پذیر می‌کند.

وی تاکید کرد: ما به همکاری خود با سازمان بین‌المللی هواپیمائی کشوری (ایکائو) و سایر سازمانهای بین‌المللی برای بالابردن ایمنی در آسمان ادامه خواهیم داد.

به گزارش مهر، سازمان هواپیمائی کشوری در جلسه ویژه خود در ماه ۲۰۱۴ که در مونترال کانادا در مورد پیگردی جهانی هواپیماها برگزار شد از اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) خواسته بود تخصیصهای طیف فرکانس مورد نیاز ماهواره‌ها برای پشتیبانی از نیازهای هوانوردی پدید آمده را انجام دهد. در اکتبر سال ۲۰۱۴ نیز اجلاس کنفرانس سران مختار ITU در بوسان کره جنوبی به WRC-۱۵ دستور داده بود موضوع پیگردی جهانی هواپیماها را در دستور کار بررسی قرار دهد.

کد خبر 2977357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha