۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۶:۴۸

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

فرهنگ مطالعه کاهش نیافته است/ جامعه به پژوهش تکیه کند

فرهنگ مطالعه کاهش نیافته است/ جامعه به پژوهش تکیه کند

شیراز- معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: کتاب خوان کم شده ولی این به معنی این نیست که فرهنگ مطالعه کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر کاراندیش عصر سه شنبه در آیین گشایش چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب و سومین جشنواره رسانه های دیجتال استان فارس با بیان اینکه فرهنگ مطالعه به فضای مجازی انتقال یافته است، اظهار کرد: اکنون در جهان ابزاری ایجاد شده که باعث می شود بتوان از انواع فضای مجازی برای توسعه فرهنگ مطالعه استفاده شود و ما هم از این روند جدا نیستیم و مطالعه را نباید به کتاب محدود کنیم.

وی با تاکید بر اینکه جامعه ای که بخواهد به سمت توسعه پایدار و همه جانبه برود باید به تحقیق و پژوهش تکیه کند، ادامه داد: اگر جامعه بخواهد در زمینه تحقیق و پژوهش موفق و گسترده عمل کند باید فرهنگ مظالعه در آن کشور رواج داشته باشد وگرنه به توسعه پایدار نخواهد رسید و اینجاست که نقش کتاب و کتابخوانی در حوزه های مختلف بروز پیدا می کند و علاقه مندی مردم برای پیشرفت باعث گسترش فرهنگ کتابخوانی می شود.

کاراندیش، یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  را فرهنگ سازی در حوزه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نام برد و گفت: اگر این فرهنگ و گفتمان سازی در کشور توسعه نیابد ما به توسعه همه جانبه پایدار دست پیدا نخواهیم کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت ارشاد یکی از راه هایی که می توان توسعه فرهنگ سازی موثر باشد را توسعه کتابخوانی دانست و افزود: تصمیم گیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت حوزه کتاب و همچنین حمایت مولفان و ناشران است که بتوانند با حمایت های بیشتر در کشور به فعالیت بپردازند به همین خاطر قوانین در دست پیگیری برای تصویب مانند معافیت مالیاتی کتابفروشان و ناشران را در دست اقدام داریم.

وی افزود: قانون حمایت از مولفان و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری که در مجلس روند خود را طی می کند و همچنین برنامه هایی دیگر با این هدف است که فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را توسعه دهیم و روی هم رفته هنر را ارتقا بخشیم.

کاراندیش با اشاره برخی آمارهای کشوری در حوزه فرهنگ با بیان اینکه کتاب ماندگارترین یادگار انسانی است اظهار کرد: امروز زبان هنر بهترین زبان برای انتقال مفاهیم فرهنگ، ملی و دینی است. اینها همه مکمل هستند و اگر بخواهیم در دنیا به طور مطلوب نسبت به انتقال مفاهیم فرهنگی اقدام کنیم باید از همه امکانات موجود چه در حوزه فرهنگ و هنر و چه در حوزه مجازی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه زمانی این اقدام می تواند نتیجه مطلوب داشته باشد که بتوانیم محتوای مطلوبی را تولید کنیم، افزود: محتوایی که برای مخاطبان جذابیت کافی را داشته باشد و اگر محتوا غنی و جذاب نباشد اثر مطلوب را نخواهد داشت و این در حوزه های مختلف به همین گونه است.

کاراندیش بیان کرد: خلاء امروز کشور مشکل در تولید محتوا است، از این رو من از همه نویسندگان و همه اهل فرهنگ و هنر می خواهم در جهت تولید محتوا اقدام کنند و به سمتی نرویم که همه چیز را کپی کنیم و باید موضوعات جدید را به جامعه ارایه دهیم.

کاراندیش ابراز امیدواری کرد که با نیروهایی که از نظر فکری نخبه هستند و همچنین به ویژه در فارس که سابقه فرهنگی، هنری و ادبی دارد امیدواریم بتوانیم آثار فاخری را تولید کنیم همانگونه که از فارس کسانی در گذشته این کار را کرده اند و ما امروز به وجود آنان افتخار می کنیم.

وی پایان داد: اینک اگر بخواهیم در آینده به دوره ما افتخار شود باید آثار ارزشمند تولید کنیم که در فارس و شیراز با وجود افراد نخبه در فرهنگ و هنر این اتفاق خواهد افتاد.

 

کد خبر 2977773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha