آزاده صادقزاده، طراح لباس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نزدیک به یک سال است طراحی را کنار گذاشته گفت: من ۹ سال پیش کار خود را آغاز کردم اما از عهده هزینهها برنیامدم و کار طراحی و دوخت لباس را کنار گذاشتم. به این خاطر که هزینه پارچه بسیار بالاست و هر سال هم قدرت خرید مردم پایینتر میآید.
وی به انواع مخاطبان مد و لباس اشاره و بیان کرد: به جز کسانی که دنبال برندهای خارجی هستند ما با دو گروه از مخاطبان روبهرو هستیم. یک بخش کسانی هستند که دنبال لباس ارزان میگردند و به جنس و طرح آن، کاری ندارند بخش دوم کسانی هستند که دنبال کارهای خاص و به اصطلاح تک میگردند.
به گفته صادقزاده، کسانی طرفدار لباسهای خاص هستند که از یک سطح مالی و فرهنگی متوسط برخوردارند و در شرایط موجود، تعداد این افراد، هر روز کمتر میشود چراکه تورم و مسایل اقتصادی موجب شده تا قدرت مالی این گروه از افراد جامعه که تا اندازهای با فرهنگ و هنر این مملکت آشنا هستند و طرحهای خاص را میپسندند، پایین بیاید و دیگر نتوانند مخاطب این گروه از کارها باشند.
این طراح لباس در ادامه بیان کرد: در شرایط امروز، پول در دست کسانی است که آشنایی چندانی با فرهنگ و نمادهای فرهنگی و طرحهای خاص ندارند و «بِرَند» برایشان مهم است نه چیز دیگر. متاسفانه پول در دست کسانی است که ایران و فرهنگ ایرانی را آنگونه که باید و شاید نمیشناسند.
صادقزاده به مشکلات طراحان لباس اشاره و بیان کرد: چند سالی است که کارگروه مد و لباس شکل گرفته و جشنوارههایی در این زمینه برگزار میشود اما حتی طرحهای برتر به تولید انبوه نمیرسند. مشکل دیگر ما این است که طرحها در چشم برهم زدنی کپی میشوند و قانونی هم در حمایت از حقوق مولفان وجود ندارد. همه این موارد موجب محدودشدن دامنه کار ما میشود.
این طراح لباس با اشاره به اینکه شرکت در جشنوارههای خارجی بر روند طراحی لباسهای ایرانی تاثیر میگذارد گفت: برای مثال بعد از فیلم «جدایی نادر از سیمین» و رفتن تعدادی از بازیگران ما به مراسم اسکار، طراحی لباس ایرانی شکل دیگری به خود گرفت. انگار برخی ثروتمندان که پیش از این تنها به برندهای مختلف خارجی فکر میکردند با خود گفتند میشود به لباس ایرانی هم فکر کرد و این مساله حتی اگر در وهله اول، فقط برای پز دادن باشد باز هم نتایجش خوب است.
نظر شما